Sinkkujen kohtaamiset kärsivät koronavuonna

Kysyimme Treffit24:n deittailijoilta heidän kuluneesta vuodestaan nettideittailun ja uusien tuttavuuksien tapaamisen kannalta. Poikkeuksellinen vuosi on vaikuttanut kaikkeen, eikä vähiten ihmissuhteisiin. Osa sinkuista on kokenut olevansa yksinäisempiä kuin aiemmin ja herännyt ajattelemaan, että vaikka vapaa sinkkuelämä on sopinut hyvin omaan elämäntilanteeseen niin nyt siihen kaipaisikin jotain pysyvämpää.

Jotkut ovat jättäneet uusiin ihmisiin tutustumisen vähemmälle ja rajoittaneet kontakteja suositusten mukaan tällä tavalla. Toiset ovat deittailleet siinä missä ennenkin, eivätkä ole antaneet suositusten rajoittaa elämäänsä liikaa.

Nettideittailu on suosittua vaikkei treffeille lähdettäisi

Nettideittailun määrä on pysynyt melko samanlaisena läpi pandemian ja 38% prosenttia vastaajista olikin sitä mieltä, että netissä tapailu ja juttelu ei juuri muuttunut poikkeuksellisen vuoden aikana. Kyselyyn vastanneista 35% prosenttia oli vähentänyt myös netissä tapahtuvaa deittailua ja loput 27% oli taas deittaillut verkossa enemmän kuin aiemmin.

Seuraa kaivattiin yksinäisiin päiviin ja rajoittuneiden live-kontaktien vuoksi haluttiin pitää jonkinlaista seuraelämää yllä. Yli puolet (58%) kyselyyn vastanneista sinkuista kertoi olleensa yksinäisempiä kuluneena vuonna.

Tapaamista treffien merkeissä mietittiin tarkkaan

Kun turhia kontakteja kehotettiin välttämään koki myös tapailukulttuuri kolauksen. Kyselyyn vastanneista 62% ilmoitti käyneensä selvästi vähemmän treffeillä kuluneen vuoden aikana kuin normaalisti.

Ulkoilutreffit olivat suosiossa koko vuoden, mutta niillekin lähtemistä harkittiin hieman tarkemmin kuin ennen. Monien julkisten paikkojen, kahviloiden ja ravintoloiden ollessa kiinni myös kotitreffit nostivat suosiotaan. Kotitreffailussa turvallisuus ja luottamus ovat tärkeitä, joten kunnollinen tutustuminen ennen toisen kotiin menemistä tai omaan kotiin kutsumista on ollut paikallaan. Toisaalta pitkä tutustuminen etänä ja uusien ihmisten tapaaminen pidemmän harkinnan jälkeen sopi osalle sinkuista hyvin. Kyselyyn vastanneista 23,5% tapasi treffikumppaneita kuten ennenkin ja 14,5% sinkuista vähensi kohtaamisia selvästi.

Valoa tunnelissa treffailijoille

Poikkeuksellisesta pandemiasta on kärsitty reilu vuosi, mutta tilanne alkaa hieman helpottaa rokotusten myötä. Riskiryhmien jälkeen on siirrytty rivakkaan tahtiin rokottamaan muuta väestöä ja kesän kuluessa näyttäisi siltä, että Suomen aikuisväestö on saanut ainakin ensimmäisen rokotesuojan. Kesälle onkin monella suuria odotuksia vapaammasta elämästä ja sosiaalisen kanssakäymisen vaiheittaisesta parantumisesta.

Kyselyymme vastanneet sinkut arvioivatkin treffailevansa enemmän kun koronatilanne helpottaa (39%) mutta lähes yhtä suuri osa (38%) vakuuttaa, ettei koronatilanne tule vaikuttamaan heidän treffailuunsa. Ilmeisesti väsyminen rajoittuneeseen elämään alkaa näkyä tai luotto omaan turvalliseen deittailuun jatkossakin on hyvällä tasolla.

Odotamme kuitenkin toiveikkaina, että tilanne deittimaailmassakin alkaa helpottaa ja kesää päästään viettämään rakkauden ja vapauden kutkutellessa mahanpohjassa. Nettideittailuseuraa ja treffailuseuraa on tarjolla Treffit24-palvelussa ympäri Suomen. Nyt kun luot hyvän profiilin kuvan ja oman tarinasi, eli kuvaustekstin kera, on helppo tutustua muihin seuraa kaipaaviin ja suunnata livetreffeille kesäiseen luontoon tai hiljalleen vapautuviin ravintoloihin ja kahviloihin. Vihdoinkin 🙂

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash