Koituvatko liiat vaatimukset sinkun tuhoksi?

Perfektionismista ja liikaa omaan “tyyppiin” keskittymisestä nettideittailuviidakossa puhutaan paljon. Jokaisesta deittipalvelusta löytyy käyttäjäprofiileita, joissa oman kuvauksen tilalta löytyykin kilometrin pituinen vaatimuslista ihannekumppanin ominaisuuksista – tai sitten ehdottomia pointteja punaisine ruksi-emojeineen siitä, mitä tämän nyt ei ainakaan pitäisi olla.  Mitä jos “se oikea” voisikin olla jotain ihan muuta kuin pelottavaa työpaikkailmoitusta muistuttavan vaatimuslistan jollain maagisella tuurilla täyttävä avaruusol…henkilö?

Ruusua kädessään pitävä nainen on asettanut deittikumppaneille liikaa vaatimuksia, ja treffailu turhauttaa.

Noniin, äskeinen oli hieman kieli poskessa yleistämistä: ydinajatus on kuitenkin siinä, että liiat vaatimukset voivat pelottaa ihanat ja täysin potentiaaliset tyypit pois jo ensimmäisellä silmäilyllä. Omanarvontunto ja itsetuntemus ovat ilman muuta hyviä asioita, eikä kenenkään tarvitse tyytyä itselleen epäsopivaan kumppaniin “kun ei parempaakaan ole tarjolla”. Potentiaalisesti hyvästä deittiehdokkaasta ei kuitenkaan kannata luopua antamatta tälle edes mahdollisuutta. Joskus elämä yllättää.

Omaa deittiprofiilia kannattaa tarkastella analyyttisesti

Hyvä, ajatuksella kirjoitettu kuvausteksti on seuraa hakiessa äärimmäisen tärkeä ja voi muuttaa pelin suunnan täysin. Täältä löydät aiempia vinkkejämme profiilitekstin kirjoittamiseen: lyhytkin kuvaus aiheuttaa kiinnostusta täysin tekstitöntä profiilia selkeästi enemmän. Toiveet kumppanin ominaisuuksistakin on ilman muuta ok kertoa, mutta ne kannattaa ilmaista positiivisessa valossa.

Joskus ulkopuolinen apua voi olla arvokasta. Miksipä et antaisi omaa profiilia vaikkapa kaverille tai perheenjäsenelle arvioitavaksi? Millaisen kuvan hän sinusta ja toiveistasi ihannekumppanin suhteen saa? Oletko profiilin perusteella helposti lähestyttävä? Olemme kuulleet myös hyviä kokemuksia siitä, kuinka deittailijan ystävän kokonaan kirjoittama kuvailu osoittautui suorastaan menestykseksi.

Kannattaako oman “tyypin” etsiminen?

Usein kuulee, kuinka moni lopulta päätyy yhteen täysin omaa ihannetyyppiään päinvastaisen ihmisen kanssa. Oma “tyyppi”hän on jonkinlainen kombinaatio siitä, mitä olemme aiemmin elämässämme kokeneet ja minkälaisia signaaleja ympäristömme meille jatkuvalla syötöllä antaa. Lopulta tämä “tyyppi” voi olla aika yhdentekevääkin harhaa ja aiheuttaa hyvienkin ihmisten kohdalla halua etsiä aina jotain parempaa. Näin kierre jatkuu.

Kysyimme yhteisöpalvelu Jodelin sinkkuryhmässä, kuinka tarkkoja juuri tietynlaisen ihannekumppanin etsinnässä ollaan. Suurin osa, yli 60 % vastaajista kertoi, että oma “tyyppi” elää mielessä ja vaikuttaa deittailuun osittain. Vain 17 % kertoi jahtaavansa täysin tätä ihannekuvaa, ja 20 % kertoivat deittailevansa mielestään täysin avoimin mielin ilman ennakko-odotuksia.

Kuvittelin, ettei olisi omaa tyyppiä, mutta itsetutkiskelun jälkeen olen tajunnut ihastuvani aina samanlaisiin tyyppeihin, joiden kanssa asiat ei vaan toimi.

Ulkonäöllä ei ole niinkään väliä. Ihmisen pitää olla lempeä, rauhallinen ja hyväsydäminen, että tulee turvallinen olo.

Kyllä kumppanin kuuluu miellyttää silmää, ettei tunnu kuin siskoa katsoisi. Persoonien “matchaus” kuitenkin tärkeintä.

Kunhan on tarpeeksi älykäs ja huumorintajunen, että pysyy jutuissani perässä.

Vastaukset osoittavat, että ulkonäkö on monille lopulta toisarvoinen asia. Hymyilevällä, perussiistillä kuvalla pääsee Treffit24-tiiminkin kokemusten mukaan pitkälle: lopulta tärkeintähän on päästä keskusteluyhteyteen selvittämään, löytyykö sielujen sympatiaa. 

Mennään avoimin mielin eteenpäin ja unohdetaan liiat vaatimukset! Ihanaa, aurinkoista, rakkauden ja ystävyyden täyteistä kesää kaikille, ja tervetuloa suomalaiseen Treffit24-palveluun löytämään uusia ihmisiä elämään. <3

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Canva

Itsetunto ja parisuhde: pitääkö itseään rakastaa ennen Sitä Oikeaa?

Kun sinkku etsii kumppania tosissaan, neuvoja satelee. Ehkä suosituin niistä kuuluu: Ennen kuin voi rakastaa toista ihmistä, pitää rakastaa itseään. Kumma kyllä, kukaan ei vaadi samaa niiltä, jotka elävät suhteessa!

Nainen tuntee itsensä riittämättömäksi parisuhteeseen.

Sinkkuja neuvotaan harrastamaan henkistä kasvua, käsittelemään menneisyyttään ja tulemaan sinuiksi itsensä kanssa. Ennen kuin voi tavata Sen Oikean, pitäisi siivota luurangot kaapista ja lepakot vintistä. Pitääkö siis ensin viilata itsensä täydelliseksi, jos haaveilee rakkaudesta ja seurustelusta?

Ennen kuin voi rakastaa toista ihmistä, pitää rakastaa itseään kuulostaa aika järeältä vaatimukselta, sillä ihminen on sosiaalinen olento, kehitymme vuorovaikutuksessa lajitoveriemme kanssa. Sehän on yksi rakastumisen ja seurustelun hienoimmista puolista: kun jakaa elämänsä toisen kanssa, muuttuu ja kehittyy vähän väkisin.

Ennen kuin voi tavata Sen Oikean, pitäisi siivota luurangot kaapista ja lepakot vintistä.

Itseään ei voi alkaa rakastaa sormia napsauttamalla. Jos itsensä rakastaminen tuntuu painavalta vaatimukselta voit aloittaa siitä, että hyväksyt itsesi. Siinä taas auttaa itsensä tunteminen. Eron myötä moni huomaa, ettei oikeastaan ole varma, kuka on. Muutkin suuret kriisit, esimerkiksi läheisen sairastuminen tai potkut työpaikasta, voi saada miettimään, kuka on ja mitä elämältä haluaa.

Kirjoittamalla pääset tutustumaan syvällisesti itseesi

Hyvä keino itseensä tutustumisessa on kirjoittaminen. Voit aloittaa aamusivuilla. Aamusivut ovat luovuusguru Julia Cameronin kehittämä keino, jolla pöyhitään omia ajatuksia ja luovuutta. Aamusivut kirjoitetaan heti vuoteesta noustua. Ne kirjoitetaan aina käsin. Kirjoista yhdestä kolmeen liuskaa tekstiä, jossa ei tarvitse olla päätä tai häntää – kirjoita, mitä mieleen tulee. Piilotajunnasta saattaa nousta yllättäviä asioita.

Toinen keino on oman elämäntarinan kirjoittaminen. Voit kirjoittaa yksin tai hakeutua omaelämäkerrallisen kirjoittamisen kurssille. Kirjallisuusterapia on eräs terapian väline, jota voidaan käyttää myös varsinaisen terapian lisävälineenä. Koulutetut kirjallisuusterapeutit käyttävät sitä terapiavälineenä, mutta kaikille avoimissa ryhmissä voi tutustua itseensä kehityksellisen kirjallisuusterapian ryhmissä.

Voit kirjoittaa omasta elämästäsi myös yksin. Klassinen muistelmateos kulkee kronologisesti kehdosta hautaan. Toinen menetelmä on kirjoittaa tarinoita tai vinjettejä omasta elämästä. Voit valita tiettyjä aiheita: voit esimerkiksi kirjoittaa lapsuuden parhaasta ystävästä. Millainen ystävyyssuhde oli? Mitä se opetti ihmissuhteista?

Eräs keino päästä liikkeelle on kirjoittaa valokuvan pohjalta. Valitse kuvia elämäsi varrelta ja kerro, millaisia tunteita kuvaan liittyi. Millainen elämänvaihe se oli?

Omasta elämästä kirjoittaminen voi auttaa tunnistamaan ja sanoittamaan tunteita. Kirjoittamisen avulla voi olla mahdollista käsitellä vaikeita kokemuksia ja päästää niistä irti. Kaikkia omaan pöytälaatikkoon kirjoittaminen ei tyydytä, siksi moni kokee hedelmällisemmäksi kirjoittaa blogiin tai instagramiin. Silloin mukana on myös vuorovaikutus muiden kanssa.

Omaelämäkerrallisen kirjoittamisen ei tarvitse rajoittua proosaan. Elämänkokemukset voivat taipua runoksi. Omasta elämästä voi kirjoittaa muillakin tavoin: kiitollisuuspäiväkirja auttaa löytämään elämästä hyviä asioita. Voit joko kirjoittaa tämänhetkisestä arjesta tai miettiä, mistä olet tähänastisessa elämässäsi kiitollinen.

Mies istuu portailla ja unelmoi kumppanista.

Kolme tehtävää, joiden avulla pääset alkuun

1 Teemat: mitä sinulle mieleen aiheista ikävä, suru, ilo tai raivo? Millaisessa tilanteessa olet tuntenut musertavaa ikävää, entä puhdasta iloa?

2 Ensimmäiset kokemukset: Millainen oli ensimmäinen koulupäiväsi? Menitkö kouluun intoa puhkuen, vai pelokkaana ja arkana? Millainen oli ensisuudelmasi? Entä ensimmäinen työpaikka?

3 Lapsuudenperhe: Millaisen suhdemallin näin lapsuudenperheessäsi? Ovatko omat seurustelusuhteesi muistuttaneet sitä?

Itsetuntemukseen on myös saatavilla erilaisia työ- ja tehtäväkirjoja. Voit esimerkiksi perehtyä tunnelukkoihin ja kirjoittaa omien tulostesi pohjalta. Millaisissa tilanteissa elämässäsi tunnelukot ovat tulleet esiin? Työkirjoja on saatavilla erilaisilla teemoilla kuten tunneäly, intuitio, stressinhallinta tai itsensä johtaminen. Henkiseen kasvuun ja hengellisyyteen liittyviä työkirjoja löytyy myös.

Lisätietoja: kirjallisuusterapia.net

Toivottavasti vinkeistä on apua. Oli oma itsetuntemuksesi vielä lapsenkengissä tai jo suorastaan täydellisyyden ilmentymä, tervetuloa etsimään itselle sopivaa seuraa suomalaiseen Treffit24:ään juuri sellaisena kuin olet! <3

Teksti: Laura Honkasalo

Kuva: Canva

Onko puumia olemassa?

”Puuma on iltapäivälehtien keksimä ilmiö, ei niitä oikeasti ole olemassa!” julistaa mieshenkilö sinkkujen keskusteluryhmässä. Hän ei ainakaan ole ikinä tavannut nuorta miestä, joka haluaisi muhinoida vanhemman naisen kanssa, hän julistaa.

Mies ojentaa vanhemmalle naiselle kukkakimpun. Nainen on iäkkäämpi puuma.

Puuma-ilmiö tupsahti mediaan runsas vuosikymmen sitten. Vuonna 2012 Stig lauloi Sun uumastas humallun,/mä tahdon olla kanssa sun./Mä tahdon kanssas viettää tämän yön biisissä Puumaa mä metsästän. Iltapäivälehdet ihastuivat ajatukseen itsenäisestä varttuneesta naisesta, jolla on sängyssään uusi nuori mies joka yö.

Puumasta tulee mieleen Demi Mooren ja Ashton Mooren avioliitto tai sarja Cougar Town, jossa Frendien Courteney Cox metsästi ”puumanpentuja”. Ja on sitä osattu ennenkin: klassikkoleffassa Miehuuskoe Anne Bancroftin esittämä varakas vaimoihminen vamppaa Dustin Hoffmanin esittämän epävarman nuorukaisen. Samoihin aikoihin kotimainen leffa Kuuma kissa? kuvasi naisopettajan ja lukiolaispojan suhdetta.

Tutkimus: 34 % yli nelikymppisistä naisista deittaillut nuorempia miehiä

Onko puumia sitten oikeasti olemassa? Walesin yliopiston tutkija Michael Dunn pitää koko juttua myyttinä. Dunn tutki peräti 22 400 deitti-ilmoitusta Yhdysvalloista, Euroopasta, Australiasta ja Japanista. Lähes kaikki naiset etsivät ikäistään seuraa. Tutkija sai välittömästi kritiikkiä niskaansa, syytettiinpä häntä naisvihastakin. Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan 34 prosenttia yli nelikymppisistä naisista on deittaillut nuorempia miehiä.

Dunnin tutkimus ei ota huomioon sitä, että yli nelikymppiset naiset voivat päätyä yhteen nuorempien miesten kanssa, vaikka eivät profiilinsa mukaan etsisi nuorempaa seuraa. Keski-iän lähestyessä seurustelukumppanin löytymisestä tulee vaikeampaa. Keski-ikäisillä miehillä saattaa olla toiveissa nuorempi kumppani – varsinkin, jos lapsia ei vielä ole ja vauvakuume vaivaa!

Kypsä, villi ja vapaa puumainainen rannalla makoilemassa hiekassa.

Kypsä nainen saattaa etsiä samanikäistä, mutta kelpuuttaa silti nuoremman miehen FWB-suhteeseen, jossa on ystävyyttä ja seksiä. Nuorilla miehillä taas on omat syynsä suosia kypsiä naisia. Keski-ikäinen nainen ei oleta miehen maksavan jokaista kupposta, hänellä on kokemusta seksistä, ja hän on usein jättänyt taakseen nuoruuteen kuuluvan epävarmuuden omasta ulkonäöstä. Ja onhan kypsillä naisilla myös elämänkokemusta.

Osalle nuorista miehistä on vaikeaa löytää edes seksiseuraa oman ikäisistä, seurustelukumppanista puhumattakaan. Ujous, ulkonäkö tai tulotaso eivät ehkä tyydytä saman ikäisiä naisia. Voi olla, että nuori mies saa keski-ikäiseltä naiselta erilaista huomiota ja arvostusta kuin oman ikäisiltä. Keski-ikäinen nainen on nähnyt elämää, eikä hätkähdä pienistä.

Voi olla, että nuori mies saa keski-ikäiseltä naiselta erilaista huomiota ja arvostusta kuin oman ikäisiltä. Keski-ikäinen nainen on nähnyt elämää, eikä hätkähdä pienistä.

Onko puumia olemassa – on!

Jotkut selittävät ilmiön biologialla: sanotaan, että miehet ovat seksuaalisesti aktiivisimpia parikymppisinä ja naiset nelikymppisinä, joten nuori mies ja kypsä nainen ovat sängyssä samalla aallonpituudella. Aina ei kuitenkaan ole kysymys vain seksistä, vaan nuoren miehen ja kypsän naisen välillä voi olla aitoa rakkautta, aivan kuten nuoren naisen ja vanhemman miehen välillä. Ranskan presidentin Emmanuel Macronin vaimo Brigitte on 24 vuotta vanhempi. Tina Turnerin mies Erwin Bach on 16 vuotta nuorempi ja Joan Collinsin mies Percy Gibson peräti 32 vuotta nuorempi. Ja Cherin miesystävistä 11 kappaletta on ollut häntä nuorempaa vuosikertaa!

Puumat eivät ehkä ole niin yleisiä kuin mediassa on annettu ymmärtää, mutta ilmiö on todellinen. Asenteet ovat avartuneet ja erilaiset suhdemuodot tulleet sallituiksi. Kaikki puumat eivät tietysti ole sinkkunaisia, osa elää avoimessa suhteessa, ja aina on niitäkin, jotka pettävät kumppanin selän takana. Kun puumista laaditaan tilastoja deitti-ilmoitusten perusteella, he jäävät näkymättömiin. Todelliset puumanmetsästäjät kärkkyvät saalistaan kaupungin yössä.

Tietyssä mielessä kyse on tasa-arvosta. Jo pitkään on ollut rokkarimiehiä, jotka vanhenevat, mutta heidän tyttöystävänsä vain nuorentuvat. Madonnalla ja hänen nykyisellä poikaystävällään Ashlamalik Williamsilla on ikäeroa 36 vuotta. Edellisen poikaystävän Timor Steffensin kanssa ikäeroa oli 30 vuotta.

Rakkaus ei katso ikää!

Tervetuloa Treffit24:ään metsästämään sitä oikeaa!

Teksti: Laura Honkasalo

Kuvat: Canva

Miksi aloitteen tekeminen on naisille vaikeaa?

Deittailumaailmassa tuntuu edelleen olevan vallalla käsitys, että heteroparien kohdalla aloitteen tekeminen jää useimmiten miehen kontolle. Onko asia näin? Kysyimme asiasta Treffit24-nettideittailijoilta, ja 885 miestä ja 511 naista jakoivat ajatuksensa aiheesta. Kyselyn tulokset ja kerrotut kokemukset olivat sangen mielenkiintoisia ja paljastivat paljon samoja koettuja epävarmuuksia.

Miehet kokevat, että aloitteen tekeminen on heidän vastuullaan

Kartoitimme aluksi yleisfiiliksiä siitä, kumman sukupuolen edustaja aloitteet yleensä tekee. Miesvastaajista jopa 73 % kokevat olevansa aktiivisempia osapuolia, ja vain 3 %:n kokemuksen mukaan naiset tekevät yleensä aloitteet. Hieman yli puolet naisvastaajista kokevat miesten tekevän yleensä aloitteet, mutta vajaa kolmannes vastaajista ajattelevat molempien sukupuolien olevan asiassa yhtä aktiivisia.

Naiset jäävät usein odottamaan kiinnostavan tyypin lähestymistä

Deittailijoilta kysyttiin, kuinka he toimivat törmätessään Treffeissä kiinnostavaan profiiliin. Minkäänlaista aloitetta ei tee 6 % miesvastaajista ja 12 % naisvastaajista. Naiset laittavat miehiä useammin flirttiä tai virtuaalilahjaa jään rikkomiseksi, ja jäävät myös useammin odottamaan miehen lähestymistä ennen kuin itse mahdollisesti toimivat asiassa.  Selkeä ero löytyy kynnyksessä viestittelyyn: naisista reilu kolmasosa kirjoittaa heti potentiaaliselle tyypille, kun taas miehistä 56 % tekee saman.

Esteenä aloitteen teolle usein oma epävarmuus tai uskalluksen puute

Miksi kiinnostavienkaan ihmisten kohdalla aloitetta ei tehdä? Epävarmuus ja uskalluksen puute nousee vastauksissa yhtenä syynä esiin 33 % miehistä ja 30 % naisista.

Naiset perustelevat asiaa mm. näin:

Olen vähän skeptinen ihmisten suhteen, ja sen mitä minulta odotetaan.

En halua olla liian tyrkky.

Koen olevani ruma.

Pelkään tulevani torjutuksi tai että olen liian innokas.

Liian vähän tietoa miehen profiilissa tai sitten joku tiukka kriteeri miehen toiveissa.

Jos saa pakit ja ilkeää kommentointia perään.

Miehet usein niin sporttisia omien sanojen mukaan, ettei heitä ehkä kiinnosta tällainen ei hyper-urheilija, sitten jätän kirjoittamatta kokonaan.

Tuntuu, että jos itse tekee aloitteen, mies ei ole kiinnostunut. Metsästäjä-mentaliteetti vaivaa heitä edelleen.

Miehiltä saimme epävarmuuteen ja uskalluksen puutteeseen mm. seuraavia kommentteja:

En halua tulla aina torjutuksi!

En ole aina varma, täytänkö naisen kriteerit.

Kun ei ole pinkka kunnossa. Naisille raha tärkein nykyään.

En osaa tarkalleen. Helppo tervehtiä mutta hankala jatkaa.

Ulkonäkö ei itsellä riitä.

Täytyisi erottua viestillä massasta, mikä ei ole helppoa.

Naiset vastaavat aloitteisiini todella harvoin, mikä laskee motivaatiota tehdä aloitteita ylipäätään.

Epävarmuuteen johtavat syyt olivat sekä miesten että naisten vastauksissa hyvin samankaltaisia. Epäilykset siitä, vastaako toisen kriteereitä ja pelko pakeille nousivat hyvin usein esiin.

Joka neljäs nainen kokee, että aloitteen tekeminen on miehen vastuulla

Moni naisista kertoo, että kiinnostavankin profiilin kohdalla jättää lähestymisen miehen tehtäväksi. “Se vain on niin” tuntuu olevan yllättävänkin monen kanta asiaan: “lapsesta asti taottu selkärangan ytimeen saakka”, eräs naisista ilmaisi.

Muita syitä lähestymättä jättämiseen oli mm. se, että henkilö ei “kolahda” kuitenkaan tarpeeksi. 32 % miehistä ja naisista 26 % ajattelee näin. Monesti asiaa voisi kuitenkin parantaa kattavammat tiedot ja kuva profiilissa. Myös pitkä välimatka mainitaan monesti esteenä.  Muiksi syiksi mainitaan mm. ensimmäisen viestin kirjoittamisen vaikeutta, mahdollisesti varatuksi paljastuvia deittailijoita ja vaikutelmaa siitä, että ihminen ei ole parisuhteen etsimisessä tosissaan.

Miehet kokevat, että deittiviidakossa on vahvasti naisten markkinat

Sekä naiset että miehet pohtivat kyselyssä, miksi aloitteiden teko naisilla jää vähäiseksi. Monissa vastauksissa suhdaudutaan kyynisestikin vastakkaisen sukupuolen vaatimuksiin tai käyttäytymiseen. 

Miehet kokevat yleisesti, että suurimpia ongelmia ovat naisten syvään juurtuneet käsitykset miesten velvollisuudesta tehdä ensimmäinen siirto, mutta myös selkeä ylitarjonta kaksilahkeisista. Näin miehet mm. pohtivat:

Miehiltä tulevien viestien määrä. Ei ole tarvetta lähestyä.

Vanha roolimalli.

Pelko ja epäluulo, varsinkin jos ei kuvaa profiilissa.

Liian lyhyt esittely. Huonot kuvat.

Miehen ulkonäkö ja köyhyys.

Naisten vastauksissa korostuu erityisesti pelko pakkien saamisesta. Moni ajattelee, että minkäänlainen innostus koetaan kyseenalaisena. Myös miesten liian seksuaaliset viestit koetaan monesti ikävinä.

Profiilit, joista ei saa mitään kuvaa miehestä.

Se tuntuu luonnolliselta. Nainen haluaa miehen näkevän vaivaa vuokseen.

Miehet hakevat nuorempaa, kauniimpaa, fiksumpaa seuraa.

Kyynisyys: usko miehiin mennyt.

Kokemus on negatiivista. Lähtökohtaisesti miehet suhtautuu naisiin, jotka tekee aloitteen, ”helppoina”. Miesten mielestä naiset tarjoavat silloin itseään miehille, eli eivät ole kunnioituksen arvoisia.

Kun vastaus heti alkuun usein on, että oot kaunis ja nautitko seksistä…heti ekana vaan se yksi mielessä ja se ällöttää.

Miehet haluavat aloitteissa siirtää pallon naisille, naiset kokevat jo olevansa tarpeeksi aktiivisia

Naisvastaajista 47 % on tyytyväinen omaan aktiivisuuteensa deittaillessa. Päälle neljäsosa haluaisi ja aikoo tsempata aloitteenteossa, ja loput 27 % odottavat tulevaisuudessakin miesten tekevän ensimmäiset siirrot.

Miehistä ainoastaan 5 % kokevat tekevänsä aloitteet mielellään itse ja/tai ajattelevat naisten tekevän jo tarpeeksi aloitteita. 

Hyviäkin kokemuksia saatiin miehiltä naisten tekemistä aloitteista:

Oli jopa vähän imartelevaa… Rohkeutta vaan!

Ensin hän tykkäsi kuvastani, ja sitten tuli se kaikkien inhoama ”mitä kuuluu?” -kysymys. Vastasin tähän, ja tapailuun se johti.

Ihan sama resepti pätee kuin miehilläkin: asiallinen viesti, josta käy ilmi aito kiinnostus.

Exä (oltiin 5v naimisissa, 1 yhteinen lapsi) laitto vaan viestin ”Koska viet mut ulos syömään?” ilman mitään aikaisempia viestejä. Siitä se sitten lähti…

Joskus aikaa sitten. Ylipäänsä aloitteen teko tekee vaikutuksen.

Myös naiset muistelivat hyvään keskusteluun tai pidemmälle johtaneita alotteitaan:

Hyvin kirjoitetusta profiilista löytää usein jotain mukavaa sanottavaa. Joskus pelkkä tervehdys on tuonut jutun juurta.

Tein aloitteen ja seurustelimmekin sitten muutaman vuoden. Poimin hänen profiilistaan yhden harrastuksen ja kysyin siitä lisää.

Olen huomannut kiinnostavan persoonan ja kirjoittanut hänelle. Olen löytänyt monta kivaa ja mielenkiintoista tyyppiä joitten kanssa keskustelu on jatkunut kauan. Aina ei ”nappaa” tai haluamme eri asioita, mutta mitään ei saa jos ei uskalla. Pettymykset kuuluvat elämään. Ei muuta, kuin uutta matoa koukkuun.

Laita sinäkin rohkeasti kevään kunniaksi matoa koukkuun Treffit24:ssä! Ken tietää, mitä mahtavaa saatat löytää.

Teksti: Treffit24

Kuvat: Canva

Treffikumppani ei vastaa – missä vika?

Keräät rohkeutesi ja kirjoitat deittisaitilla kiinnostavalle ihmiselle. Näet, että viestisi on luettu, mutta vastausta ei koskaan kuulu.

Nainen odottamassa treffikumppanin vastausta

Miksi naiset eivät viitsi vastata viesteihin deittipalstalla, valittavat miehet – ja samaa sanovat naiset miehistä. Varsinkin vasta-alkajat ottavat itseensä, jos toinen ei vastaa ollenkaan. Törkeimmät vielä laittavat samantien eston. Kukapa ei pahoittaisi mieltään, jos omaan keskustelunavaukseen saa vastaukseksi pelkkää mykkyyttä ja sitten vielä bännätään.

Kukapa ei pahoittaisi mieltään, jos omaan keskustelunavaukseen saa vastaukseksi pelkkää mykkyyttä ja sitten vielä bännätään.

Sinkkujen keskusteluryhmissä jotkut miehet valittavat, että ovat lähettäneet niin ja niin monta viestiä naisille, eikä kukaan vastannut. Se tulkitaan merkiksi vaikka mistä: naiset ovat nirsoja, naisilla ei enää ole käytöstapoja, jokaikinen nainen saa päivässä sata viestiä, naiset ovat prinsessoja ja niin edelleen.

Törkeää vai ei?

Moni on sitä mieltä, että on ihan sama asia jättää vastaamatta deittipalvelussa kuin oikeassa elämässä. Näin ei kuitenkaan ole. Jos joku tulee juttelemaan vaikkapa työhön liittyvillä kutsuilla ja toinen vain kääntää selkänsä, hän oikeasti käyttäytyy huonosti. Mutta jos ei vastaa netissä tai apissa ventovieraan heittämään viestiin, kyseessä ei ole yhtä törkeä käytös. Sähköiseen viestintään vain kuuluu se, että viesteihin jää vastaamatta.

Syitä vastaamattomuuteen voi olla monia. Jos joku todella saa paljon yhteydenottoja, hän ei välttämättä ehdi vastata kaikkiin. Toinen voi vain unohtaa, eikä kehtaa enää palata asiaan, kun aikaa on kulunut. Osa deittipalveluiden käyttäjistä on varattuja, jotka haluavat vain testata, olisiko sinkkuna vientiä.

Naiset jättävät usein vastaamatta, jos toinen osapuoli ei kiinnosta. Monilla naisilla on sellainen kokemus, että vaikka vastaisi kuinka kohteliaasti ei kiitos, saa niskaansa raivoa, nimittelyä ja jopa häirintää. Vastaan voi tulla myös inttäjä, joka jää tivaamaan, mikä hänessä on vikana ja eikö toinen voisi sittenkin muuttaa mielensä.

Monilla naisilla on sellainen kokemus, että vaikka vastaisi kuinka kohteliaasti ei kiitos, saa niskaansa raivoa, nimittelyä ja jopa häirintää.

Nettitreffaileva mies ei saa vastausta

Mitä sanoisi?

Kaikkiin sukupuoliin pätee se tosiseikka, että ventovieraan ihmisen kanssa on kertakaikkiaan hyvin vaikea keksiä jutun juurta – varsinkin, kun ei olla edes tavattu! Juhlissa voi aloittaa keskustelun kysymällä, mistä toinen tuntee kutsujan. Voi keskustella vaikka tarjoiluista tai juhlapaikan sisustuksesta. Deittipalveluissa monella ei ole profiilissa tietoja, joista saisi juttua aikaan.

Keskustelun avaus voi olla sellainen, josta on vaikea päästä eteenpäin. Mitä voi vastata, jos tuntematon ihminen kysyy ”mitä kuuluu?” Toisaalta pitkä leikkaa ja liimaa -aloituskaan ei ole hedelmällinen. Harva innostuu, jos näkee, että sama viesti on lähtenyt kymmenille muille.

Moni loukkaantuu vastaamattomuudesta jopa niin paljon, että nimittää sitä ghostaamiseksi. Termi ei kuitenkaan tarkoita sitä, että toinen ei vastaa avausviestiin. Ghostaamisella tarkoitetaan sitä, kun toinen osapuoli katoaa kokonaan pitkän viestittelyn tai tapailun jälkeen.

Älä ota vastaamattomuutta henkilökohtaisesti. Sitä tapahtuu kaikille, eikä se ole merkki ihmisarvostasi tai siitä, ettet olisi kiinnostava. Jos toinen ei vastaa, hän ei ole sinua varten. Deittipalveluissa tärkeintä on sinnikkyys: harva kohtaa sen oikean heti kättelyssä. Nettideittailua ei muutenkaan pitäisi ottaa liian henkilökohtaisesti. On lukemattomia syitä sille, miksi joku ei vastaa, miksi treffiseuraa ei löydy tai miksi homma tuntuu välillä turhalta.

Jos toinen ei vastaa, hän ei ole sinua varten. Deittipalveluissa tärkeintä on sinnikkyys: harva kohtaa sen oikean heti kättelyssä.

Hillitse kiukkusi

Paras keino karkottaa treffikumppanit on syyllistää ja raivota. Kenelläkään ei ole velvollisuutta vastata toisen viestiin. Suuttuminen ja syyttely on ikävää käytöstä. Suomessa piirit ovat pienet, ja ihmiset jakavat kokemuksiaan deittipalveluista. Maine voi mennä, vaikka olisi liikkeellä nimimerkillä.

Yritä suhtautua viestien lähettämiseen kuten työnhakuun. Työnantajat harvoin vastaavat hylätyille hakijoille mitään tai selittelevät päätöstään. Se voi tuntua epäreilulta, mutta se vain on niin. Nettideittailu vaatii hiukan teflonpintaisuutta.

Saapuva kevät on hyvää aikaa lähteä etsimään seuraa suomalaisesta Treffit24-palvelusta, joka yhdistää tuhansia pareja. Tervetuloa mukaan!

Teksti: Laura Honkasalo

Kuvat: Canva

Treffit24-rakkaustarina: Maria oli yksinhuoltaja, jonka hymyyn Ilari ihastui

Kun Tampereella asusteleva pariskunta laittoi Treffit24-deittipalvelun tiimille lyhyet ja onnellisuutta huokuvat terveisensä, oli tämä rakkaustarina selvitettävä. Haastattelimme pian yhdeksän vuotta yhtä pitänyttä pariskuntaa, joka toivoo tarinansa luovan toivoa ja uskallusta muihin nettideittiviidakossa rakkautta etsiviin. Kuinka kaikki alkoi, ja mitä vinkkejä he antavat muille nettitreffailijoille?

Pariskunta makoilee vierekkäin.
Kuva Marian ja Ilarin albumista

Vuonna 2013 tamperelainen pienen lapsen äiti Maria koki samanlaista yksinäisyyttä, johon moni uusi äiti voi samaistua: kun ystävillä ei vielä ole lapsia ja elämäntilanteet ovat työkiireineen kovin erilaisia, voi yhteydenpito jäädä harmittavan vähiin. Lähellä asuva äiti auttoi arjessa, mutta Maria kaipasi kipeästi muutakin juttuseuraa. Ajatuksena ei ollut heti äidiksi tulemisen jälkeen etsiä kumppania: “kuka muka edes haluaisi naisen, joka on pienen lapsen tuore äiti”, Maria mietti. Hän päätti kuitenkin ottaa härkää sarvista luomalla syksyllä profiilin Treffit24-deittipalveluun. “Päätin suhtautua kaikkeen avoimesti ja katsoa, kuinka käy. Pääasia, että saisin aikuista seuraa itselleni ja jos se johtaisi johonkin, olisi se tavattoman hienoa.” 

Päätin suhtautua kaikkeen avoimesti ja katsoa, kuinka käy. Pääasia, että saisin aikuista seuraa itselleni ja jos se johtaisi johonkin, olisi se tavattoman hienoa.

Ilari oli elämässään myös uuden edessä. Hänen poikansa oli muuttanut äitinsä ja tämän uuden puolison kanssa Amerikkaan, ja Porvoosta Tampereelle siirtynyt Ilari kaipasi elämään uusia tuulia ja päiviin sisältöä. Kaupunki tuntui mieluisalta, ja toivo elämän rakentamisesta Tampereelle eli vahvana. Lokakuussa 2013 Ilari teki itselleen profiilin Treffit24:ään.

Kiltit silmät ja iloinen hymy kiinnittivät huomion

Ilari ihastui heti Marian hymyilevään ja iloiseen profiilikuvaan. Hän kertoo rehellisesti, että ei olisi ollut valmis viestittelemään kuvattomien henkilöiden kanssa. “Kaikkihan perustuu kuitenkin ensivaikutelmaan, ja ulkonäkö on siinä mielestäni keskeinen asia”, Ilari sanoo. Hän päätti lähestyä Mariaa kevyesti kysymällä mitä tälle kuuluu. “Arkisilla asioilla, kuten ihan vaan vaikka säähän tai muuhun liittyvillä, on mielestäni hyvä aloittaa keskustelu. Toisen taustasta, kokemuksista tai vaikka ulkonäköpaineista ei voi tietää. Millään liian henkilökohtaisella, kuten vaikkapa jonkin ruumiinosan kehumisella, ei kannata keskustelua aloittaa”, Ilari miettii.

Arkisilla asioilla, kuten ihan vaan vaikka säähän tai muuhun liittyvillä, on mielestäni hyvä aloittaa keskustelu. Toisen taustasta, kokemuksista tai vaikka ulkonäköpaineista ei voi tietää. Millään liian henkilökohtaisella, kuten vaikkapa jonkin ruumiinosan kehumisella, ei kannata keskustelua aloittaa.

Maria muistaa Ilarin ensimmäisen viestin: ”Moi, mitä Marialle kuuluu? 😊” Hänen huomionsa veivät ensin Ilarin kiltit silmät. “En ikinä ole ollut mitenkään ulkonäkökeskeinen, kunhan vain perussiisteys ja kiltteys välittyvät kuvista. Niin sanotut matchoilijaprofiilit eivät ole minuun tehnyt missään kohtaan mitään vaikutusta”, Maria toteaa.

Maria vastasi Ilarille kevyesti muutamalla sanalla.  Parin aiemman miehen kanssa keskustelut olivat tyssänneet jo alussa. “Ajattelinkin, että noh, saa nähdä saanko tältäkään herralta mitään vastausta”, Maria muistelee. Hän on samaa mieltä Ilarin kanssa siitä, että keskustelu kannattaa aloittaa harmittomasti, jos haluaa vastakaikua. “Sain muutamia viestejä, jossa miehet kirjoittivat ”olet ihana” tai ”olet kuuma” tai ”mitäs hottis?”. Tämä on mielestäni todella väärä tapa! Mietin, onko nettideittailu ollenkaan minua varten, jos tällaisia viestejä tulee. Onneksi en kuitenkaan heti luovuttanut.” Ilari vastasi Marialle, ja viestittely jatkui.

Sain muutamia viestejä, jossa miehet kirjoittivat ”olet ihana” tai ”olet kuuma” tai ”mitäs hottis?”. Tämä on mielestäni todella väärä tapa.

Rakastunut pariskunta
Mikä rakkaustarina! Kuva Marian ja Ilarin albumista

Ystävä tsemppasi tapaamaan kasvokkain

Maria oli pian viettämässä lapsivapaapäivää ystävänsä kanssa, jolle oli kertonut lyhyen aikaa kestäneestä nettiviestittelystään Ilarin kanssa. Ystävä oli tavattoman onnellinen Marian puolesta, ja kehotti pyytämään Ilaria mukaan viettämään iltaa yökerhoon Tampereen keskustaan. Ilari ilmoitti tulevansa.  “Hyvä että tapaaminen tapahtui juuri näin! Olen tällaisissa asioissa tavattoman ujo, vaikka sosiaalinen ihminen olenkin.  En olisi varmasti yksin saanut aikaiseksi ehdottaa tapaamista”, Maria toteaa kiitollisena.

Yökerhoon päästyään ystävykset erkanivat hetkeksi, ja Maria meni hakemaan kaksikolle juotavia. Tiskillä häntä kohtasi yllätys: suoraan vastapäätä seisoi Ilari, joka oli saapunut paikalle jo hyvissä ajoin. Enää ei tarvinnut jännittää. Ilari otti tilanteen heti haltuun ja paljastui hyvin sosiaaliseksi ihmiseksi jonka kanssa keskustelu oli helppoa. Myös huumorintajut kohtasivat: “Tämä onkin syy miksi viihdymme toistemme seurassa hyvin! Musta huumori uppoaa molempiin.”’

Yökerhossa muutamat juotuaan pariskunta siirtyi läheiseen pikaruokaravintolaan, josta työntekijöiden piti heidät hätistellä yön pikkutunneilla ravintolan sulkeutuessa – sen verran hyvin juttu lensi. Marian ystävä oli jo aiemmin huomannut parin välillä olevan kemian ja siirtynyt jatkamaan iltaa toisaalle. Seuraavana aamuna Maria huomasi Ilarin laittaneen viestiä kiittäen illasta ja kysellen, voisivatko he nähdä uudelleen. Ilman muuta, Maria vastasi, mutta mummolasta palanneella lapsella oli kuumetta puhkeavien hampaiden vuoksi.  “Ilari kertoi että se ei haittaisi, hän voisi tulla minun luokseni. Hän oli käynyt kaupassa hakemassa tortilla-ainekset, minulle kukkia ja lapselle pienen hiiripehmon, joka on tänäkin päivänä hänen yksi lempiunikavereistaan”, Maria kertoo.

Rakkaustarina “kuin suoraan sadusta”

Tästä alkoi Marian ja Ilarin elämien yhteenmuovautuminen.  “Kummallakin oli olo, kuin olisimme tunteneet aina! Toiselle oli helppo puhua kaikista asioista. Syvälliset keskustelut jatkuivat aina pitkälle yöhön, joten Ilari jäi aina sohvalleni nukkumaan. Vähitellen hänen tavaransa löysivät tiensä luokseni, eikä hänenkään tarvinnut enään nukkua sohvalla”, Maria naureskelee.

Onnellinen yhdessäolo on jatkunut, ja pian yhdeksän vuotta yhtä pitäneelle parille syntyi neljä vuotta sitten yhteinen lapsi. Ilarin jo teini-ikäinen poika on myös molemmille rakas – “välillä poika kertookin Marialle asioita, joita iskä ei välttämättä tiedä” – ja Marian kohta esimurkkuiässä oleva lapsi on Ilarille yhtä tärkeä. Ilari on ollut mukana yövalvomisissa, harrastuksiin viemisissä, kipeän lapsen hoitajana ja läksyissä auttajana siinä missä Mariakin. Ilari aikookin virallisesti adoptoida lapsen heti loppuvuodesta -22, kun pariskunta viimein sanoo toisilleen tahdon.

“Meidän rakkaustarina voisi olla kuin suoraan sadusta: kaikki meni niin hyvin, että oli vaikea uskoa todeksi koko hommaa,” pariskunta toteaa. On heilläkin vaikeutensa, he lisäävät,: Maria on armoton siivooja ja järjestyksen ylläpitäjä kun taas Ilari on aivan vastakohta. Eroavaisuudet aiheuttavat ajoittain kitkaa, mutta niistäkin selvitään pienellä kinastelulla. “Toisessa ihmisessä voi olla luoteenpiirteitä joita on vaikea muuttaa, mutta niidenkin kanssa oppii elämään kun tiedostaa, että ei itsekään ole täydellinen.”

Mitä Maria ja Ilari haluaisivat sanoa muille treffailijoille? 

Nykypäivänä netissä voi liikkua kaikenlaista. Profiilikuva varmasti tuo monelle turvallisuuden tunnetta, ja nimenomaan muokkaamaton oma ja aivan tavallinen kuva onkin isossa roolissa!

Ei pidä olla myöskään liian tunkeileva, ahdisteleva tai loukkaava. Jutellaan asiallisesti, niin että molemmilla on hyvä mieli. Jos mietit vähänkin liittymistä treffipalstalle, älä enää mieti vaan liity! Koskaan ei tiedä, onko sinun rakkaus juuri siellä.

Kiitos Marialle ja Ilarille haastattelusta  ja lämpimästi onnea Treffit24:ltä! 

Rohkaisisiko Marian ja Ilarin rakkaustarina sinuakin kokeilemaan onneasi ja luomaan profiilia Treffit24:ään?  💜 

Teksti: Treffit24-tiimi

Treffiseuraksi samanlainen persoonallistyyppi – kannattaako se?

Verkossa vilisee persoonallisuustestejä. Kun oma persoonallisuustyyppi on selvillä, aletaan etsiä samanlaista kumppania. Mutta sopiiko introvertille aina introvertti vai viehättävätkö vastakohdat, kuten vanha sanonta kuuluu? Ja voiko testeihin luottaa?

Pariskunta, joilla on erilainen persoonallisuustyyppi heittämässä ylävitosia.

Tunnetuin persoonallisuustesti on Myers-Briggs-tyyppi-indikaattori. Kuten lukuisat testit, sekin on kehitetty Yhdysvalloissa. Testiä on muokattu ja päivitetty vuosikymmenien varrella. Silti se ei vakuuta kaikkia ihmistieteiden ammattilaisiakaan. Myers-Briggs on kuitenkin supersuosittu ja monenlaiset nettitestit pohjaavat siihen.

Myers-Briggs -testiin uskovat laittavat deittiprofiiliinsa kirjainlyhenteitä, joita testistä saa tulokseksi, esimerkiksi INFP tai ENTP. Vaikka olisit kovin innostunut Myers-Briggs -tuloksistasi, mieti kaksi kertaa, ennen kuin täytät profiilisi kirjainlyhenteillä, sillä ne voivat vaikuttaa muiden silmissä salakieleltä.

Persoonallisuustyyppi: intro vai ekstro?

On helppo ajatella, että oman persoonallisuustyypin voi määrittää itsekin. Jos viihtyy omissa oloissaan ja tekee mielellään itsenäistä työtä, on helppo päätellä olevansa introvertti, eli sisäänpäin kääntynyt persoonallisuus.

Hätäiset päätelmät voivat kuitenkin johtaa hakoteille. Moni introvertiksi itsensä määritellyt päättelee, ettei tulisi ekstrovertin eli ulospäin suuntautuneen persoonan kanssa toimeen. Tosiasiassa meissä on kaikissa sekä introvertin että ekstrovertin piirteitä. Sosiaalinen, vilkas ihminen saattaa olla pinnan alla taipuvainen introverttiyteen, eikä kukaan ole ekstrovertti ihan kaikissa tilanteissa.

Tosiasiassa meissä on kaikissa sekä introvertin että ekstrovertin piirteitä.

Väliin jää vielä ambivertti. Ambivertit tykkäävät työskennellä yhtä hyvin yksin kuin ryhmässä. He tarvitsevat yksinoloa ja latautumista, mutta viihtyvät myös seuran keskipisteenä. He tarvitsevat yksinoloa – mutta sitä ei saa olla liikaa.

Useimmat ihmiset ovat sekoitus kaikkea kolmea tyyppiä.

Vastakohtien viehätys

Nimilappuja tärkeämpää onkin tunnistaa, millainen seurustelu sinulle sopii. Tarvitsetko myös omaa aikaa ja yksinoloa, vai haluatko viettää kaiken vapaa-aikasi kumppanin kanssa? Onko sinulle tärkeää harrastaa yhdessä, vai tykkäätkö siitä, että molemmilla on omat puuhansa? Oletko kova menemään vai viihdytkö kotona? Aiheuttaako täysi kalenteri sinulle innostuneen olon vai stressiä?

Entä se vanha viisaus, jonka mukaan vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa? Psykologien mukaan uuteen ihmiseen tutustuessa saatamme helposti viehättyä siitä, että toinen on samanlainen, mutta suhteen edetessä huomaamme ihailevamme toisessa piirteitä, jotka ovat vastakkaisia omiin piirteisiimme nähden. Ihmissuhteet ovat kuitenkin aina yksilöllisiä, etukäteen ei voi ennustaa, millaisten persoonallisuuksien suhde kestää. Parhaimmillaan vastakkaiset luonteet täydentävät toisiaan, pahimmillaan luonteiden erilaisuus aiheuttaa jatkuvia ristiriitoja.

Psykologien mukaan uuteen ihmiseen tutustuessa saatamme helposti viehättyä siitä, että toinen on samanlainen, mutta suhteen edetessä huomaamme ihailevamme toisessa piirteitä, jotka ovat vastakkaisia omiin piirteisiimme nähden.

Samankaltaisuus ei takaa onnea ja auvoa. Jos kumppani on hyvin samanlainen luonteeltaan, hän voi pitemmän päälle tuntua tylsältä, vaikka alussa samanmielisyys viehättäisi. Ihminen, joka haluaa järjestellä ja aikatauluttaa elämäänsä, voi viihtyä hyvin rennomman kumppanin kanssa, koska saa itsekin luvan ottaa vähän rennommin. Voi olla, että jopa tiedostamattamme toivomme, että kumppanin hyviä piirteitä siirtyy meihin!

Persoonallisuustyyppi voi olla avuksi itselle, mutta muista tasapaino

Hyvä lähtökohta suhteelle on, että kuviossa on yhteisiä kiinnostuksen kohteita sekä vastakkaisia ominaisuuksia. Totuus kuitenkin on, että on mahdotonta etukäteen määritellä, kenen kanssa treffeille kannattaa mennä. Yhdysvalloissa on jopa deittipalveluita, jotka parittavat ihmisiä persoonallisuustyypin pohjalta, mutta sekään ei takaa täydellistä suhdetta. Jos rakkauden roihahtaminen voitaisiin varmistaa nettitesteillä, turhia treffejä ei olisi olemassakaan!

Netin persoonallisuustestien pohjalta ei kannata määritellä kovin tarkkaan sitä, millaisten tyyppien kanssa suostuu treffeille, mutta ne ovat hyvä työkalu omaan itseen tutustumisessa. Moni on saanut apua myös tunnelukkotestistä. Testitulosten perusteella voi miettiä omaa käyttäytymistä ihmissuhteissa sekä selviytymiskeinoja. Tunnelukoista on kirjoitettu useita kirjoja.

Oletko jo hypännyt treffiseuraa etsivien joukkoon kotimaiseen Treffit24-palveluun? Tule ihmeessä tutustumaan muihin – vaikkapa omaa persoonallisuustyyppiäsi apuna käyttäen!

Teksti: Laura Honkasalo

Kuva: Canva

Ystävistä parisuhteeseen

Uuden ihmisen tapailu ensitreffeineen ja ennakko-odotuksineen ei aina ole helppoa. Oma elämä, kokemukset ja unelmat pitäisi jakaa lähes tuntemattomalle, takana voi olla jo monia pettymyksiä ja tarve löytää kumppani suuri. Tahti tutustua voi olla erilainen: toisella klikkaa heti, toinen vaatiikin aikaa ja kärsivällisyyttä. Joskus oikeaa fiilistä ei kovasta yrittämisestä huolimatta synny. Onko ratkaisu tähän jo omassa elämässä valmiiksi tuttu henkilö? Kysyimme deittailijoilta, kumpi tapa on heille mieluisampi: ystävistä parisuhteeseen vai tuntemattoman kanssa tosimielellä tutustuminen.

Ystävistä parisuhteeseen ryhtyneet pariskunnat kävelemässä.

Tutkimus: suurin osa parisuhteista alkaa ystävyydestä

Perinteisesti kuulee esimerkiksi koulujen, työpaikkojen ja harrastusten olevan potentiaalisimpia paikkoja löytää kumppani. Suhteellisen tuoreen tutkimuksen mukaan valtaosa nuorten ja aikuisten parisuhteista alkaa platonisesta ystävyydestä: tutkimukseen osallistuneen 1900 henkilön joukosta 68 prosenttia kertoi nykyisen tai viimeisimmän parisuhteensa olleen ensin vain ystävyyssuhde. Tutkimusjoukosta 47 % mielestä ystävyyspohja oli paras tapa aloittaa suhde.

Teimme oman kyselyn yhteisöpalvelu Jodelin sinkkuryhmään Suomessa, jossa täsmälleen samansuuruisen 47 % vastaajaprosentin mielestä kaveripohjalta on paras hypätä suhteeseen.

Itsellä toimii paremmin kaveripohjalta, ikään kuin ilman “pakkoa” saada jutusta romanttista.

Tuntuu vaivaannuttavalta mennä treffeille, jos en tunne etukäteen ihmistä.

Kaverilinjalla on helpompi tutustua pikkuhiljaa ja ns. “vaivihkaa” ihmiseen ennen kuin päättää, haluaako edetä pidemmälle suhteessa. Tavallaan poistaa sen epävarman ja kiireisen osan deittailusta. Jos huomaa että toisella ei herää samoja fiiliksiä, niin on ok olla myös kavereita.

Kaveripohjalta lähteminen on itselle ainoa toimiva tapa. En saa mitään fiiliksiä treffeistä ihmisen kanssa, jota en tunne.

Löytyykö kaveripohjalta syntyneestä suhteesta kipinää?

Yli puolet 131 vastaajasta koki, että parisuhteeseen muodostamiseen ei tarvita aiemmin syntynyttä ystävyyttä alle. Haasteeksi ystävän kanssa heilastellessa koettiin erityisesti mahdollinen vetovoiman puuttuminen.

Jos nainen menee mun friendzonelle, ei se tule sieltä ikinä pois. Pitää olla kipinää ilmassa alusta asti, tai ei kiinnosta koskaan.

Ystävät on ystäviä ja sillä selvä. Ei tule säätöä, mustasukkaisuutta, mitään. Elämä on seesteisempää.

Olen kerran pakottanut itseni eteenpäin ilman alkufiilistä ajatellen, että kyllä se sieltä tulee. Tuloksena oli tunteeton suhde.

Suhteissa, joissa ollaan ensin tutustuttu ystävinä, paljastui myöhemmin että fyysinen puoli ei toimi. Fyysisyys on ehdoton edellytys suhteelle, joten menen se edellä.

Helpotusta deittailustressiin voi tuoda hitaampi eteneminen

Keskustelussa päädyttiin pohtimaan tutustumisen ja suhteen etenemisen tahtia. Useampaa tuntui vetävän puoleensa ajatus hitaasta etenemisestä. Ei ole pakko kiirehtiä, vaan aikaa voi ja kannattaa ottaa jos siltä tuntuu. Hyvä tyyppi antaa tilaa ja jaksaa odottaa.

Ajattelen, että voi edetä chillisti romanttisin aikein. Eli yhdistelmä kumpaakin, kunhan vaan sattuu oikea ihminen vastaan.

Olisitko sinä valmis päätymään parisuhteeseen ystävän kanssa, vai onko kaverit mielestäsi parempi pitää vain kavereina ? Tule jakamaan Nettideittailu-palstalle kokemuksia ja ajatuksia!

Ja hyppää mukaan Treffit24-palveluun löytämään joku spesiaali alkaneeseen vuoteen!  💜 

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Canva

Hyvä deittiprofiili: näillä vinkeillä onnistut

Toisiko uusi vuosi tullessaan mukanaan rakkauden? Miksipä ei luoda deittiprofiilia suomalaiseen Treffit24-palveluun ja kokeilla! Hyvä deittiprofiili voi hyvinkin olla avain onneen, ja pieni alun vaivannäkö on siihen ratkaisevassa roolissa. Olemme aiemmin koonneet Treffit24-blogiin useampia juttuja siitä, millainen profiili vetoaa treffailijoihin ja ajatuksia profiilikuvan tärkeydestä – tässä koontia olennaisimmista pointeista. Jos sinulta löytyy jo profiili, mutta vielä ei ole tärpännyt, kannattaa tsekata löytyisikö vinkeistä jotain uutta!

Vinkit hyvään deittiprofiiliin

1. Hyvä käyttäjänimi kertoo sinusta jotain

Parhaiten toimii selkeästi luettava sana, joka kertoo sinusta ja kiinnostuksen kohteistasi ja luo positiivisen ja helposti lähestyttävän mielikuvan. Jos runosuoni ei kovin kuki, pidä nimi ainakin neutraalina – jos ehdit parisuhdetta, seksiin viittaavat nimet voivat hyvinkin helposti karkottaa muut tosimielellä liikkeellä olevat deittailijat.

2. Sähköposti ja puhelinnumero tuovat turvallisuutta deittailuun

Suosittelemme kaikkia deittailijoita antamaan oikeat yhteystiedot. Uutiskirjeen tilaamalla saat treffailijoille ajankohtaiset asiat ja tarjoukset tietoosi. Puhelimeen tulee ainoastaan palvelun käyttöön liittyviä viestejä, ja pystyt sen avulla palauttamaan myös unohtuneen salasanan. Ei huolta, et saa mitään markkinointia puhelimeesi 🙂

3. Profiilin perustiedot kannattaa täyttää

Mieti, mitä itse haluaisit tietää toisesta – yleensä deittailijoita eniten kiinnostavia tietoja ovat sukupuoli, ikä ja tieto siitä, mitä henkilö palvelusta on oikeasti hakemassa. 

4. Kuvaustekstillä erotut massasta

Moni deittailija odottaa toisesta jonkinlaista kuvausta, jotta uskaltaa lähestyä tai vastata tämän lähettämään viestiin. Kirjoita edes jotain – ja ei huolta, kuvauksen kirjoittaminen on useimmille hankalaa, mutta mieti rauhassa ja kirjoita teksti vaikka osissa. Tsekkaa tämä aiempi blogikirjoitus aiheesta: kysyimme siinä mm. asioista, jotka Treffien deittailijoita kiinnostavat toisissa. Näitä olivat haaveet ja tulevaisuuden suunnitelmat, luonteenpiirteet, elämäntyyli ja -tavat, mitä palvelusta on hakemassa ja odotukset parisuhteelta, seksuaalisuus, harrastukset, kiinnostuksen kohteet ja inhokkiasiat ja omat arvot. Mitä toiset ovat sinusta sanoneet? Voit kysyä vaikka läheisiltä apua inspiraation saamiseksi. Muista, että sinun ei tarvitse esittää mitään mitä et ole: tarkoitus ei ole rakentaa kattavaa kiiltokuvamaista myyntipuhetta, vaan hieman helpottaa toista pääsemään sinusta jyvälle. Tutustumista voi jatkaa viestittelyn puolella 🙂 

5. Profiilikuva saa ihmiset kiinnostumaan

Vaikka kuva on Treffeissä vapaaehtoinen, fakta on, että useimpien käyttäjien mielestä sillä on iso merkitys jo profiilin klikkaamisessa. Positiivinen ilme ja selkeä, suht ajantasainen kuva ilman aurinkolaseja ja hattuja toimii yleensä parhaiten. Perussiistillä olemuksella (ja pssst, pitämällä paidan päällä) pääsee pitkälle, ja turhat filtterit kannattaa jättää pois. Hymyile ja ole vain oma itsesi <3 Profiilikuvasta enemmän juttua löydät täältä.

6. Treffit Plus -jäsenyydellä lisäherkkuja

Vaikka Treffit24-palvelua voi käyttää täysin ilmaiseksi, Plus-ominaisuudella parannat viestittelymahdollisuuksiasi ja näkyvyyttäsi palvelussa ja saat vinkkejä sopivista ihannekumppaneista. Voit kiinnittää tehokkaasti huomion Megafoni-huudoilla ja niiden avulla lähettää kivat terveiset potentiaalisille kumppaneille. Voit Plussalaisena testata erilaisia huutoja: yleisimmin parhaiten toimivat positiiviset viestit, sinusta kertovat mielenkiintoiset faktat, ehdotuksesi treffipaikaksi tai seuraksi johonkin harrastukseen, kehotus tutustua kattavaan profiiliisi ja vaikka päivän iloiset kuulumiset. 

7. Uskalla lähestyä ja vastata, vain siten tutustut

Nyt on aika lähteä deittiviidakkoon ja pistää näppäimistö laulamaan! Lähesty kiinnostavaa ihmistä henkilökohtaisella viestillä: tutustu hänen profiiliinsa ja löydä teitä kahta yhdistäviä asioita tai kysy lisää hänen mielenkiinnon kohteistaan. Vaivannäkö viestin kirjoittamisessa näkyy kyllä – samoin päinvastaisessa mielessä se, jos kopioit samaa viestiä usealle muulle. Lisää viestittelystä voit lukea artikkeleistamme Ensimmäisen viestin taikaa ja Ensimmäinen viesti ratkaisee.

Jotta kemioiden todellinen toimiminen saadaan selvitettyä ja treffit sovittua, on oman profiilin tietojen täyttäminen siihen ensimmäinen, paras ja ratkaiseva askel. Näillä vinkeillä pääset sujahtamaan deittailun maailmaan helposti. Nähdään Treffeissä!

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Canva

Joululahja sinkulle: mikä sykähdyttää? Sinkut kertovat!

Kuuluuko deitti-/tapailukumppanille ostaa joululahja, entä mikä olisi hyvä joululahja sinkulle?  Viime viikolla avasimme Treffit24-käyttäjien ajatuksia joulunvietosta sinkkuna tai tuoreessa tapailusuhteessa, ja nyt joulukyselyn toisessa osassa paneudutaan lahjoihin.

Joululahjapaketti

Lähes puolet 220 vastaajasta ei odota tapailukumppanilta joululahjaa, mutta voisi hyvin sellaisen itse antaa. Seuraavaksi eniten oltiin sitä mieltä, että lahjaa ei tarvita  – toisaalta lähes yhtä monen mielestä joululahjan antaminen kuuluu tapoihin jo deittaillessa.

Tapailukumppanille ostettu joululahja pöydällä

Reilu 5 % vastaajista vastasi “jotain muuta”. Useamman mielestä mahdollisista lahjoista kannattaa keskustella etukäteen – muun muassa tällaisia ajatuksia nousi esiin:

Riippuu vähän tapauksesta, onko deittailu tai tapailukumppanisuhde mitenkä vakavalla tasolla. Jos suhde on vain satunnainen tapailu, niin ei välttämättä tule ostettua lahjaa.

Jos ollaan kauemmin tapailtu ni kyllä kuuluu ostaa.

Ei välttämättä, se riippuu täysin ihmisestä. En itse odottaisi lahjaa, mutta varmasti kuitenkin ostaisin jotain toiselle.

Yhteisestä sopimuksesta ehkä jotain pientä.

Muistaa voi muutenkin kuin ostamalla lahjan.

Moni muistaa deittailukumppania joululahjalla

Usea vastaajista kertoi antaneensa tai saaneensa deittaillessa paketin jouluna. Muun muassa tällaisia:

“Itse neulotut villasukat on ihan klassikko.”

Tietysti joulukukkia ja jotain joulujuomaa pullo 🙂

Tuoksun, kirjan sekä vinyylilevyn.

Jotain pientä yhteiseksi tekemiseksi, esim. leffaliput. Tai sitten jos on sattunut ilmaantumaan jokin sisäpiirin juttu, niin siihen liittyen on hauska keksiä jotain.

Käytännöllisiä, esim lahjapakkauksessa dödö ja suihkugeeli.

Makeisia ostettuna tai jotain itsetehtyä (leipää, hilloa tms.).

Olen antanut kirjan ja tehnyt hyvää ruokaa. Itse olen saanut joulukukan, suklaata ja glögiä, ihan perusjuttuja siis.

Olen itse ostanut aina! Vaatteita, partavesi kylpypyyhe etc. henkilökohtaisia.

Takkatuli ja kuppi kuumaa.

Joululahja sinkulle: ota näistä toiveista vinkkejä!

Lahjatoiveita tuli monenlaisia, joukossa paljon vanhoja tuttuja kuten kirjat, suklaa, kahvi, kukat, villasukat, lämpimät huivit ja käsineet sekä alkoholi eri muodoissaan (erityisesti viini ja viski mainittiin useasti).

Lahjakortti, vaikka alusvaateliikkeeseen.

Tylsä, mut tarpeellinen. Sähköhammasharja.

Kahvinkeitin.

Risteilylahjakortti.

Jotakin aineetonta, esim. elokuvalippu. Kulttuuri kiinnostaa.

Lahjakortti kasvohoitoon ❤️

Tuoksu. Mielellään sellainen mikä jo löytyy kaapista jos et tunne kumppania vielä hyvin.

Enkelikortit tai sitriinikivi!

Jokin hemmottelu, mieluiten vaikka yhdessä. Elokuvaliput + päivällinen/illallinen, teatteriesitys, taidenäyttely. Kauneushoito. Pieni matka lähiympäristöön ja yö hotellissa. Lempihajuvesi. Yhteistä aikaa vaikka ruuanlaiton ja kynttiläillallisen merkeissä.

Kokovartalohieronta – joko itse annettuna tai ihan lahjakorttikin kelpaisi

Mulle riittää vain toinen ihminen ja vaikka raaputusarpa.

Koirat viltin alla nauttimassa

Lahja voi olla myös muuta kuin materiaa. Kuten vaikkapa:

Jokin aineeton lahja, missä mielikuvitus on rajana. Toivoisin peliseuraa lautapelien parissa.

Hyvä ruoka ja kanssakäyminen.

Mukava, rento loma kivan kumppanin kanssa.

Lämmin halaus.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua nyt tai tulevaisuuden varalle! 

Vielä ehtii vaikka jo jouluksi etsimään omaa kultaa suomalaisesta Treffit24-palvelusta, jossa syntyy tuhansia rakkaustarinoita!  💜 

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuvat: Canva

Sinkun joulu: yksinäinen vai ei? Deittailijat kertovat.

Joulu herättää monenlaisia tunteita: osalle se on vuoden ihanin perinnejuhla, osalle ahdistava ja yksinäinen pyhä muiden samanlaisten joukossa – ja mitä vain siltä väliltä. Helposti perhejuhlaksi tituleerattu joulu saattaa etenkin sinkuille olla päänvaivaa ja ulkopuolisuuden tunnetta tuova ajanjakso. Onko sinkun joulu yksinäinen?

Sinkku mies jouluna koiran kanssa.

Kysyimme Treffit24-palvelun käyttäjiltä heidän ajatuksiaan ja tapojaan joulun vietosta sinkkuna.  Entä kun vierelle löytyy sydänkäpynen: kuinka nopeasti ensimmäistä joulua oltaisiin valmiita viettämään yhdessä?

Joulufiilis löytyy hyvin ilman kumppaniakin

Moni 220 vastaajasta kertoo viettävänsä joulua vanhempien, lasten tai muiden sukulaisten kanssa. Osa juhlii tai rauhoittuu kavereiden kanssa – yhdeltä löytyy sinkkuporukka, jonka kanssa mökkeillään jouluna.

Sinkkujen ajatuksia joulusta.

Sukulaisten ja ystävien kanssa – en yksin yhtäkään joulua.

Monella joulu menee töissä. Osalle pakkopullaa, osalle taas helpottavaakin: tässä Duunitorin artikkelissa vinkkejä jouluna töissä selviämiseen.

Joulusta nautitaan myös yksin kaikessa rauhassa. Moni kertoo rentoutuvansa sohvalla sarjojen, elokuvien ja musiikin parissa – jouluruokiakin voi ihan hyvin valmistaa vain itselleen.

Käyn joulusaunassa ensin, sitten syön jouluruokia. Kuuntelen joululauluja cd:ltä, käyn kirkossa jouluhartaudessa. Kääriydyn lämpimän shaalin alle sohvalle ja katselen telkkua samalla. Ihanaa olla aivan yksin….

Kotona hyvää ruokaa ja juomaa nauttien. Tv:tä ja musiikkia kuunnellen.

Lainaan kirjastosta kassillisen kirjoja ja luen niitä. Käyn myös äidin luona joulusaunassa ja -pöydässä ja vietän aikaa läheisteni kanssa.

Ensimmäinen joulu uuden kumppanin kanssa

Entä kun vierelle löytyy kumppani: milloin deittailijoiden mielestä tuntuisi sopivalta viettää ensimmäistä yhteistä joulua? Suurimman osan mielestä vaikka heti, mutta eri linjallakin oltiin.

Ensimmäinen yhteinen joulu

Joulutapaaminen on ok, koko joulu uuden ihmisen kanssa on liikaa.

Ei koskaan. Tykkään viettää jouluni yksin ja entinen kumppani arvosti sitä.

Sinkun joulu tuntuu monesta yksinäiseltä

Lähes 45 % vastaajista kokee joulun sinkkuna ainakin osittain yksinäiseksi. Jotkut ohittavat sen vieton, osalle se tuntuu yksinäisyyden suhteen jopa musertavalta.

En oikeastaan vietä joulua, olen kotona itsekseni ja yritän olla ajattelematta että on joulu.

Olen ollut lähinnä kotona yksin. Tehnyt jouluruokia/herkkuja ja sitten joulunpyhät tuijotellut telkkaria, käynyt lenkillä. Kyllä on ollut joskus tylsää…aina yksin…sitten keksin hankkia kissan 3 vuotta sitten, on edes joku jolle voi jutella.

Olen käytännössä ohittanut koko joulun…ei viikonloppua kummempi.

Olen nukkunut, ahminut, itkenyt, enpä ole muuhun pystynyt kun yksin on joutunut olemaan.

Jos mulla ei lapsia ois, tuntuis paljon yksinäisemmältä. En usko, että kukaan haluaa viettää joulua yksin.

Yksinäisyys on räjähtänyt tämän päivän Suomessa: alkuvuodesta raportoitiin jopa joka kolmannen ihmisen kärsivän siitä aiemman viidesosan sijaan. Erityisesti joulu on monelle vuoden ahdistavin juhla. Anna-lehden artikkelissa psykologi kertoo vinkkejä, joiden avulla joulusta voi nauttia yksinäisyydestä huolimatta. Netistä voi myös etsiä jouluksi menovinkkejä, ja sosiaalinen media tarjoaa vertaistukea ja mahdollisuuksia etsiä seuraa samassa tilanteessa olevista. Tai miten olisi vaikka laivareissu tai vapaahtoistyöt itselle mieluisan ja merkityksellisen asian parissa?

Koira jouluna poronsarvet päässään.

Suurin osa kyselyyn kommentoivista nauttii joulusta yksinäisyyden tunteesta huolimatta.

Jouluruokia syöden, olutta nauttien ja konjakkia sekä kaffee. Treffipalstalla notkuen, ulkoillen ja liikkuen.

Iäkkään isän luona ja illan yksin, tavallaan oli hienoa ja levollista olla yksin.

Kotona rauhaisa joulu, muistelen läheisiäni jotka olleet keskuudessa. Perinteisesti joulua muuten viettäen.

Kyselimme myös ajatuksia joululahjoista. Kuuluuko deittikumppanille ostaa lahja, ovatko deittailijat itse niitä saaneet tapailuaikana, ja mitkä ylipäätään ovat vastaajien toivelahjoja tänä vuonna? Seuraavassa blogissa tästä pian lisää!

Nyt on hyvä aika tulla etsimään omaa sydänkäpystä Treffit24-palveluun – kuka tietää, ehkä hän löytyy jo joulun pyhiksi? <3

Kuvat: Canva

Teksti: Treffit24-tiimi

Kiltti mies ei kelpaa: onko oikeasti näin? Sinkut kertovat!

Suomi24-nettideittipalstan kirjoittajaa turhauttaa. “Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin? Jos olet komea, niin saat naisia. Jos et ole komea ja sen lisäksi ujo ja kiltti, niin et kiinnosta naisia.” Kiltit miehet vs. rentut tuntuu olevan ikuisuusaihe deittailusta keskusteltaessa. Eikö kiltti mies oikeasti kiinnosta, vai onko tämä ajatus tuulesta temmattu tai ainakin jo aikansa elänyt?

Kiltti mies halaa koiraa.

Lapsuus vaikuttaa kumppanivalintaan 

Seuran artikkelin mukaan kumppanin valintaan vaikuttaa lapsuuden oma kiintymyssuhde vanhempiin: esimerkiksi draamaa, konflikteja, mitätöintiä tai suurta vastuunkantoa sisältävä lapsuus voi heijastua aikuisena kumppanivalintaan ja parisuhteeseen. Tasaista suhdetta voi olla vaikea kestää, ja moni päätyy haavoittamaan itseään yhä uudelleen etsiessään tutulta tuntuvaa jännitystä tai draamaa.

Kiltti ja kunnollinen mies on tylsä. Kuka nainen sellaisen hiirulaisen haluaa? Ei kukaan! Nakkijonossakin ottaa turpaansa jos nyt edes uskaltaa haastaa etuilijoita.

MTV-Uutisten uutisoiman kyselytutkimuksen mukaan “sekä naiset että miehet kokevat seksuaalisesti vetovoimaisimpana epävakaita persoonallisuuspiirteitä, ja jopa persoonallisuushäiriöitä, ilmentävät ihmiset. “ Äärimmäisyyksiin menevät, impulsiiviset ja voimakkaasti tunteita ilmentävät ihmiset koettiin tutkimuksen osallistujajoukon mielestä karismaattisimpina. Suomi24-ketjun eräs kommentoi: “En tiedä mikä niissä rentuissa viehättää. Ehkä naiset haluavat laittaa rentut ojennukseen. Siinä eivät kuitenkaan onnistu.” 

En näe rentuissa mitään kiinnostavaa. Renttu on tylsä, tyhmä ja lapsellinen.

“Rentut halutaan poikaystäviksi, “kunnon” miehet aviomiehiksi”

Yhteisöpalvelu Jodelin sinkkukanavan epävirallisessa kyselyssämme (121 vastaajaa)  jopa yli 79 % joukosta ajatteli, että “naiset rakastuvat renttuihin” pitää ainakin osittain tai täysin totta: vain päälle 20 % koki fraasin täysin keksityksi.

Ei totta. Itse ainakin haluan hyvän miehen tueksi ja pitämään lapsista huolta, kaikki ryyppäävät pahoinpitelijät on tosi luotaantyöntäviä.

Ujoksi, kiltiksi, hiljaiseksi ja syrjäänvetäytyväksi itseään kuvaileva naispuolinen sinkku toteaa luonteenpiirteidensä olevan aivan kenelle tahansa ongelma parisuhteen löytämisen kannalta. “Ihminen antaa helposti tahtomattaan kuvan, että ei ole edes kiinnostunut tutustumaan. Eivät toiset ihmiset nyt kuitenkaan ajatuksia kykene lukemaan.” Myös Suomi24:n deittipalstalla eräs kommentoi samaa.

Johtuu vaan siitä, etteivät tee aloitteita.

Vaikuttaa siltä, että kilteille miehille on siis ehdottomasti kysyntää. 🙂 Tarvitseeko kiltti vain lisää rohkeutta? Millaisia ajatuksia tai kokemuksia sinulle tulee aiheesta? Tule ihmeessä jakamaan niitä tänne.

Rentuille, kilteille ja kaikille heitä etsiville tervetuloa kokeilemaan onnea armaan etsintään Treffit24-palveluun, jossa syntyy tuhansia rakkaustarinoita. <3

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Adobe Stock

Deittailu väsyttää: mitä kun treffailu ei enää kiinnosta?

Onko deittaillessa tullut vastaan tilanne, että “runosuoni” on ehtynyt ja potentiaalisten deittikumppanien tapailu tuntuu lähinnä haastattelulta toinen toisensa perään? Näin kuvailee tilannettaan eräs nettideittailija Suomi24:n nettideittailupalstalla. Hän kokee olevansa hyvä keskustelija ja treffejä onkin piisannut, mutta mitään tarpeeksi säväyttävää ei eteen ole tullut. Deittailu väsyttää ja homma maistuu puulta.

Deittailu väsyttää naista.

Nyt on fiilis että ei jaksa enää viestittää tai sopia treffejä kenenkään kanssa. Jotenkin iski totaaliväsymys. –Treffit ja tapaamiset ovat kuin työhaastatteluja, jotenkin väkinäistä.

Deittailu-uupumus on monelle tuttu juttu

Yhteisöpalvelu Jodelin sinkkukanavalla vastaavaan deittailuväsymykseen löytyy samaistujia.

Lopetin deittailun jo vuosia sitten. Sen jälkeen olin jonkun aikaa yksin, kunnes löytyi tutun kautta paljon parempi juttu kaveripohjalta liikkeelle. Valitettavasti se loppui, mutta en kadu päätöstä.

Onhan se stressaavaa ja uuvuttavaa. Olen yrittänyt tutustua kavereiden ja harrastusten kautta, mutta lämpenen niin hitaasti että tapailukumppanit ehtivät aina löytää jonkun toisen sillä välin kun olen itse vasta tutustumassa kunnolla.

Deittailu-uupumus on muuten aikakautemme ilmiö: deittisovellukset ovat tehneet parinvalinnasta vaivattomampaa, mutta samalla raadollisempaa. Myös pinnalliset syyt tutustumiseen liittyvät ongelmaan: nostimme aihetta esiin tässä aiemmassa blogikirjoituksessa.

Kun deittailu väsyttää, tauko voi olla paikallaan

Toisaalta myös omaa suhtautumista nettideittailuun muistutettiin miettimään uudemman kerran. Omien toimintatapojen kyseenalaistaminen tekeekin varmasti hyvää, jos edessä tuntuu olevan umpikuja toisensa perään.

Totaaliväsymystä ei tunnu, kun ei ota niin vakavasti.

(Yksinkertainen mutta varmasti hyvä neuvo, joka helposti voi unohtua kaiken treffailusuorittamisen keskellä.)

En pidä nettideittailun tavasta lähteä tutustumaan ihan tyhjästä. Moni olettaa, että pitäisi tietää nopeasti natsaako: itsellä kehittyy hitaammin fiilikset ja toimii paremmin, että tutustuu jonkun kaverin kautta.

Mä oon välillä breikillä. Lähden siinä vaiheessa tauolle, kun motivaatio alkaa huononemaan tai huomaa muuttuneensa suolaiseksi tai pessimistiseksi viestittelystä. Teen comebackini sitten, kun deittailu vaikuttaa taas hauskalta ajatukselta.

Samanlaista taukoa ehdotettiin myös Suomi24-palstan aloittajalle.

Kun saa tarpeeksi monta kertaa pettyä hyvästä alusta huolimatta, niin kyllä se vie voimavarat. Sitten vähän puuskutetaan ja kokeillaan X kuukauden päästä taas uudestaan, kun pettymyksiin saa etäisyyttä vaikkei aidosti olisikaan unohtuneet.

Mies on väsynyt deittailuun.

Kokeile muuttaa näkökulmaasi deittailuun

Vihaan kaikkia ennakko-odotuksia ja sitä samaa kulunutta kaavaa deittailussa. Pelkästään jo treffit (varsinkin ensitreffit!) luo sanana paineita. Päätin luopua siitä, ja pyydän kiinnostavia ihmisiä vain hengailemaan rennosti kaveripohjalta (skippaan siis ravintolat, kahvilat sun muut perinteiset paikat). Tutustuu kivemmalla tavalla kuin paineistavalla haastattelumeiningillä.

Deittailua mietittiin myös oman ajan ja voimavarojen kannalta. Korvaisiko laatu kuitenkin määrän?

Monella tuntuu olevan liian nopea tahti deittailussa ja sitten aina petytään. Parempi satsata aikaa vain niihin ihmisiin, joista intuitio sanoo, että tässä on aidosti potentiaalia. Miksi tuhlata omia voimia ja vähää vapaa-aikaa tyyppiin, josta ei tiedä että on varmasti samanhenkinen ja arvot ja tulevaisuudenkuvat kohtaavat?

Voitko sinä samaistua deittailuväsymykseen, ja jos, mistä koet sen johtuvan? Olisiko näistä vinkeistä apua, vai miten olet mahdollisesti selättänyt ongelman? Tule keskustelemaan tänne!

Ja kun treffailuintoa (nyt tai hengähdyksen jälkeen) piisaa, tervetuloa etsimään omaa armasta Treffit24-palveluun! Rakkaustarinoita syntyy tuhansia. <3

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuvat: Pexels

Nopeasti etenevä deittikumppani: ihana vai pelottava?

Kuvittele, että tapaat treffipalstalla uuden ihmisen, joka jo tutustumisen ensimetreillä ilmaisee rakkautta tai ikävää – jopa suunnittelee yhteistä tulevaisuutta. Suomi24-nettideittipalstan erään kirjoittajan kohdalle sattui nopeasti etenevä mies, ja aloituksessaan hän pohtii, onko jo pelkästään alkuviestittelyn yhteydessä rakkauden tunnustaminen liian päällekäyvää ja outoa. Vai voisiko olla niin, että lopulta kuitenkin rohkea rokan syö?

Nopeasti deittailussa etenevä, hastunut mies halaa naista.

Nopeasti etenevä kumppani epäilyttää monia

Jo alussa kiintymystään osoittava kumppaniehdokas nähdään aloituksen kommenteissa monenlaisessa valossa. ”On kaveri ollut varmaan yksin ja kaipaa todella paljon naisihmistä elämään. Ei tuomita siitä”, toteaa yksi, kun toisella soi päässä hälytyskellot. Moni tuntui olevan samoilla, aikalailla skeptisillä linjoilla kovin innokkaista deittiehdokkaista.

Olen joskus alkanut seurustelemaan kyseisenlaisen miehen kanssa. Sama on sattunut parille ystävälle. Käytös on iso varoitusmerkki!

Tämän tyyppiset miehet rakastavat moneen suuntaan, tänään yhtä ja huomenna toista. Ei kannata uskoa kaikkia kauniita sanoja, vaikka ne hyvältä tuntuvatkin. Katsele rauhassa, ennen kun laitat omia tunteita peliin.

Yksi tapailukumppani kiintyi nopeasti, ja paljastuikin sitten tosi mustasukkaiseksi.

On outoa ja pelottavaakin. Kyllähän tunteita voi olla jo alussakin, mutta se että vahvasti suunnittelee jo tulevaisuutta edes kysymättä toisen ajatuksia on mielestäni ikävä juttu.

Rohkea eteneminen voi johtaa myös hyvään

Kysyimme mielipiteitä myös yhteisöpalvelu Jodelin sinkkukanavalla, jossa nähtiin asiasta myös toinen, astetta positiivisempi puoli.

”Oon kihloissa kahden vuoden seurustelun jälkeen – hyvä vaan, että kumppani uskalsi edetä nopeasti.”

En lähtisi tunnustamaan rakkautta parin viikon tuntemisen jälkeen. Nykyisen kumppanin kanssa valitettiin silti ikävästä jo ensimmäisen tapaamisen jälkeen, se tuntui sopivalta.

Onko sinulla kokemusta vastaavanlaisesta innokkaasta ja nopeasti etenevästä deittailijasta, tai oletko ehkä itsekin valmis osoittamaan tunteita heti kun siltä tuntuu? Onko kiintymyksen osoittamisessa nopeasti lopulta oikeasti mitään pahaa, vai kannattaako riskiä toisen mahdollisesta säikyttämisestä kuitenkaan ottaa? Tervetuloa jakamaan ajatuksia ja kokemuksia tänne.

Syksyn pimetessä tule ihmeessä etsimään omaa armasta Treffit24-palveluun, jossa syntyy tuhansia rakkaustarinoita. Aiheeseen liittyen kannattaa tsekata myös aiempi blogikirjoitus, jossa kysyimme deittikansan mielipiteitä mm. ihastumiseen menevästä ajasta ja kutkuttavista, varmasti kiinnostuksen herättävistä deittiviesteistä 🙂 Näillä vinkeillä toisen säikyttely tiehensä on aikalailla mahdotonta, uskoisimme!

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Pexels

Pinnallisuus nettideittailussa: mistä löydän syvällisen kumppanin?

”Mistä löytyisi älykäs, syvällinen ja kiltti kumppani?” – siinäpä kysymys, joka pyörii monen sinkun mielessä. Mediassa on kerrottu monen väsähtäneen nettideittailuun, ja pinnallinen, kuviin perustuva deittailukulttuuri turhauttaa syvällisempää yhteyttä etsiviä.

Mies ja nainen käsi kädessä löydettyään toisensa nettideittailun avulla.

Nettideittailu muuttuu vähemmän pinnalliseksi

Hyviä uutisia! Ylen kesäkuussa julkaistun artikkelin mukaan nettideittailu on edelleen hyvinkin voimissaan, mutta on korona-aikana muuttunut Suomessa syvällisemmäksi. Artikkelissa Väestöliiton asiantuntija kertoo pinnallisuuden edelleenkin vähentyvän ja syvien arvojen, kuten empaattisuuden ja muista välittämisen, nousevan tärkeydessä muiden edelle. Deittailu hidastuu, jolloin siihen uupuminenkin laskee, kun monen ihmisen sijasta keskitytään yhteen potentiaaliseen kumppaniin kerrallaan.

En ole koskaan testannut edes Tinderiä, mutta ajatuksena ihmisen valinta sekunnissa kuvan perustella on kaikkea sitä vastaan, mitä parin valinnalta haluan.

Missä ihmisten välille syntyy aitoa keskustelua?

Samaa aihetta sivutaan myös Suomi24:n Nettideitti-palstalla, jossa rakkautta etsivä ketjun aloittaja tuskailee kuvan perusteella tehtävän parinvalinnan kanssa. ”Missä ihmisten välille syntyy aitoa keskustelua?” hän kysyy, ja vastauksissa ehdotetaan kaikenlaista lavatansseista ruokakauppaan, harrastuksia ja työpaikkaa unohtamatta. Eräs miespuolinen kommentoija kertoo rohkean kasvokkain juttelun olevan mahdollinen avain onneen. Toinen vinkkaa tanssiharrastuksesta, jossa ”kipinän löytymiseen ”oikea” ihon tuoksu ja syvä katsekontakti ratkaisee yhteensopivuuden”.

En pistä painoa-arvoa ulkonäölle tai statukselle. Itse olen korkeasti koulutettu ja hyväpalkkainen. Minulle on sama, vaikka mies olisi ihan tavallinen duunari, jos älyä löytyy ja oma koulutukseni ei ole itsetunnolle haaste. 

Ulkonäkö ei lämmitä vällyjen välissä, ei takaa älyä eikä keskustelutaitoa, tervettä mieltä tai hyvää sydäntä.

Mitä mieltä sinä olet: onko nettideittailu sinulle helpoin tapa tutustua uusiin ihaniin, syvällisiin ihmisiin, vai koetko että omaan tulevaan sydänkäpyseen olisi mukava tutustua jossain ihan muualla? Mihin asioihin sinä kiinnität huomiota toisessa, ja kuinka paljon ulkonäöllä on sinulle väliä? Tule keskusteluun mukaan täällä.

Jos kuvien swaippailu kyllästyttää, tee profiili Treffit24-palveluun, jossa syntyy tuhansia rakkaustarinoita. Kannustamme panostamaan profiiliin: toki usein kuvalliset profiilit saavat enemmän huomiota ja yhteydenottoja, muta etenkin kuvaustekstillä on iso merkitys juurikin syvällisempää yhteyttä etsiessä. Kyselimme kesällä treffailijoiden vinkkejä hyvään profiilitekstiin, tsekkaa mainiot neuvot täältä!

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash

Deittiprofiilin kuva ei aina kerro kaikkea

Älä peitä kasvojasi deittiprofiilin kuvaa valitessa.

Treffit24-palvelun käyttäjäkyselyissä on usein noussut esiin se, että hyvä deittiprofiili koostuu mielenkiintoisesta kuvaustekstistä ja kattavista tiedoista. Kuvat ovat toki myös tärkeä osa deittiprofiilia, mutta pelkkä kuva ei usein riitä.

Millaiset kuvat toimivat deittiprofiilissa?

Hyvä profiilikuva on sellainen, jossa näkyy kasvot, ilme ja olemus on positiivinen eikä silmiä ole peitetty aurinkolaseilla. Myös kuvan tuoreus on tärkeää. Usein kuulee palautetta siitä, että profiilikuva on ollut 10v vanha ja deittikumppani todellisuudessa eri näköinen kuin kuvassa. Parhaita kuvia ovat siis suhteellisen tuoreet kuvat, joissa ei esitetä muuta kuin on. Profiilikuva toimii ensiesittelynä, mutta oman profiilin kuvagalleriaan voi lisätä kuvia, jotka kertovat enemmän. Esimerkiksi kuvat harrastusten parissa toimivat hyvin ja niistä on helppo aloittaa keskustelu.

Deittiprofiilin kuvat otettiin esiin myös Suomi24:n Nettideittailu-palstalla, jossa kuvien merkitystä pohdittiin näin:

Mulla on profiilissa useampi kuva, jotka ovat realistisia. Ei mitään poseerauskuvia, vaan ihan normielämässä otettuja.
Olen nyt kirjoitellut lähellä asuvan miehen kanssa, jonka tiedän ulkonäöltä. Se ulkonäkö on enemmän kuin ok. Mutta mun ei. Olen tavis, vähän pyöreä yms. Ollaan oltu samoissa paikoissa, mutta hän ei ole tunnistanut eikä kiinnittänyt mitään huomiota. En ole näköjään sitä naistyyppiä, johon hänen silmänsä osuvat. En halua tavata, vaikka sitä ehdottelee, koska on tämä epäsuhta ja jos en sattumalta samaan paikkaan osuneena livenäkään kiinnosta, niin miten sitten sovitustikaan.

Deittailija pohtii, uskaltaako tavata komean miehen, kun ei tunne olevansa ulkoisesti hänen tyyppiään. Deittiprofiili sisältää kuitenkin realistisia kuvia deittailijasta itsestään, joten voisi uskoa, että kumppani on aidosti kiinnostunut. Oletko ollut samassa tilanteessa? Miten neuvoisit asiassa eteenpäin? Voit ottaa osaa keskusteluun täällä.

Deittiprofiilin luominen Treffit24-palveluun on helppoa ja nopeaa. Usein kuvalliset profiilit saavat enemmän huomiota ja yhteydenottoja, mutta jos et arvota ulkonäköä ja haluat keskittyä sisältöön voi palvelussa esiintyä myös ilman kuvaa. Tällöin deittiprofiilin muu sisältö, kuten kuvausteksti, on erittäin tärkeässä asemassa. Voit myös lisätä kuvia deittiprofiilin galleriaan, jolloin ne näkyvät vain deittailijoille, jotka ovat erikseen avanneet profiilisi.

Teksti: Treffit24

Kuva: Unsplash

Deittailu – mikä mietityttää? Kerro meille!

Deittailu on mukavaa syyspuuhaa, vaikka pyöräilyn merkeissä.

Deittailu on aina pinnalla. Treffit24-blogissa on tänä vuonna käsitelty mm. etäajan deittailua, ghostaamista, kosketuksen kaipuuta, deittisanastoa, turn offeja ja ihastumista. Onko sinulla mielessä aihe, josta haluaisit lukea lisää? Kiinnostavatko muiden sinkkujen mietteet jonkin tietyn teeman ympärillä?

Nyt on mahdollisuus ehdottaa omia aiheita deittailuun, sinkkuuteen tai parisuhteisiin liittyen. Vastaa kyselyymme tästä ja ole mukana luomassa yhteistä keskustelua!

Terveisin,

Treffit24-tiimi

Rakkaus kukoisti kesällä 2021 deittipalvelussa

Rakkaus kukoistaa auringonkukkapellossa.

Kesää on vielä jäljellä muutama hetki, mutta syksy tekee pikkuhiljaa tuloaan. On aika katsastaa miten kesä on Treffeissä sujunut!

Rakkaus kaukaa tai läheltä, hetkessä tai ajan kanssa

Treffailijoita on palvelussa ympäri Suomen ja toisinaan kannattaa lähteä merta edemmäs kalaan, kuten tämä onnellinen deittailija.

Ehtiköhän viikkoakaan kulua profiilin laittamisen jälkeen, kun löysin ”mun ihmisen” täältä treffipalstalta. Olin jo katsonut hänen kuvaansa ihastuneena, mutta en ottanut yhteyttä pitkän välimatkan vuoksi. Hän oli huomannut myös minut ja laittoi viestiä. Soittelimme samana iltana ja puhuimme kaksi päivää pitkiä puheluita. Sitten oli pakko nähdä. Kemiaa oli livenä yhtälailla kuin puhelimessa. Ei niin hyvää yhteyttä voi hylätä välimatkan vuoksi. Aika näyttää lyheneekö tuo välimatka jossain vaiheessa..

Nainen, 42v

Toiset löytävät Sen Oikean jo viikossa, toiset kohtaavat rakkauden yhtäkkiä ja jotkut palkitaan sinnikkäästä etsimisestä. On lupa edetä omaan tahtiin.

Se iski niin lujaa et henki salpautui
Mies, 49v

Aikaa vaatii,mutta löysin ihanan miehen.
Nainen, 70+

Olemme viestitelleet ja puhumme puheluita joka päivä. Suunniteltu tapaamista.
Nainen, 70+

Rakkauden kesästä yhteiseen syksyyn

Kesä 2021 on laittanut loppuelämän käsikirjoitusta uusiksi, kun kumppani on löytynyt Treffeistä. Tästä on hyvä jatkaa yhdessä syksyn pimeneviin iltoihin.

Löysin todellisen rakkauden? Nyt se on menoa loppuelämä ihanan naisen kanssa! Ikäero 19-vuotta mutta sillä ei oo mitään merkitystä!
Mies, 37v

Kiitos paljon tyttöystävän löytämisestä, nyt tuntuu oikealta ja hyvältä. Toivottavasti kaikki jatkuu hyvin kuin tähänkin asti.
Mies, 30v

Hän ehdotti tapaamista Kemissä. Tapasimme silloin ja vietimme ihanan juhannuksen luonani serkkujeni kanssa kaloja savustaen. Lemmentarinamme jatkuu entistä suuremmalla liekillä.
Mies, 70+

Löysin elämäni rakkauden!
Mies, 42v

Kun löytää jotain ainutlaatuista, on se kaiken vaivan ja odotuksen arvoista. Toivotamme onnea yhteiselle matkalle!

Törmäsin aivan ihanaan naiseen sivustoillanne 🙂 Muutamat viestit vaihdettiin, muutamat maratonpuhelut puhuttiin ja sitten jo tavattiinkin. Se oli molemminpuoleista menoa se heti alusta alkaen….molemmat ihastuivat toisiinsa kuin pahimmat teini-ikäiset 🙂 Vaikka välimatkaakin on, molemmat tajusivat, että tässä on jotain ainutlaatuista, josta kannattaa pitää kiinni ja jonka puolesta nähdä vaivaa. Muistakaa, että onnella on tapana auttaa sitä, joka auttaa itse itseään.
Mies, 47v

Olisiko sinulla sylipaikka vapaana? Liity Treffit24-palveluun, kerro itsestäsi ja lisää tuore kuva vaikka tältä kesältä. Voit löytää ihmisiä läheltä ja kaukaa, sinä valitset kehen tutustut!

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash

Rakkautta annettavana – odotuksia parisuhteelta

Parisuhteelta odotetaan luottamusta ja kumppanuutta.

Kysyimme Treffit24-deittailijoilta miten he mieluiten osoittavat kiintymystä kumppaniinsa, mitä he odottavat parisuhteelta ja mikä on ihanin rakkauslaulu. Lue tästä romantiikantäyteiset ajatukset ihanasta parisuhteesta.

Suloiset sanat, hellät huomionosoitukset

Kiintymystä kumppaniinsa voi osoittaa monin tavoin. Useimmiten deittailijoiden vastauksissa mainittiin toiselle tunteistaan kertominen sanallisesti.

“Koskettamalla ja sanomalla”

“Kertomalla toiselle että on rakas, tärkeä jne, huomioimalla arjessa ja tekemällä toiselle muutakin hyvää.”

“Sanomalla että olet rakas, yllättämällä hänet hänen lempi ruuallaan tai leipomalla jotain hyvää hänelle.”

“Kertomalla, kuinka hyvä on olla juuri nyt, kun olet siinä”

Myös kosketuksen merkitys kiintymyksen osoituksena koettiin omimmaksi tavaksi huomioida kumppani.

“Hellimällä ja huomioimalla”

“Läheisyydellä, huomioon ottamisella, puhumalla tunteista”

“Annan huomiota, kehun ja olen lähellä. Arjen pieniä tekoja myös.”

“Pusu ja halaus ja kysymys mitä kuuluu”

“Hemmottelemalla, halaamalla, sanoilla, kehuilla, tekemällä asioita toisen puolesta, huolehtimalla… Miten milloinkin”

Arjen pienet teot osoittavat, että välittää toisesta.

“Sanoilla ja teoilla, halua tehdä toisen eteen jotain kivaa”

“Halien ja suukottamalla sekä antaen pieniä huomion osoituksia ja lahjoja.”

Parisuhteelta toivotaan luottamusta

Kysyimme, millaisia odotuksia parisuhteelta sinkuilla on. Vastauksia tuli laidasta laitaan, mutta useimmiten vastauksissa otettiin esiin luottamus.

“Että toiseen voi luottaa! Että toinen rakastaa aidosti”

“Vakavuutta, luottamusta”

“Rehellisyyttä ja luotettavuutta”

Parisuhteelta toivottiin myös kumppanuutta ja yhteistä tekemistä.

“Rakkautta lämpöä ja mukavaa yhdessäoloa”

“Rakkautta yhdessä viihtymistä”

“Ihannetapauksessa että kumppani olisi myös paras ystävä.”

“Kumppanuutta, turvasatamaa, jossa molemmilla hyvä ja turvallinen olla.”

“Kahden aikuisen loppuelämän matkaa yhdessä”

“Rakkautta, hellyyttä, läheisyyttä, yhdessä tekemistä, seksiä, keskusteluja, ystävien tapaamista yhdessä ja erikseen, 1-2 yhteistä harrastusta ja muutama oma, arjen ja juhlan jakamista.”

“Ystävyyttä, kumppanuutta, yhteen hiileen puhaltamista, sitoutumista yhteiseen suhteeseen, vaikka kaikesta ei olisikaan samaa mieltä.”

“Se että molemmat ovat tasavertaisia, voidaan puhua myös niistä vaikeista asioista ja kunnioitusta.”

“Hellyyttä, henkistä yhteyttä ja yhteistä tekemistä”

Oma suosikki rakkauslauluista on henkilökohtainen

Vastauksien kirjo yllätti, kun kysyimme lempparirakkauslaulua deittailijoilta. Lähes jokaisella vastaajalla oli oma suosikki. Eniten mainintoja sai radiossa viime aikoina tiheästi soinut Behm: Hei rakas. Ohessa monipuolinen lista treffailijoihin kolahtaneista lauluista, luo tästä vaikka oma soittolistasi loppukesään!

 • Yö/ Laulu rakkaudelle
 • Elvis/ Love me tender
 • Yö/ Joutsenlaulu
 • Pepe Wilberg / Aamu
 • Jenni Vartiainen / Missä muruseni on
 • Behm / Hei rakas
 • Anna puu / Ota minut tällaisen kuin oon
 • Chris de Burgh / Lady in red
 • Fredi / Rakkaustarina
 • Celine Dion / Power of love
 • Joe Cocker / You are so beautiful
 • Scorpions / Still loving you
 • Finlanders / Oikeesti
 • Jesse Kaikuranta / Vie mut kotiin
 • Ed Sheeran / Perfect
 • Haloo Helsinki! / Piilotan mun kyyneleet
 • Guns N’ Roses / November rain
 • Juice / Rakas
 • Popeda / Tahdotko mut tosiaan
 • Johanna Kurkela / Rakkauslaulu

Seuraa elokuun pimeneviin iltoihin löydät Treffit24-palvelusta! Luo profiili, kerro millainen olet ja mitä etsit, lisää kuva jossa näkyy kasvosi ja aloita oma rakkaustarinasi!

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash

Kutkuttavia deittiviestejä ja ihania treffejä

Kutkuttava deittiviesti on saapunut puhelimeen.

Kysyimme Treffit24-deittailijoilta heidän kokemuksistaan ihastumisesta ja siitä ihanasta alkuvaiheen kipinästä, jota voi muistella hymyssä suin myöhemminkin. Poimi vinkit hyviin viesteihin ja onnistuneisiin treffeihin!

Deittiviesti, joka on saanut sukat pyörimään jaloissa

Hyvä viesti koostuu seuraavista aineksista: se on henkilökohtainen, täynnä tunnetta ja aito.

“Rehellinen, avoin, huumorilla höystettynä”

“Kohtelias, fiksu, selvästi kiinnostunut.”

“Missä kerrotaan tunteista ja siitä mitä toinen merkitsee”

“ Oikeasti välittää ja ikävä.”

“Kerrottu, että on lukenut profiilin ja löytänyt sieltä yhtäläisyyksiä. Sitten kerrottu, että tykkää samanmoisista jutuista jne.”

”Moi, taisin nähdä sut kävelemäs Mannerheimintiellä eilen klo16 aikoihin ja ihastuin! Olithan se sinä? Olit niin söpö etten uskaltanut tulla juttelemaan, täällä olen sun kuvaasi niin kauan katsellut että tunnistin sut heti! Tuletko teelle mun kanssani, kaunotar?” (Ja joo, kyllä oli bongannut minut sieltä!)”

“Kyllä täällä isossa sängyssä olis ollut tilaa sinunkin nukkua mutta jäät sit seuraavalla kerralla viereen nukkumaan.”

“Ekan kerran, kun kumppani kirjoitti….rakastan sinua.”

Ikimuistoisimmat treffit

Joskus treffit on olleet niin onnistuneet, että niitä muistellaan vielä jälkikäteenkin lämmöllä, vaikka suhde ei olisi loppuun asti kantanutkaan. Upeita hetkiä on koettu mm. luonnon helmassa.

“Kesä ilta merenrannalla auringon laskiessa mereen”

“Koirakävelyllä kammottavassa lumipyryssä”

“Nähtiin luonnonhelmassa, käveltiin polkuja vähän matkaa ja istahdettiin järven rantaan juttelemaan paremmin. Siinä meni tunteja, kunnes alkoi olla niin hämärää, että piti palata taskulampun avulla.”

“Istuttiin Maisansalossa järven äärellä ja juteltiin tuntikausia.”

“Eväiden kera auringonlaskua katsellen”

Onnistuneita treffejä on ollut mitä erilaisimmissa paikoissa. Tunnelma ja seura on se tärkein.

“Frisbeegolf- radalla minut on yllätetty halauksin ja suukoin.”

“Vastapuoli toi minulle ruusun ja se kulki mukana koko pitkien treffien ajan, alkuillasta aamuyöhön, kahvilasta pubin terassille, discoon ja kebabravintolaan.”

“Kahvila ja ensitapaaminen, ilmassa sähköä, kosketus ja tiesin sen olevan menoa.”

“Hampurilaisaterialla käynti miehen kanssa”

“Kävelimme 2 tuntia Pyynikillä ja puhuimme.”

“Sellaiset että oltiin vaan ilman sen kummempia ja katottiin leffaa telkkarista ja juteltion niitä näitä rennosti. Ensi tapaamisella molemmille heti syntyi voimakas mielenkiinto nähdä pian uudestaan ja seuraavana päivänä tavattiin uudelleen ja siitä sitten oltiin 15v yhdessä”


Joskus treffit venähtävät vähän aiottua pidemmiksi…

“Lähdin vähän vastahakoisesti ravintolaan hänen seuraksi jääkiekko-ottelun jälkipeleille. Se ilta venähti, jatkui koko viikonlopuksi hänen luokseen. Ja mietin maanantaina töihin mennessäni, että jos joku kysyy, mitä tein viikonloppuna, vastaisin ”rakastuin” 😍🥰”

“Tulin ekoille treffeille lauantain sunnuntain välisenä yönä n.klo: 00.30. Istuttiin pöydän ääressä, juotiin kahvia, kuunneltiin musaa ja juteltiin 5 asti. Pois lähtiessä kysyin saako halata niin hän käveli luo ja halasi kunnolla ja sanoi että kyllä saa.”

Herrasmiesmäisyys ja romantiikka ei mene koskaan muodista, sen todistaa nämä onnistuneet treffit.

“Vei mut hienoon kalliiseen ravintolaan syömään, maksoi kaiken, toi mut autollaan kotiovelle, suuteli kädelle ja sanoi että todellakin haluaisi tulla luokseni, mutta herrasmiehenä jättää sen toiseen kertaan, ja lähti. Seuraavana päivänä laittoi tekstiviestin, kiitti ihanasta illasta seurastani ja ehdotti seuraavaa tapaamista. Seuraavalla kerralla haki kotoa valtavan kokoisen ruusukimpun kanssa!!”

Ihastuminen tapahtuu usein hetkessä

Kuinka kauan aikaa vaatii, että ihastuu? Toisilla kyse on sekunneista ja toiset tunnustelevat vähän pidempään. Lopputulos on silti sama, ihana suhde upeaan ihmiseen alkaa. Suurella osalla ihastuminen oli tapahtunut hyvin nopeasti kun oltiin tavattu.

“Hetkessä.”

“Samantien”

“Nopeimmillaan ensisilmäyksellä.”

“Ensi näkemällä.”

“Yhtä nopeasti kuin tulitikku sytytetään.”

“30 sekuntia ja siitä alkoi puolen vuoden piiritys joka johti kahden vuoden yhdessäoloon.”

Toisilla ihastuminen kestää hieman pidempään, halutaan tutustua kunnolla ennekuin tunteille annetaan valta.

“Vkon viestittely, puheluita ja tapaaminen”

“Muutama kuukausi”

“Menee aikaa. Haluan tutustua toiseen ja kuulla myös, mitä ”korvien väli” pitää sisällään.”

“Olen hidas. Pitää tutustua kunnolla ja oppia luottamaan.”

“Se vie aikansa, eka ihastuu ensivaikutelmaan, sitten mielikuvaan siitä toisesta ja vasta sitten alkaa olla mahdollista ihastua siihen toiseen ihan oikeasti.”

“Ihastun tosi harvoihin ihmisiin, mutta kun ihastun, voi kyse olla ihan vain päivistä, jopa tunneista 🥰”

Hyvin usein ihastuminen riippuu täysin henkilöstä kenet tapaa. Toisiin saattaa ihastua heti ja toiset saavat sydämen läpättämään vasta hieman myöhemmin.

“Vaihtelee. Joskus ensimetreillä, joskus pidemmän tutustumisen myötä.”

“Riippuu vähän. Nopein on tapahtunut ensikohtaamisella ja joskus hitaasti.”

Mikäli olet kesäheilaa vailla ja ihastuminen sekunneissa kelpaisi myös sinulle, luo profiili Treffit24-palvelussa ja lähde rohkeasti deittailemaan! Vielä ehdit löytää seuraa kesärientoihin!

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash

Ihastuminen ja läheisyys – sinkut kertovat

Sinkut kaipaavat läheisyyttä toisiltaan.

Kesä on rakkauden ja romantiikan aikaa ja halusimme kysyä Treffit24-käyttäjiltä heidän muistojaan ja kokemuksiaan ihastumisesta ja parisuhteen alun taianomaisesta ajasta.

Riisu aurinkolasit treffeillä, jos haluat tehdä vaikutuksen

Mitkä ovat ne piirteet luonteessa tai ulkonäössä, jotka ovat saaneet sukat pyörimään jaloissa? Oliko ihastumisen aiheena jokin teko, tapa tai pieni yksityiskohta? Vastauksista kävi ilmi, että suurin merkitys on ollut kumppanin silmillä ja katseella, sillä ne saivat kaikken eniten mainintoja.

“Lempeät silmät, katse, huumori, miellyttävä kaiken kaikkiaan”

“Silmät, hymy, hyvä käytös”

“Katse, silmät, hymy…”

“Kauniit silmät, nätti hymy, hyvä huumorintaju, kiltteys ja avuliaisuus.”

Seuraavaksi eniten kerrottiin, että kumppanin ulkonäkö on saanut ihastumaan.

“Ilo silmälle, kohteliaisuus, ääni”

“Ulkonäkö (kaikki me pinnallisii ollaa) vaikka joku muu muuta väittää.”

“Ulkonäkö, fiksuus, keskustelutaito, samankaltaisuus, yleinen viihtyminen..”

“Toisen ulkonäkö luonne luottamus kaikki natsasi hyvin yhteen”

Treffikumppanin huumorintaju on ihastuttanut kolmanneksi eniten kyselyyn vastanneita deittailijoita.

“Huumorintaju, keskustelutaito, tietynlainen herkkyys”

“Ulkonäkö, huumorintaju, vetovoima”

“Ulkonäkö, huumori, älykkyys, hyvä tunne ihmisen kanssa, luottamus, avoimuus ❤️”

“Komeus, huumori, miehekkys ja hellyys”

Yhtä paljon kuin huumorintajua, arvostettiin myös käytöstapoja, kohteliaisuutta ja huomaavaisuutta.

“Toisen huomioiminen”

“Luonne, huomiointi, katse, tapa olla läsnä, avoimuus.”

“Toinen on käyttäytynyt niin että ihastuin ja katse.”

“Käytöstavat, huomiointi, kokonaisuus”

“Ystävällisyys, huomioiminen”

“Persoona, huumorintaju, käytös”

Iloinen luonne, hymy ja yleinen positiivisuus on saanut myös ihastumaan kumppaniin.

“Hymy, hauskat jutut”

“Kauniit silmät ja kaunis hymy ja helkkyvä nauru. Huumorintaju, flirttailu”

“Aitous, luontevuus, positiivinen asenne, hymy, keskustelutaito, voimakas jännite”

Sitten on ollut vain sitä kuuluisaa kemiaa, “sitä jotain”, karismaa… Kokonaisuus on vain toiminut hyvin ja se on ollut menoa.

“ Se Jokin siinä miehessä.”

“Sen vaan tuntee”

“Katse, tunne että ollaan tunnettu aina, hyvät tavat, avoimuus.”

“Helppo oleminen toisen seurassa, toisen kiinnostuneisuus”

Sinkut kaipaavat eniten halauksia ja suudelmia

Yksin ollessa läheisyys ei välttämättä ole osa päivittäistä elämää. Kysyimme deittailijoilta, minkälaista läheisyyttä he eniten kaipaavat parisuhteesta. Eniten mainintoja tuli kosketuksesta ja suukottelusta.

“Halauksia, suukkoja, hyväilyjä, yleensäkin lähellä pitämistä”

“Kosketusta, suutelemista”

“Halailua ja helliä suudelmia”

“Halauksia, suukkoja, hyväilyjä, yleensäkin lähellä pitämistä”

Toiseksi eniten kaivattiin kainalon käpertymistä ja toisen sylissä olemista.

“Viatonta: että joku pitäisi kainalossa ja silittelisi.”

“Kainaloon käpertymistä ja halausta.”

“Nukkumaan mennessä kainalossa oloa, halaus ja suukko tavatessa”

“Kainalossa olemista ja suutelua ja käsikädessä kävelemistä”

Sekä henkistä että eroottista läheisyyttä toivottiin yhtä paljon.

“Kokonaisvaltaista hyvää oloa.”

“Että toinen on liki ja siinä lähellä, turvallinen tunne.”

“Henkistä, kosketusta, hipsuttelua, halausta, läsnäoloa. Välillä toki myös seksiä.”

“Läheisyyttä hyvää seksiä”

“Jokapäiväistä, kosketuksia , suudelmia sekä seksiä”

Onko deittailijoiden läheisyydenkaipuu samankaltaista kuin omasi? Löydä oma kulta, jonka kainaloon käpertyä Treffit24-palvelusta. Suurin osa käyttäjistämme on etsimässä aitoa parisuhdetta ja kaipaavat samaa hellyyttä kuin kyselyyn vastanneet. Luo profiili jo tänään ja helpota läheisyydenkaipuuta.

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash

Exät, nyxät ja oudot piirteet treffikumppanissa

Oudot piirteet treffikumppanissa saattavat yllättää treffeillä.

Viime viikolla kävimme läpi tilanteita, jotka saattavat latistaa tunnelman jo tutustumisen ensimetreillä. Liika tuttavallisuus, sänkypuheet ja yli-innokas yhteydenpito on deittipalstoilla parjattua toimintaa, vaan oliko näin deittailijoiden mielestä? Lue viime viikon tulokset täältä. Tällä viikolla jatkamme aiheen ja uusien kysymysten parissa.

Monta rautaa tulessa deittimarkkinoilla

Kiva tyyppi on tavattu ja tutustuminen on lähtenyt mukavasti käyntiin. Pian kuitenkin selviää, että treffikumppanisi tapailee myös muita samaan aikaan kuin sinuakin. Onko tämä turn off ja este suhteen jatkumiselle? 62,6% treffailijoista vastasi kysymykseen KYLLÄ. Eli jos kumppani tapailee muitakin, on se ehdottomasti ikävä juttu.

“Jokainen haluaa olla toiselle se yksi ja ainoa valittu. Sivubisnekset ja syrjähypyt ovat merkki epävarmuudesta ja rasite luottamuksen rakentamiselle mihin koko ihmissuhde perustuu.”

“Silloin ei ole tosissaan.”

“En lähde kilpailemaan huomiosta. Yksi kerrallaan.”

“Riippuu tilanteesta. Jos haluan oikean suhteen, haittaa. Pääasia on kuitenkin, että molemmat tietää, missä mennään.”

“Minun periaate on, että yksi kerrallaan katsotaan eikä sekoiteta muita siihen. Menee vielä sekaisin jutut mitä toisen kanssa on säädellyt samaan aikaan.”

Kuitenkin lähes kaksi viidestä vastaajasta (37,4%) oli sitä mieltä, että toisten deittien tapailu on ok ja kuuluu deittailukulttuuriin.

“Tapailu on tapailua. Vasta suhteen alkumetreillä tulee deittailijoiden sopia säännöistä mille tapailu suhteen aikana perustuu.”

“Kun ei olla vakisuhteessa voi tapailla vapaasti muitakin.”

“Ei haittaa, mutta en haluaisi tietää heistä. Itsekin tapaan joitakin yhtaikaa, koska en vielä tiedä, kiinnostaako ko.henkilöt. Se selviää myöhemmin.”

“No jos ei kumpikaan ole vielä sen kummemmin sitoutunut niin ihminen on vapaa tekemään mitä haluaa.”

Ex mukana treffeillä, ainakin puheissa

Kysyimme onko häiritsevää jos treffikumppani puhuu edellisistä suhteistaan tai existään sinulle? Valtaosaa deittailijoista tämä ei häiritise, jopa 70,4% vastasi, että edellisten suhteiden ja heilojen läpikäynti ei haittaa.

“Mennyt on mennyttä”

“Joskus juttelemalla vanhoista ongelmista yleisellä tasolla, voi välttää tulevat karikot.”

“Historia voi olla ihan hyödyllinen näkökulma siihen miten ihminen on päätynyt siihen tilanteeseen.”

“Menneisyys on osa ihmistä. Voi olla hyvä tietää, miksi suhde/suhteet ovat aikaisemmin päättyneet. Siinä oppii toisesta paljon. Mutta tässäkin kohtus on kunniassa. Jos liikaa muistelee menneitä, ei ole päässyt niistä vielä eroon kunnolla.”

“Noin yleistä existään voi kertoa, muttei intiimejä eikä parjauksia eikä muutenkaan yksityiskohtia.”

“Normaalisti ei häiritse, mutta mikäli edelliset suhtéet pyöri päivittäin mukana vielä muutaman kuukaudenkin jälkeen niin alkaa häiritsemään.”

Vastaajista 29,6% oli sitä mieltä, että tarinat existä voi jättää tutustumisvaiheessa pois ja keskitytään mieluummin tähän hetkeen.

“Herää kysymys onko ihminen jatkanut elämäänsä.”

“Minua ei kiinnosta toisen exät, ainakaan tutustumisvaiheessa.”

“Miksi niistä pitää puhua? Exät on exiä ja saa kuulostamaan siltä että olis jotain vipinää vielä exän kanssa.”

“Kyllä se alkuun on häiritsevää. Tulee mieleen onko toinen päässyt vielä yli edellisistä.
Myöhemmin voi puhua niistäkin.”

Tyylit törmäyskurssilla deittaillessa

Mukavalta vaikuttanut treffikumppani osoittautuu tavatessa pukeutumistyyliltään erilaiseksi kuin sinä, haittaako tämä deittailijaa? Entä jos vierailet kumppanisi kodissa ja sisustustyyli on jotain ihan muuta kuin oma tyylisi, häiritseekö erilaisuus? 68,7% vastaajista suhtautuu avoimin mielin kumppanin tyyliin niin pukeutumisessa kuin sisustusmaussakin.

“Toisarvoista, jos muut asiat osuu kohdilleen. Tosin mitään ruokotonta tyyppiä en halua.”

“Ei jos se on paljon tyylikkäämpi. Toki, jos se on mauton niin sitten voi pikkasen häiritä.”

“Sisustustyyli kyllä jos aikoo muuttaa yhteen. Pukeutuminen on kaikkien oma asia”

“Kunhan pukeutumistapa on siisti ja tyyppi pitää itsestään huolta.”

“Ihmisessä kiinnostaa korvien väli, ei ulkonäkö tai kuinka sisustaa.”

Pienemmän osan (31,3%) mielestä tyylillä on väliä. Jos sisustusmaku tai pukeutumistyyli ei miellytä, on se tunnelmaa latistava piirre.

“Erityisesti pukeutumistyyli pitää miellyttää silmää pääsääntöisesti. Jokaisella on jo tässä iässä oma tyylinsä. Myös sisustustyyli vaikuttaa jos näyttää ettei arvosta kotiaan eli ettei se vaikuta millään lailla viihtyisältä ja perussiistiltä edes.”

“En osaa kuvitella itseäni ihmisen vierelle joka on aina kauluspaidassa ja suorissa housuissa.”

“Jos on tällaisissa asioissa kovasti erilainen, on erilainen myös sisäisesti muissakin asioissa. Ei Frederik-tasolle jääneestä takatukkamiehestä epäsiisteinen miesluolineen saa sopivaa kumppania tyylikkäälle, koulutetulle naiselle. Päivänselvä asia.”

“Jos on ihan eri maailmoista, niin ei ehkä ihan synkkaa.”

Yllättävät luonteenpiirteet treffikumppanissa

Tutustuminen deittipalvelussa on sujunut hyvin ja viestittelyt ja puhelut ovat luvanneet hyvää tulevasta tapaamisesta. Tavatessa kuitenkin kumppanin luonteenpiirteet ovat tulleet paremmin esiin ja pettymyksiltä ei voi aina välttyä. Ylimielisyys ja itsekeskeisyys ovat usein jyränneet ja jättäneet huonon maun deittikumppanista.

“Itsekeskeisyys, puhuu vaan itsestään. Luulee olevansa muita parempi ja aina oikeassa. Väheksyy toisen mielipiteitä.”

“Minä, minä, minä… ja toisten naisten perään katsominen. On puhelin koko ajan näppäimissä ja plärää sitä.”

“Vaiteliaisuus, ei saa selvää mitä toinen tahtoo.”

“Liika ujous ettei juttu luista ja tulee kuulustelija-olo”

“Epäkohteliaisuuteen olen pettynyt.”

“Kirjoittaa hyvin muttei osaa keskustella”

“Liika innokkuus ja oletus että maksan kaiken siitä hetkestä eteenpäin.”

“Yrittää heti lähennellä, ei anna puheenvuoroa, tai ei puhu oikein mitää, räplää kännykkää.”

“Dominoiva, päällepuhuja, itseänsä jatkuvasti korostava, takertuva. Pettymystä tuottaa myös epärehellisyys ja huonot käytöstavat.”

Palautteista päätellen vinkit onnistuneeseen ensikohtaamisen ovat:

 • Kerro itsestäsi, mutta kuuntele myös toista!
 • Puhelimet pois
 • Keksi valmiiksi puheenaiheita, jos juttu ei luista luonnostaan. Älä jää tuppisuuksi!
 • Huomioi toinen ja ole kohtelias

Treffiseuraa löydät Treffit24-palvelusta helpommin, kun kerrot profiilissasi kuka olet ja mitä olet etsimässä. Kun mielenkiintoinen ihminen löytyy, sopikaa treffit ja tutustukaa toisiinne! Turn offien sijaan tarjolla voi olla todellinen TURN ON ja upea loppukesä yhdessä odottaa teitä!

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash

Mikä sytyttää deittikumppanissa, mikä ei?

Deittailu saattaa lässähtää deittikumppanin tökeröön piirteeseen.

Kysyimme deittailijoilta heidän mielipiteitään sinkkupalstoilla puhuttaneista turn offeista, eli ominaisuuksista, tavoista tai luonteenpiirteistä, jotka saa kiinnostuksen deittikumppaniin lässähtämään jo alkuunsa. Käymme seuraavaksi läpi vastauksia yleisimpiin turn offeihin.

Ikisinkun markkina-arvo deittaillessa

Deittikumppani on ensivaikutelmaltaan fiksu ja filmaattinen tyyppi, mutta tutustuessa selviää, että hän on ollut jo pitkään sinkku. Toisia saattaa mietityttää, onko tyypissä jotain outoa jos hän ei ole löytänyt ketään ja toisille taas moinen seikka ei merkkaa juuri mitään. Kyselyymme vastaanneista 92% oli sitä mieltä, että deittikumppanin pitkä sinkkuus ei haittaa.

“Itsekin olen elänyt suurimman osan elämääni sinkkuna.”

“Ei ole ainakaan tavan takia suhteessa kun joku pitää olla. Monet fiksut tuntemani varsinkin naiset pysyttelevät sinkkuina koska saa tehdä elämästään enemmän oman näköisen”

“Sinkkuudessa ei ole mitään pahaa eikä se kerro ihmisestä mitään.”

“Hyvä vaan, että osaa olla itsekseenkin ja ettei ole tyyppiä, jolla on pakko olla joku.”

“Itse olen myös ollut pitkään sinkku ja tiedän, kuinka vaikeaa oikean kumppanin löytyminen on. Mieluummin pitkään ollut (sinkku) kuin jatkuvasti parisuhteesta toiseen vaihtava.”

Toisia pitkä sinkkuus ei haittaa, mutta ihmetystä saattaa aiheuttaa jos kumppani ei ole koskaan seurustellut tai suhteet ovat olleet lyhyitä.

“Pitkä sinkkuus ei haittaa, enemmän epäilyttäisi, jos deittikumppanilla ei ole ollut lainkaan pitkiä parisuhteita tai ainoastaan tosi lyhyitä suhteita.”

“Riippuu mikä on pitkään. Jos ei ole koskaan ollut pitkässä parisuhteessa, sitten haittaisi.”

“Jos hänellä kuitenkin on ollut vakavia parisuhteita, ei haittaa. Onhan hän voinut odottaa sellaista joka oikeasti kolahtaa.”

Vain 8% koki pitkän sinkkuuden oleva häiritsevä tekijä toiseen tutustuessa.

“Tulee sellainen olo että jotain tässä tyypissä on oltava vikaa, jos ei ole kelvannut kellekään, tai ei ole itse kelpuuttanut ketään.”

“Hän ei ehkä halua edes sitoutua uuteen parisuhteeseen, vaan lentelee kukasta kukkaan.”

Deittikumppani heittäytyy helläksi heti alussa

Tutustuminen on juuri alkanut ja juttu luistaa, on ehkä jo käyty ekoilla treffeilläkin. Deittikumppanin lähettämiin viesteihin sujahtelee jatkuvasti hellittelysanoja: kulta, babe, hani, rakas… Suhde ei ole vielä kunnolla alkanut, onko “kullittelu” ok? Kyselyymme vastanneista 72,1% oli sitä mieltä, että hellittelynimillä kutsuminen heti alkumetreillä on outoa.

“Hellittelynimiin liittyy jonkinlaista tunnelatausta, joten niiden käyttäminen heti suhteen alussa, jolloin ei vielä tunneta kovin hyvin tuntuu oudolta.”

“Ei vielä tunne toista, outoa siinä mielessä, ei aitoa”

“Vain yhdentyyppiset ihmiset hellittelevät heti. Narsistiset jotka pyrkivät hurmaamaan nopeasti. Hellittely tulee luonnostaan myöhemmin suhteessa kun siinä on saavutettu kestävä intimiteetti.”

“Ei niitä pidä viljellä liian helposti. Menettävät merkityksensä.”

Osalle hellittely oli ok, sillä 27,9% vastaajista piti sitä mukavana juttuna tai ei ainakaan ollut sitä vastaan.

“Suomalaiset on ehkä turhan jäykkiä & varovaisia tässä. Muualla maailmassa tuo on ihan tavallista, jopa mun naispuoliset tutut käyttää nimitystä ’love’, eikä se ole mitenkään outoa. Aika pitkälle ihan vain kulttuurikysymys.”

“En itse käytä. Mutta ei häiritse jos toinen hellitelynimiä keksii.”

“Jos kiinnostuu, ihastuu on ihan ok vähän hassutellakin ja helliä”

Sänkypuheet kehiin deittailun alkumetreillä

Joillekin on liikaa, että puheet petihommista alkavat jo tutustumisen alkuvaiheessa. Kysyimme deittailijoilta häiritseekö heitä se, että erotiikka värittää suhteen alkumetrejä. Suurin osa, 68,4% oli sitä mieltä, että sänkypuheet on ihan ok jo alusta alkaen.

“On hyvä selvittää mieltymykset myös seksin suhteen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.”

“Seksuaalisuus on tärkeä osa parisuhdetta, joten seksiin liittyvät kysymykset, tavat ja tottumukset voi hyvin käsitellä asiallisesti ennen tapaamista, jos molemmat niin haluavat.”

“Riippuu vähän….jos tuntuu luontevalta kyseisen henkilön kanssa, eikä sisällä mitää addiktiota tai pervoilua”

“Parempi puhua ettei erilaiset toiveet tule yllätyksenä”

“Olettaen, ettei se siinä viitata siihen, että tapaaminen olisi lupaus seksistä. Onhan parisuhteessa seksiäkin, miksei siis siitäkin voisi keskustella asiallisesti ennen tapaamista.”

31,6% vastaajista oli sitä mieltä, että navan alle menevät jutut kuuluvat vasta myöhempään tutustumiseen.

“Koska kaikki, jotka haluavat puhua seksistä ennen tapaamista, haluavat vain seksiä, eivät sen enempää (itse haen parisuhdetta)”

“Seksi tulee kuvioihin vasta myöhemmin”

“Tulee ensivaikutelma, et henkilö on vain seksin perässä.”

“Jos heti aletaan vihjailla tai puhua suoraan seksistä, mennään ikäänkuin pers edellä puuhun. Seksi kuuluu aina parisuhteeseen, mutta se on kyllä total turn off, jos toinen alkaa sillä retostella tai alkaa vonkaamaan ennen kuin on edes tavattu.”

Viesteihin hukuttaminen deittailun alussa

Joskus sattuu niin, että kumppaniin tutustuessa kommunikointitahti on hieman erilaista. Toiset haluavat viestitellä koko ajan ja ovat yhteydessä pienistä arjen sattumuksista lähtien. Vastaanottajalle tämä saattaa olla liikaa. Viekö kumppanin liika innostus ja jatkuva viestittely maun tutustumisesta ja toinen tuntuu “liian selvältä tapaukselta”? Suurimman osan mielestä ei vie, sillä 67,9% vastaajista oli sitä mieltä ettei runsas yhteydenpito ärsytä.

“No jos on kiinnostunut /hullaantunut toisesta miksei sitä voi näyttää. Toki on myös ymmärrettävä olla loukkaantunutta jos toisen elämänvaihe ei riitä niin tiiviiseen yhteydenpitoon.”

“Olen tiiviisti kommunkoiva, joten se toimii minulle.”

“Tutustuminen on tärkeää, jotta tietää, onko toinen itselle sopiva kumppani. Runsas yhteydenpito kertoo myös toisen kiinnostuksesta. Liika on kuitenkin liikaa tässäkin.Tilannetajua on hyvä olla, ettei toinen ärsyynny.”

“On mukavaa tietää, että hän on kiinnostunut.”

Osalle taas liika innokkuus toimii tunnelman latistajana, vastaajista 32,1% oli sitä mieltä, että vähän pitää olla jännitettä ja tilaa keskustelulle myöhemmminkin.

“Kun ei edes tiedä kiinnostaako ja toinen viestittelee koko ajan”

“Tuntuu että hän on epätoivoinen”

“Useita kertoja päivässä soittelu alkaa olla jo melko haitallista muun ajankäytön suhteen.”

“Mielummin tapaisin nopeasti. En itse jaksa kirjoitella/soittaa, joten se tuntuu ahdistavalta.”

Seuraavalla viikolla jatkamme aiheen parissa! Kutkuttavia ensikohtaamisia on tarjolla Treffit24-palvelussa, liity mukaan deittailemaan jo tänään!

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash

Kesäiset rakkaustarinat Treffit24 deittipalvelusta

Kesärakkaus on löytynyt deittipalvelusta ja nyt on helppo olla käsi kädessä.

Kesäkuussakin on jo ehditty tutustua, tavata ja ihastua Treffit24-palvelussa. Olemme saaneet jälleen palautetta onnistuneista kohtaamisista, jotka deittipalvelu on mahdollistanut. Kesä on kivempi viettää kaksin!

Kumppani löytyy Treffeistä

Joskus siihen ei tarvita kuin noin 24 tuntia ja rakkaus on syttynyt <3

“Olin varma että en saa vastausta ihmiseltä mikä vaati profiilikuvan. Siitä huolimatta kirjoitin hänelle itsestäni ja lupasin laittaa kuvat sähköpostiin. Samana päivänä kun laitoin kuvat niin vaihdettiin numeroita. Seuraavana päivänä nähtiin ja ihastuin häneen. Ja nyt olen ikionnellinen että tästä tulee jotain suurta.”

Mies, 47v

Lupaavasti alkaneita tutustumisia, ihania naisia ja miehiä, löytämisen iloa ja löydetyksi tulemisen riemua! Treffeistä saa hyvän startin kesän viettoon.

“Vasta orastava juttu, aika näyttää kuin käypi!”

Nainen, 51v

“Löysin täältä upean Sirpan”

Mies, 32v

“Tai siis kumppani löysi minut”

Nainen, 39v

Onnistuneita kohtaamisia deittipalvelussa

Mahtavia mathceja on osunut kohdalle. Sielunkumppanuutta, unelmamiehiä ja unelmanaisia, niitä kaikkia on löytynyt Treffeistä kesäkuun aikana.

“Kirjoitin yhdelle mukavalle miehelle, hän on vähän ihastunut meikään jo… ja hän ymmärtää mua, kuten mä myös häntä”

Nainen, 47v

“Löysin Sportti Beibin.”

Mies, 53v

“Löysin miehen jollaisesta vaan haaveillaan.”

Nainen, 53v

“Karjala tyttöi, JES.”

Mies, 56v

Yllättäviä matcheja

Joskus rakkaus voi yllättää deittailijan! Kumppani saattaa löytyä lähempää kuin arvasikaan ja salaperäisen kuvattoman profiilin takaa voi löytyä oikea helmi. Koskaan ei voi tietää mitä treffailu tuo eteen.

“Löysin omalta paikkakunnalta kivan kaverin ja alkoi synkata.”

Nainen, 56v

“En aluksi vastannut kuvattomille profiileille, mutta tuli pari fiksua yhteydenottoa… ja toisen niistä nappasin itselleni. Pari kertaa ollaan nyt treffattu livenä ja tuntuu, että palaset loksahtaa paikalleen kuin itsestään…”

Nainen, 52v

Vielä ehdit saada seuraa kesälaitumille Treffit24-palvelusta! Luo profiili, kerro kuka olet ja lisää selkeä ja positiivinen kasvokuva itsestäsi. Kerro myös millaista kumppania olet etsimässä ja tutustu rohkeasti uusiin ihmisiin! Treffeissä voit itse valita kehen haluat tutustua ja aloittaa keskustelun kiinnostavan kumppanin kanssa, kaikki tämä onnistuu maksutta!

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash

Mikä saa sinut ihastumaan?

Sinkku juhannuksena kukkaseppele päässä muistelee ihastustaan, jonka tapasi deittipalvelussa.

Jokainen meistä on joskus ihastunut, mikä ihana tunne! Millaisia ovat parhaat muistosi deittailun ja seurustelun alun ajalta? Mikä on ihanin rakkauslaulu? Vastaa kesäiseen kyselyymme ihastumisesta ja kerro kokemuksistasi. Julkaisemme tulokset myöhemmin anonyymisti blogissamme.

Pääset vastaamaan kyselyyn tästä.

Hyvää juhannusta!

Terveisin Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash