Ghosting – kun deitti häipyy savuna ilmaan

Sinkkupalstoilta saa jatkuvasti lukea ihmisten kokemuksia ghostingista, eli siitä, kuinka lupaavasti alkanut tutustuminen päättyy toisen osapuolen täydelliseen katoamiseen. Aluksi ehkä luullaan, että jotain vakavaa on täytynyt sattua tai kumppani on vain todella kiireinen. Lopulta kuitenkin alkaa valjeta, että kaikki taitaa sittenkin olla kunnossa mutta sinut on vain lempattu ilman mitään selityksiä.

Ghostingia voi kokea eri tavoin, kuten deittikumppanin kanssa alkaneen sujuvan viestittelyn loppuminen yhtäkkiä kokonaan ilman mitään ennusmerkkejä. Tai kun mukavasti sujuneiden treffien jälkeen sovitaan jo alustavasti seuraavista treffeistä ja sitten deittikumppani onkin kadonnut yhteystiedoistasi, eli sinut on blokattu.

Mistä ghosting johtuu?

Jos joskus aiemmin suhteen lopettamista tekstarilla pidettiin pöyristyttävänä, niin nyt sama toteutuu ghostaamisessa. Kyse on pohjimmiltaan siitä, että ei uskalleta sanoa suoraan ettei deittikumppani olekaan se, kenen kanssa on valmis jatkamaan pidemmälle. Kohtaamisia ja kumppaneita on virtuaalimaailmassa tarjolla enemmän kuin koskaan ennen, joten myös tutustumiset jäävät nopeiksi ja pintapuolisemmiksi kuin joskus aiemmin. Tällöin moni valitsee olla hiljaa sen sijaan, että rehdisti kertoisi mistä on kyse ja jatkaa vain surffailuaan deittimaailmassa.

Ghosting ei johdu sinusta

Monet kokevat ghostatuksi tulemisen erittäin loukkaavana. Hylätyksi tulemisen tunne ei kevene tapahtuu se sitten kasvokkain tai yhtäkkisellä katoamisella linjoilta. Ghostaaminen ei kuitenkaan ole sinun syytäsi. Et olisi voinut tehdä mitään eri tavalla tai olla erilainen, ethän silloin olisi oma itsesi. Ghostaajiin kannattaa suhtautua tyyppeinä, joiden kanssa tuskin olisit saavuttanut onnea jatkossakaan ja on vain hyvä, että asia tuli ajoissa ilmi. Älä silti itse käyttäydy samalla tavoin, sillä silloin ruokit ghostauksen kulttuuria ja viljelet pahaa oloa myös muille. Jos kohtaat kumppanin, jonka kanssa et usko yhteiseen tulevaisuuteen, kerro se tälle rehdisti mutta ystävällisesti. Jos kumppani ei osaa ottaa palautetta vastaan, voit blokata hänet. Ainakin sinä käyttäydyit kunnioittavasti ja toisen reaktio voi alleviivata päätöstäsi.

P.S. Kysely ghostaus-kokemuksista on päättynyt.

Teksti: Treffit24

Kuva: Unsplash