Mihin deittikumppani häipyi?

Kysyimme deittipalveluja käyttäneiltä ovatko he törmänneet ghostaukseen, eli deittikumppanuuden katkeamiseen ilman selityksiä, ja mitä tunteita se on herättänyt. Kyselyyn osallistui tasaisesti sekä miehiä että naisia. Suuri osa vastaajista oli 40-59 vuotiaita, myös kolmekymppiset osallistuivat kyselyyn ahkerasti. Yli puolet kyselyyn vastaajista oli tullut ghostatuksi, sillä jopa 62% vastaajista kertoi kohdanneensa tämän deittimaailman ikävän ilmiön henkilökohtaisesti. Sekä miehet että naiset olivat kokeneet ghostausta, naiset hieman yleisemmin (57%) ja miehistäkin lähes puolet (43%).

Pettymys, ärtymys, ihmetys

Päällimmäisenä tunteena ghostauksen kokeneet kokivat pettymyksen. Myös omasta mielestä hyvin alkaneen tuttavuuden loppuminen aiheutti ihmetystä ja lopulta ärtymystä siitä, ettei kumppani ole voinut suoraan sanoa mistä on kyse vaan valitsi hiljaisuuden.

“ Alkuun luulin että toiselle on sattunut jotain. Sitten hämmästystä, että kuinka joku voi käyttäytyä niin! ”

“ Tyrmistystä, epäuskoa tilannetta, häntä ja myös itseäni kohtaan. Vie hyvän aikaa ennen kuin edes kiukku nostaa päätään. ”

“ Tulee tyhmä ja satutettu olo ”

“ Tympii, että ihmiset eivät vaivaudu suoraan sanomaan. ”

“ Häpeää, huolta ja huonoa itsetuntoa. Ajattelin mitä sanoin väärin vai mitä jätin sanomatta kun niin kivan tuntuinen tyyppi häviää vähin äänin. ”

“ Surua. Inhoa. Pettymystä. ”

“ Loukkaannuin, petyin, tulin surulliseksi. Pitemmän tutustumisen jälkeinen ghostaus satuttaa myös itsetuntoa paljon. Parempi olisi edes kirjoittaa, jos ei uskalla kohdata. ”

“ Häpeää, alemmuudentunnetta, surua, itseinhoa, epätoivoa ja luovuttamista. ”

“ Tuli masentunut olo, kun itse alkoi juuri toisesta kiinnostua ja halusi tutustua paremmin. Treffeillä käyty useamman kerran ja sen jälkeen toinen häviää, ei vastaa puheluihin ei viesteisin. Se tuntuu kurjalta. 🙁 ”

Normaalia toimintaa deittipalvelussa?

Toisaalta ilmiö on jo niin tuttu, että siihen ei viitsitä tuhlata liikaa energiaa. Jotkut ottavat ghostaamisen raskaammin ja toiset vain jatkavat eteenpäin sen kummemmin asiasta välittämättä.

“ Huonoja (fiiliksiä), mutta olen oppinut käsittelemään niitä kun olen tiedostanut ilmiön.”

“ Riippuu missä vaiheessa ghostataan. Hölmö olo jää, jos ennen sovittuja treffejä ghostataan. Surullinen tunne, jos kiinnostava ihminen johon olisi halunnut tutustua paremmin, jonka on jo tavannut, ghostaa. ”

“ Ihmetys oli ensin. Sitten kun ghostaamisesta tuli jokapäiväistä niin olen turhautunut ja tunteeton. Pohja menee deittailulta. Ghostaaminen on jopa vienyt minut härskimpään ja suorempaan ja nopeampaan tutustumiseen ”

“ Naurattaa lähinnä. Siirryyn aina seuraavaan. ”

“ No se vaan tarkottaa että ei häntä kiinnosta minun kanssa ja ei siitä kannata välittää sen enempää, ettii semmosen jota kiinnostaa jutella ”

“ Ensin petyin ja sitten ajattelin,että hyvä näin….jos hänestä ei tuntunut oikealta – niin ei voi mitään. Hän oli häviäjä, en minä ”

“ Ei haittaa eikä se ole vakavaa. Voisi verrata siihen kun tansseissa tai baarissa törmäät /juttelet/tanssit useamman kanssa niin samoin viestit ovat kuin tällaisia törmäyksiä, kyllä sitä pysähtyy eikä katoa jos oikeasti etsii ja löytää.”

“ Normaalia toimintaa nykyään. En ota deittijuttuja vakavasti ”

“ En oikeastaan välitä. Treffisivuilla ihmiset tulee ja menee, jonkun kanssa juttelu ei ole lupaus 100% yhteydenpidosta tai velvollisuudesta kertoa syitä yhteydenpidon lopettamiselle, etenkin jos juttelu tapahtuu vielä anonyymina nikin takana.

“ Aluksi tietysti ihmetytti ja suututtukin. Joskus annoin tulla täydeltä laidalta ajatuksia esim. toisen profiilini kautta tuollaisen lapsellisen käytöksen omaavan miehen omasta kypsyysasteesta. Nykyisin en enää välitä enkä ainakaan ala kysellä perään. ”

“ Ensimmäisillä kerroilla pettymystä. Sittemmin siihen on tottunut ja sitä oikeastaan odottaa ”

“ Eipä paljon mitään. Tuntuu kuuluvan nykyajan kulttuuriin ”

“ Ekaksi hylätyksi tunteen kokemus. Huomasin kuitenkin että tämä on maailmanlaajuinen tapa ja yleinen käytäntö, niin enää ei häiritse. ”

Onko vika minussa?

Ghostaamiseen päättyneen tutustumisen jälkeen moni alkaa etsiä syitä itsestään. Se on turhaa, sillä deiteillä ja tutustuessa on varmasti käyttäytynyt niin kuin itselle on ominaista ja jos se ei toiselle kelpaa, niin on parempi että matkaa jatketaan eri suuntiin.

“ ..Ajattelin mitä olin tehnyt väärin.. ”

“ Kävin läpi kaikkea, mitä sanoin ja pohdin, mikä niistä asioista oli se tekijä, joka sai toisen katoamaan. Soimin itseäni, että olin selvästit tehnyt jotain pilatakseni hyvän jutun. Tunsin myös olevani väärinymmärretty ja riittämätön. ”

“ Toki siinä miettii onko itse aiheuttanut sen jotenkin tai mistä muusta johtuu. Surulliseksi teki ”

“ Surullisia tunteita. Sitä miettii, mitä on tehnyt väärin, miksi en kelpaa, mikä minussa on vikana??? Itse treffit sujuneet aiemmin hyvin, ollut molemmin puolista kiinnostusta selkeesti ilmassa. Olenko sittenkin henkilö varalla, odotuslistalla… ”

“ Jos se tapahtuu parin ensimmäisen viestin jälkeen, on se ihan ok. Mutta kun tiivistä viestittelyä on ollut pidemmän aikaa, niin saa se aina katsomaan itseään peilistä ja miettimään mitä taas tapahtui. ”

“ Joskus on harmittanut paljonkin, koska olen kokenut, etten kelpaa. Ehkä yksi tai kaksi kertaa olisi helpompi ”sietää”, mutta tämä tuntuu olevan todella yleistä. Muutamia kertoja toinen on jättänyt kuukausiksi viestittelemättä ja sitten ehdottanut tapaamista? ”

“ Aluksi ihmettelin että mikäs minussa on vikana kunnes tajusin että vika onkin maailmassa. ”

Vai onko ghostaaja sittenkin se pahis?

Monet olivat tunnistaneet, että raukkamaisesti käyttäytyvä ghostaaja on itse asiassa sellainen henkilö, johon ei kannatakaan tutustua. Jotain parempaa on odotettavissa eikä ghostaajille kannata suoda sen enempää ajatuksia.

“ Tylsää, mutta toisaalta parempi, että ei juttu jatkunut, jos toinen noin lapsellinen, että ei osaa puhua asiasta. ”

“ Lähinnä ärsytystä siitä että ei osata käyttäytyä. Jos ei enää kiinnosta, sen voisi kohteliaasti ilmoittaa. ”

“ Tuntui ikävältä. Niin kuin joku olisi kertonut vain valheita. ”

“ Hämmennystä, epäuskoa, surua. Valtava tunne, että haluaisi toiseen vaikuttaa, vedota, olla toiselle hyvä, tulla puolitiehen vastaan. Mutta. Kun se ei ole mitenkään mahdollista. Toisen käytös tuntuu myös lapselliselta. Siinä lähtee kyseenalaistamaan ”

“ Todella ahdistavaa ja kertoo hyvin paljon ghostaajan mielentilasta, kaikki ei todellakaan ole kunnossa..eri asia jos ei olla edes tavattu jne että ei olla periaatteessa vielä ”millään tasolla” mutta kohteliasta silti perua treffit jos muuttaa mieltään ”

“ Ikävä juttu. Vastapuoli vaikuttaa lapselliselta ja välinpitämättömältä ”

“ Vi****i ja paljon! En pysty ymmärtämään että on olemassa niitä ihmisiä jotka tekevät sitä ja se tarkoittaa että voit olla varma että se on varmaa että loukkaat ko. teolla sitä ihmistä kenen kanssa leikit! Mä ainakin pystyn sanomaan että sori mut ei kiitos ”

Voit keskustella kokemuksistasi täällä. Ensi viikolla käymme läpi ghostaajiksi tunnustautuneiden ajatuksia ja kerromme deittailijoiden vinkit kiitos, mutta ei kiitos -viestiin.

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash