Kuka ghostaa ja miksi?

Viime viikolla kerroimme deittailijoiden kokemuksista ghostaamisen kohteena. Suurimmaksi osaksi ghostatuksi tuleminen aiheutti ihmetystä, pettymystä sekä ärtymystä huonoista käytöstavoista. Toisaalta ilmiö on niin yleinen, että sen jo oletetaan kuuluvan deittailuun, eikä siitä kannata ottaa liiemmin itseensä. Toisten kunnioittaminen ja hyvät käytöstavat eivät kuitenkaan koskaan ole pois muodista!

Pieni osa deittailijoista myöntää ghostaavansa

Suurin osa (73,6%) vastaajista kertoi, että ei ole itse koskaan ghostannut ketään. Ghostaamisen osana omaa deittikäytöstään myönsi 26,4% vastaajista. Mikä ghostaamiseen sitten ajaa? Suurimmat syyt löytyvät kiinnostuksen puutteessa toista kohtaan. Myös asiattomat viestit ja deittikumppanin asiaton käytös johtaa siihen, ettei viitsitä enää vastata mitään. Suurin osa ghostaajista on myös itse tullut ghostatuiksi. Osalle se on ok, osa taas loukkaantuu ghostatuksi tulemisesta, mutta ei ajattele asiaa sen enempää kun itse syyllistyy samaan.

“ Kiinnostuksen kohde oli muualla/muissa ihmisissä. ”

“ Ei vain kiinnostanut tarpeeksi. Olin nuori, tyhmä. Joku toinen kiinnostanut enemmän. En osannut kohdella toista, niinkuin pitäisi, niinkuin haluaisin itse tulla kohdatuksi ”

“ Henkilö osoittautui ei niin kiinnostavaksi. Helppo jättää vastaamatta näissä nettideittijutuissa. ”

“ Jos jollekin on ollut vaikea sanoa, ettei kiinnosta. ”

“ Toinen osapuoli ei vain kiinnostanut ”

“ Väärän tyyppinen persoona. ”

“ Tiesin ettei mitään syytä jatkaa. En jaksanut selitellä.. ”

Muista käytöstavat deittailleissa!

Asiattomuudet johtivat usein ghostaamiseen. Jos ärsyynnyt ghostatuksi tulemisesta, tarkista varmuuden vuoksi oma käytöksesi vastaisuuden varalle.

“ Dickpickit. Epäasiallinen käytös. Joskus selitin etten halua nähdä ja kun viestit jatkui niin estin henkilön. ”

“ Keskustelun aiheet kiertää vain seksiä ”

“ Epäasialliset kirjoittelut, epäkohteliaisuus. ”

“ Liian ronski kielenkäyttö heti alussa ”

“ Jatkuva “hei mitä kuuluu” -viestien spämmäys ”

“ Liian päällekäyvä ihminen ja heti tunkemassa asumaan muutaman tapailun jälkeen tai heti kertoo rakastavansa . ”

“ Ahdistuin toisen viestinnästä ja rakkauden hokemisesta vaikkei oltu tavattu koskaan. ”

“ Matchin nopeasti hyvin seksuaalissävytteiseksi menneet viestit, viestittelyssä ei päästy eteenpäin tai match oli passiivinen viestittelijä (vastaa kysymyksiin, mutta ei itse kysy minulta mitään) ”

“ Joskus on tullut niin epämiellyttävä persoona vastaan, joka on paljastunut vasta hiukan myöhemmin. Toinen on jatkuva pommittaminen viesteillä useita kertoja vuorokaudessa, vaikka ei olisi mitään puhuttavaa. ”

“ Viestit alkoivat olla liian tungettelevia ja koin ne epämiellyttäviksi. ”

“ Vastapuoli halusi liian innokaasti sänkyyn, kielloista huolimatta ”

“ Asiattoman viestittelyn jälkeen ja jos olen huomannut, että hakee pelkkää seksiseuraa.”

En halua loukata, mutta…

Toiselle on vaikea kertoa, ettei olekaan kiinnostunut ja tällöin ollaan mieluummin hiljaa.

“ Kokemus, että kiinnostuksen taso toista kohtaan ei vaan ollut riittävä tai tuntui, että toinen oli jutussa mukana suuremmilla odotuksilla, kuin itse… Joten silloin jotenkin antaa sen keskustelun vaan kuivua kasaan, kun ei haluaisi loukata toista… ”

“ Olimme kerran tavanneet, jolloin totesin, etten ole oikea hänelle, mutten saanut sanottua sitä hänelle. “

“ Ei napannut ja lapsellisuuttani en osannu asiaa selvittää paremmin. ”

“ Kykenemättömyys kohdata vaikeita tilanteita, pelko toisen reaktiosta. Ahdistuneisuus. Laiskuus. ”

“ Se, että on etsinyt seuraa itse melko ei-vakavalla pohjalla, ja huomaa toisen henkilön etsivän vakavaa juttua. Asian selittäminen loukkaamatta on tuntunut vaikealta, ja sitä on tullut kokeiltua myös joskus – huonolla menestyksellä. ”

Osalle ghostaus on yleinen käytäntö nettideittailussa, joten siitä ei tunneta huonoa omaatuntoa.

“ Koska itse on kokenut (saman), tulee sellainen olo että mitäpä tässä enää mitään väliä on. ”

“Yleinen käytäntö ”

Mitä sanoa, kun ei ole kiinnostunut?

Treffailijat kertoivat omat vinkkinsä siihen, millaisen viestin voi lähettää jos ei ole toisesta kiinnostunut. Ghostatuksi tuleminen tuntuu todella kurjalta ja jokainen, johon on nähnyt edes hieman vaivaa tutustua ansaitsee vastauksen suhteen hiipumiselle. Ota tästä vinkit vaikeaan ”ei kiitos” -viestiin ja lopetetaan ghostaamisen kierre!

“Minusta tuntuu ettemme vain ole sopivia toisillemme juuri nyt, löydät sopivamman itsellesi ja niin minäkin. Älä ota ittees, söpö oot silti ❤️”

“Oli ihan mukavaa tavata ja kanssasi oli hauskaa mutta kemiat ei vaan kohdanneet. Toivotan sinulle hyvää tulevaisuutta, kyllä se oikea osuu kohdalle.”

“Hei, oli mielenkiintoista tutustua sinuun. Etsin kuitenkin hiukan erityyppistä ihmistä. Olen pahoillani mahdollisesti aiheuttamastani pettymyksestä. Toivon sinulle kaikkea hyvää ja sen Oikean löytymistä. Terveisin…”

“Moi! Kemiat eivät nyt kohdanneet tarpeeksi hyvin ja sopiiko, että jatketaan etsimistä tahoillamme. Olet kiva tyyppi ja kaikkea hyvää jatkossa!”

“Ei mitään pitkää litaniaa, kuinka toinen on niin mahtava, ihana, kaunis, kiva ja blaablaablaa. Jos toinen on kaikkea tätä ja silti lopettaa tapailun, se antaa toiselle kuvan, että mikään ei riitä. Ennemmin sanoo vaikka, että haluaisi yrittää, mutta rahkeet ei nyt riitä tai että teki virheen aloittaessaan nettideittailun liian nopeasti edellisen jälkeen tai että ehkä ei koe, että molemminpuolista kiinnostusta on saavutettavissa.”

” Minun mielestäni meidän ei kannata jatkaa tätä suhdetta…” ja selitä se syy miksi. Se riittää!”

“Olen pahoillani, mutta mun täytyy ilmoittaa, että en jatka viesteilyä kanssasi, koska koen, että meillä ei ole yhteistä tulevaisuutta.”

“Hei tunnut kivalle tyypille, mutta luulen ettei tää toimi. Onnea etsintään!”

“Hei, Kiitos kiinnostuksesta, toivottavasti löydät jonkun itsellesi sopivan, hyvää jatkoa!”

“Kesyt kanat munivat, villit kävelevät. Anteeksi munaukseni, mutta nyt on aika lähteä kävelemään. Parempaa loppuelämää.”

“Olet varmaan mukava tyyppi mutta et valitettavasti minun tyyppiäni. Tsemppiä sulle jatkossa 👍”

“En taida ihan olla sellainen ihminen, ketä etsit “

“Olen pahoillani mutta minusta tuntuu siltä, että en halua enää jatkaa.”

“Jos tietää toisen olevan ihastunut, etkä itse tunne samoin, on tärkeää kuitenkin kertoa, että välität toisesta ihmisenä, ehkä ystävänäkin, ja myöntää, ettet kuitenkaan tunne ihastumista, ja ehkä perustella (jos toinen haluaa), miksi et näe yhteistä tulevaisuutta romanttisella pohjalla. Itselleni on tehty myös näin, eikä sekään kivalta tunnu, mutta ainakin saa heti jo tietää missä mennään ja miksi, ja voi helpommin päästää irti ja mennä eteenpäin.”

“Meillä taitaa olla kovin erilaiset toiveet suhteesta ja nähdään asioita eri tavoin.
Tämä tutustuminen ei taida ottaa tuulta siipien alle.”

“Hei! Kiitos kiinnostuksesta! Minusta kuitenkin tuntuu, että me emme ole toisillemme sopivat henkilöt, joten toivotankin sinulle vain hyvää jatkoa ja oikein ihanaa kevättä/kesää/syksyä/talvea. :)”

“Moikka! Sun kanssa oli kiva kirjoitella, mutta tuntuu että tästä ei tule sen enempää, joten on varmaan järkevintä lopettaa. Hyvää jatkoa!”

“Sinuun oli kiva tutustua, mutta et ole se jota etsin. Onnea kumppanin etsintään.”.

“Moikka! Mä olen tullut siihen tulokseen, ettei meidän juttu oikein toimi. Vika ei ole sinussa, vaan siinä että en koe meidän kemioiden kohtaavan. Haluan kuitenkin toivottaa sinulle kaikkea hyvää :)”

“Taidetaan olla vähän erilaisia, niin ei kuluteta toistemme aikaa.”

“Tunnen itseni, niin en usko, että tästä jutusta tulisi mitään.”

“En valitettavasti ole oikea sinulle, mutta onnea etsintääsi. Toivottavasti löydät omasi!”

”Kiitos tapaamisestamme. Minulla on kuitenkin sellainen tunne, etten pysty tarjoamaan sinulle sitä , mitä etsit. Toivon sinulle onnea etsinnässä ja mukavia keväisiä päiviä”

“Mulla on sellanen tunne että vaikka meillä juttu kulkeekin niin meistä ei kyllä paria ole tulossa joten toivotan hyvää jatkoa!”

Käytä näitä vinkkejä vaikka suoraan omassa vastausviestissäsi ja jätä itsestäsi reilu kuva, vaikka suhteenne ei sen pidemmälle etene. Hyvä luo hyvää <3

Voit keskustella aiheesta lisää täällä.

Mukavaa pääsiäistä kaikille deittailijoille!

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash