Laadi tehokas treffi-ilmoitus

Houkutteleva treffi-ilmoitus on hyväntuulinen ja erottuu. Halusit tai et, mainostat treffi-ilmoituksella itseäsi.

”Minähän en itseäni markkinoi”, moni ajattelee rekisteröityessään deittipalveluun. Profiilisi on kuitenkin nimenomaan markkinointia! Hyväntuulinen teksti tehoaa, katkera tilitys karkottaa. Muista kuitenkin, että huumori ei aukea kirjoitettuna samalla tavalla kuin kasvokkain. Sarkasmi ei yleensä toimi deittipalstalla – se antaa helposti ilkeän vaikutelman. Usein on paikallaan käyttää hymiöitä. Älä kuitenkaan ajattele, että tekstiä ei tarvita lainkaan, koska emojit on keksitty. Pitkä emojirimssu tekee lapsellisen vaikutelman. Pelkillä emojeilla kommunikoiminen antaa myös ymmärtää, että et viitsi nähdä vaivaa.

Sana ei luo kielteisen vaikutelman. ”Ethän ole sitä tai tätä” kuulostaa aina tylyltä. Ei-sanan viljely vaikuttaa helposti katkeralta. ”Ethän puhu vain itsestäsi”, ”ei niille joilla on vielä napanuora kiinni eksässä”, ”ei nalkuttajille” – rivien välistä huokuu, että sinulla on ollut vaikeuksia ihmissuhteissa!

Kuvaile ensin kahden kappaleen verran itseäsi ja sitten yhden kappaleen verran unelmien kumppania. Kirjoita myönteisesti: ”Tykkään hauskoista naisista” kuulostaa paremmalta kuin ”ei tosikoille”. Älä markkinoi itseäsi kuten käytettyä autoa. ”Vähänkäytetty, siisti mies luovutetaan uudelle omistajalle” ei oikeasti kuulosta hauskalta, vaan siltä että olet vanha romu, joka vaatii rutkasti korjauksia ja huoltoa.

Musta huumori ei kuulu treffi-ilmoitukseen. ”Olen laiska ja ruma, enkä tee muuta kuin makaan sohvalla” karkottaa kaikki, vaikka se olisi vitsi.

Treffi-ilmoitus täynnä tuoreutta

Useimmat profiilitekstit kuhisevat kliseitä: on pilkettä silmäkulmassa sekä perusasiat kunnossa ja haussa itsestään huolehtiva kumppani. Kun kierrät kliseet, profiilisi erottuu. Älä ruikuta. ”Kokeillaan nyt tätäkin, vaikka tuskin täällä kukaan kiinnostuu” on deittipalstalla sosiaalinen itsemurha. Ei ole sattumaa, että mainonta uhkuu pirteyttä ja hyvää tuulta. Se houkuttaa. Jos todella haluat seuraa, unohda ruikutus.

Erotu. Deittipalstalla kaikki tykkäävät ruuanlaitosta, matkustelusta ja kaipaavat kaveria, jonka kanssa katsoa leffoja kotisohvalla. Jo lautapeliharrastus tai savityöt erottavat sinusta muista. Mikä sinussa on kiinnostavaa, entä mihin ventovieras voisi tarttua?

Suomalaisia riivaa liiallinen vaatimattomuus. ”Olen ihan tavallinen suomalainen mies/nainen” ei todellakaan herätä kiinnostusta. Kaikissa on jotain erityistä! Kiinnostus herää heti, jos kirjoitat vaikkapa että ”kaikki ovat kehuneet keittämääni kahvia” tai ”leivon mielelläni muille”.

Heitä täkyjä. Kerro harrastuksistasi, arvoistasi ja kiinnostuksen kohteistasi. Vinkkaa lempibiisisi tai yllättävä lempparijuttu. Yhteyden ottaminen on helmpompaa, jos vastapuolellla on jotain, mihin tarttua. Musiikista ja lempileffoista saa helposti jutun käyntiin! Jos olet koiraihminen, kerro rekustasi.

Reippailukuva viehättää

Valitse kuva, jossa olet aktiivinen – työpaikan PR-otos tekee jäykän vaikutelman. Urheilullinen kuva houkuttelee, tuopin kanssa poseeraaminen karkottaa, tupakasta puhumattakaan. Naiset eivät välttämättä osaa arvostaa mies ja tosi iso kala -kuvia, vaikka sushi onkin muotia. Miehiä taas harmittaa, jos nainen meikkaa voimakkaasti ja vielä sen lisäksi käsittelee kuvansa nätimmäksi. Kukaan ei tykkää tyypistä, joka poseeraa aurinkolasit päässä. Silmät ovat sielun peili! Luonteva ja luonnonmukainen kuva vetoaa. Liian sliipattu kuva herättää epäilykset siitä, että olet nettihuijari.

Yllättävän usein profiilikuvassa on koko liuta ihmisiä, eikä mistään selviä, kuka heistä etsii seuraa. Lasten kanssa poseeraaminen jakaa mielipiteet: toisten mielestä on hyvä, että heti kättelyssä selviää, onko seuranhakijalla lapsia. Joidenkin mielestä taas poseeraminen lasten kanssa on outoa. Lapset eivät yleensä tykkää siitä, että heidän kuvaansa käytetään netissä ilman lupaa!

Muista hymy! Oudon moni kuvittelee, että totinen tuijotus on seksikäs tai muutoin kiinnostava. Ei ole, hymy rulaa. Totinen ilme tekee helposti netissä hyökkäävän vaikutelman. Yllättäen myös hattu herättää kielteisiä tuntemuksia. Mitä sillä yritetään peittää?

Suoraan edestä otettu kuva vetoaa, mutta peiliselfiet ärsyttävät – varsinkin, jos taustalla on avoin vessanpönttö tai narulla kuivuvat kalsarit. Outoa kyllä, treffipalstoilla näkee hääkuvia, joista ex-puoliso on rajattu pois. Olivatko hääsi todella ainoa tilaisuus, jossa sinulla on ollut parasta päällä?

Tuppisuun treffi-ilmoitus

Moni tuntuu uskovan, että mahdollisuudet löytää seuraa ovat erinomaiset, vaikka profiili olisi täysin tyhjä. Profiilissa saattaa myös lukea napakasti, että ”minähän en tähän mitään runoile” tai ”kysymällä selviää”. Jotkut haluaisivat samantien treffeille, koska ”tavatessa ne kemiat selviää”. Heidän tuntuu olevan vaikea ymmärtää, että moni deittailija toivoo tietävänsä toisesta edes jotain ennen kuin sopii treffit.

Karu totuus on, että deittipalstat suosivat niitä, jotka osaavat kirjoittaa, koska ensikosketus otetaan kirjoittamalla. Ne, joille kirjallinen ilmaisu ei ole mutkatonta, ovat alakynnessä. Moni kertoo lukihäiriöstään jo esittelytekstissään. Se on hienoa ja rohkeaa. Avoimuus herättää myöntätuntoa, mutta hyökkävyys on vain luotaantyöntävää. Jos kirjoittaminen on haasteellista, kannattaa sanoa se suoraan sen sijaan, että pamauttaa ”minähän en ala tässä lirkuttelemaan”.

Jos kirjoittaminen on sinulle hankalaa, on tärkeää, että täytät deittipalvelun valmiit ”lomakkeet”. Ne ovat helpot täyttää ja vastapuoli saa jotain, mistä lähteä liikkeelle, oli se sitten musiikkimaku tai ikimuistoisin matkakohde. Muistathan, että aika moni vastaa kohtaan tv ”löytyy” – se ei jaksa loputtomiin naurattaa. Täytä profiilikaavake siten, että vastapuoli saa jutun juurta.

Tekstiripuli tukahduttaa

Joillekin kirjallinen ilmaisu on haasteellista ja toisille liiankin helppoa. Jos profiilissasi on tekstiä kymmenen arkin verran, kukaan ei jaksa lukea kaikkea. Tekstivyöry viestittää, että saatat olla ylitsevuotava myös kasvokkain kohdatessa. Jotkut kirjoittavat kilometrikaupalla myös deittipalvelun chatissa ja suuttuvat, kun toinen vastaa lyhykäisemmin. Muista, että kaikilla ei ole aikaa kirjoittaa kilometrikaupalla. Kaikille kirjoittaminen ei ole se omin juttu, lisäksi lukihäiriö tai näköongelmat saattavat asettaa haasteita.

Samoin kuin huumori ei välttämättä toimi deittipalstalla, myös rönsyilevä, omintakeinen proosa tekee helposti hörhön vaikutelman. Jos olet luonnostasi monisanainen, karsi ja tiivistä, kun laadit profiilitekstiäsi. Siihen ei tarvitse pakata kaikkea, mikä elämääsi kuuluu, ja runolliset maalailut kannattaa pitää minimissään. Muista, että deitti-ilmoituksia läpikäyvä henkilö lukee niitä kymmenittäin. Runsaana virtaava pulputus alkaa nopeasti ärsyttää. On myös hyvä säästää jotain kerrottavaa treffeille!

Ihanteellinen treffi-ilmoitus

Ihanteellinen profiiliteksti ei ole liian pitkä eikä liian lyhyt. Se ei huou katkeruutta, eikä ilkeyttä. Hyvä profiiliteksti on myönteinen, muttei siirappinen. Se tuo esiin persoonasi ja sen, mikä sinussa on ainutlaatuista. Profiilitekstissä voi olla kirjoitusvirheitä, jos se on aito.

Sopeudu siihen, että mainostat profiilitekstillä itseäsi. Jos oikeasti haluat löytää kumppanin tai edes kevyempää seuraa, sinun on asetettava itsesi alttiiksi. Heitä täkyjä, joihin toinen voi tarttua. Ole myönteinen ja pirteä. Unohda menneet katkeruudet. Suhtaudu deittipalstaan myönteisesti. Iloitse uusista mahdollisuuksista, joita saat nettideittailun myötä.

Täydellinen treffi-ilmoitus on pirteä ja iloinen, sopivasti erilainen olematta friikki. Älä täytä profiiliasi lempparibiisin sanoilla, ihanalla runolla tai viisaiden ajattelijoiden sitaateilla. Lempparibiisi, -runo tai -viisaus ei kerro muille samaa kuin sinulle. Käytä omia sanojasi! On parempi olla puutteellinen omana itsenään kuin esittää muuta kuin on, kopioida muiden sanoja tai yrittää tehdä vaikutusta muutoin. Älä varsinkaan kopioi muiden kuvia!

Yhteenveto: tehokas treffi-ilmoitus

Kun luot deitti-ilmoitusta, mieti mitä kirjoittaisit hakiessasi työtä. Tuskin viskoisit oudohkoa huumoria (”olen peruslaiska ja tykkään nyppiä napanöyhtää”), aggressiivisia möläytyksiä (”ei tämäkään johda mihinkään, mutta pakko kai yrittää”) tai yleislyttäyksiä (”tähän pitäisi vissiin kirjoittaa jotain, plaa plaa”). Kuitenkin työpaikka on vain työtä, ihmissuhde on tärkeämpi – silti panostamme usein enemmän työnhakuun.

Samoin kuin työnhaku on melko työlästä, myös deittipalstalla pitää nähdä vaivaa. Jos ei ole valmis panemaan itseään likoon, yritys valuu hukkaan.

Luo tehokas treffi-ilmoitus tai hio olemassaoleva profiilisi huippukuntoon Treffit24-palvelussa!

Keskustele aiheesta täällä!

Teksti: Laura Honkasalo

Laura Honkasalo on helsinkiläinen kirjailija ja sinkkuäiti, joka harrastaa nettideittailua säännöllisen epäsäännöllisesti.

2 vastausta artikkeliin “Laadi tehokas treffi-ilmoitus

Kommentit on suljettu.