Deittipalvelussa ihannekumppania etsimässä

Pariskunta käsi kädessä treffeillä ihannekumppaninsa kanssa.

Kysyimme Treffit24-deittailijoilta heidän kuluneen vuoden treffailustaan ja kävimme vastauksia läpi viime viikolla. Lisäksi tiedustelimme millaista seuraa deittipalvelusta ollaan etsimässä ja millä mielellä deittailuun suhtautuu. Sinkut kuvailivat myös omaa ihannekumppaniaan ja millaisia tietoja toivoisivat toisten deittailijoiden profiileista löytyvän, jotta toisesta saisi mahdollisimman hyvän kuvan jo ennen viestittelyä.

Mitä sinkut hakevat deittipalvelusta?

Suurin osa kyselyyn vastanneista kertoi olevansa etsimässä treffiseuraa, josta voisi mahdollisesti seurata vakavampi parisuhde. Jopa 43% deittailee ja tapaa eri ihmisiä toiveinaan löytää se oikea. Selkeästi tositarkoituksella liikkeellä oli 41% vastaajista, he ilmoittivat suoraan etsivänsä pidempiaikaista elämänkumppania. Selvässä vähemmistössä (11,7%) oli kevyesti deittailuun suhtautuvat, jotka etsivät pelkkää treffiseuraa ilman vakavampia sitoumuksia. Deittipalvelussa vain virtuaalista juttuseuraa vailla olevia oli 3,9% vastanneista.

Elämänkumppanin löytyminen on monen sinkun toive

Vaikka deittailun ja treffeillä käymiseen ei suhtauduta kuolemanvakavasti, silti monia huolettaa mahtaako kumppania koskaan löytyä. 25% kyselyyn vastanneista sinkuista myönsi, että yksin jääminen huolettaa ja 36,3% kertoi toisinaan pohtivansa, mahtaako kumppania koskaan löytyä. 38,5% vastaajista ei ollut huolissaan kumppanin löytymisestä. Uskoa omaan onneen löytyy tai elämä maistuu kuitenkin ihan hyvältä ilman kumppaniakin.

Millaista kumppania deittipalvelusta ollaan etsimässä?

Toiveita oman ihannekumppanin suhteen oli kyselyyn vastanneiden sinkkujen keskuudessa monenlaisia. Vastauksista nousi selvästi rehdin, tavallisen, itsestään huolta pitävän ja huumorintajuisen kumppanin ihannekuva. Kaikkein eniten mainintoja ihannekumppanin ominaisuuksista sai rehellisyys.

“Avoin, rehellinen, tunnetaitoinen, huumorintajuinen, intohimoinen jalat maassa oleva nauravainen ihminen.”

“Ehkä vähän nuorempi tai samanikäinen kuin minä, rehellinen, toiset ihmiset huomioonottava,urheilullinen ja ei komeuskaan pahitteeksi ole,ehkä jopa rakastava mies <3”

“Rehti, luotettava ja arjessa mukana.”

Toiseksi eniten mainittu ominaisuus oli luotettavuus, joka kulkee käsi kädessä rehellisyyden kanssa. Sinkut toivovat toisiltaan rehellisyyttä itsessään ja toimissaan, pelaamista ja leikkejä ei jakseta katsella.

“Raitis, rehellinen, luotettava, uskollinen ja ehottomasti vapaa”

“Luotettava, samanikäinen tai vähän nuorempi ja asuisi enintään 100 km päässä.”

“Tasapainoinen, luotettava, sinut itsensä kanssa, hyväksyy toisen sellaisena kuin toinen on, ulkonäkö tärkeä (omaa terveelliset elämäntavat) mutta sisäinen kaunis tärkeämpi asia”

Monissa vastauksissa toivottiin erilaisia ulkoisia ominaisuuksia, kuten pituutta, itsestään huolta pitämistä ja miellyttävää ulkonäköä. Komeus tai kauneus ei korostunut vastauksissa, vaan siisteys, itsestään huolehtiminen ja sopusuhtaisuus. Ulkonäköä tärkeämpää on sisäinen kauneus <3

“Täysi-ikäinen, mutta mielellään jo lähempänä kolmeakymmentä, kun neljääkymmentä. Syynä tähän, että haluisin perustaa perheen, joka ei ole aikaisempien kumppanien kanssa onnistunut. Saa seistä omilla jaloillaan, olla persoonallinen, tietenkin tuoda silmäniloa, mutta järkeä pitää olla päässä. Urheilullinen, aktiivinen, viinit, ruoka ja matkailu saisi olla lähellä sydäntä. Vaadinko paljon, en minusta.”

“Rehellinen, luotettava, siisti, älykäs ja pitkä suomalainen mies”

“Itsestään huolta pitävä sekä ulkoisesti että sisäisesti fiksu mies about 50 vee. Lapsia, mutta ei enää pieniä. Noin 180 pitkä ja normaalipainoinen, ei tupakoi ja alkoa kohtuudella. Ei mikään sohvaperuna vaan tykkää suht aktiivisesta elämästä, mökki ois kiva tai yhdessä hankkia, puhelias, huumorintajuinen, uskollinen, kohtelias ja läheisyydestä pitävä. Työssä käyvä.”

Kumppanilta toivotaan myös huumorintajua ja yhteisiä hauskoja hetkiä. Yhteisiä harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita tulevalta kumppanilta toivottiin myös paljon. Liikuntaa ja aktiivisuutta toivottiin myös monelta ihannekumppanilta.

“Motoristimies, jotta olisi sama harrastus. Aika usein sama harrastus tekee sen, että voi olla muutenkin samat intressit kaikilla elämänalueilla. Rento, mutta reilu mies haaveena”

“Huumorintajuinen, huomaavainen, rakastava ja keskustelutaitoinen mies”

“Lämminhenkinen, huumorintajuinen, jonkin verran liikkuvaa sorttia oleva, mieluummin ei kaupungista”

Mainintoja ihan tavallisesta suomalaisesta miehestä/naisesta tuli usein.

“Tavallinen suomalainen mies, luotettava, rakastava ja rakastettava”

“Perus suomalainen mies mikä pussaa ja pitää hyvänä ja on luotettava”

“Normaali täyspäinen Suomalainen nainen isolla N:llä.”

Deittiprofiilissa luodaan tärkeä ensivaikutelma

Deittipalvelussa kumppanin löytymiseen ei riitä se, että ilmoittautuu paikalle. Omaan profiiliin kannattaa panostaa jos haluaa löytää aidosti seuraa. Kysyimme Treffit24-deittailijoilta millaisia tietoja he haluavat kumppaniehdokkaiden profiilista löytää.

Eniten vastauksissa korostui toive siitä, että jo profiilikuvauksessa tai tiedoissa tulee selkeästi esille se, mitä palvelusta hakee. Se, että ollaan samalla asialla on ensimmäinen askel kohti tutustumista.

“Millä mielellä kumppania etsii.”

“Minkälaista seuraa hakee, luonnetta voi kuvailla vähän, harrastuksia”

“Millainen hän on ja mitä hän hakee treffeillä. Millaisen treffikumppanin haluaisi.”

Yhtä tärkeää oli saada toisen profiilista selville millaiset kumppaniehdokkaan harrastukset ja mielenkiinnon kohteet ovat. Näihin on helppo samaistua, tai kiinnostua kuulemaan lisää ja niistä saa helposti jutun juurta tutustumisen alkaessa.

“Hänen kiinnostuksen kohteita vapaa-aikana, harrasteita.”

“Harrastukset, elämäntavat, pitääkö millätavoin huolta itsestään, luonne. Mitä arvostaa, mitä kaipaa kumppanissa.”

“Harrastukset ja tykkäämiset”

Monet mainitsivat myös profiilikuvan tärkeyden. Kumppanista halutaan mielellään nähdä kasvo-tai kokovartalokuva ja myös esimerkiksi tieto pituudesta on joillekin merkityksellinen.

“Ensinnäkin onko kuva hänestä aito, realistiset toiveet kumppanista ja kiinnostuksen kohteista niin ulkona kuin sisälläkin.”

“Rehellisiä tietoja ja ajantasainen kuva ilman aurinkolaseja”

“Pituus, ulkonäkö, luonteesta, harrastuksista, elämästä, elämäntyylistä”

Seuraavaksi eniten toivottiin kuvausta luonteesta, minkä tyyppinen ihminen on, millaiset ovat omat arvot, onko lapsia tai haluaako niitä ja millainen on suhde tupakointiin ja alkoholiin.

“Arvot, harrastukset, haluaako lisää lapsia”

“Ikä, pituus, ruumiinrakenne, onko lapsia ja haluaako lapsia, harrastukset, mistä tykkää, missä asuu ja onko valmis muuttamaan jos asuu eri paikkakunnalla”

“Jotain mikä ilmentää hänen persoonaansa ja ajatuksiaan. Teknisten tietojen lisäksi. Suurin osa kuvauksista on ihan liian suppeita ja niissä on vaikea tarttua mihinkään.”

Deittailijoiden vinkit hyvään profiilitekstiin ovat:

  • Kerro mitä olet etsimässä
  • Kerro omista harrastuksistasi, mielenkiinnon kohteistasi tai miten mieluiten vietät vapaa-aikaasi
  • Lisää tuore profiilikuva
  • Jos et osaa itse määritellä omaa luonnettasi, pyydä hyvää ystävääsi kertomaan millainen olet ja kerro nämä asiat profiilissasi

Päivitä profiilisi ajantasalle tai jos sinulta sellainen puuttuu, luot sen käden käänteessä Treffit24-palvelussa. Kerro mitä etsit ja millainen olet ja aloita oma polkusi treffailukesään 2021!

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash