Etätapailun monet muodot

Deittailu etänä voi olla haastavaa, mutta oikeissa tapaamisissa kannattaa muistaa turvallisuus.

Deittailu korona-aikaan on kinkkistä puuhaa. Ensitreffit voi sopia kävelylle, mutta entä sen jälkeen?

Korona-aika aiheuttaa monelle sinkulle stressiä. Kaikki eivät halua laittaa treffeillä käymistä jäihin, varsinkaan kun kukaan ei tiedä, miten kauan poikkeustilanne kestää. Ja entäs kun treffeillä tuleekin vastaan mukava tyyppi, jonka kanssa olisi kiva tavata toisenkin kerran?

Etäsuhteessa elävät ovat joutuneet keksimään jo kauan ennen pandemiaa, miten viettää aika yhdessä maantieteellisestä välimatkasta huolimatta. Seurusteleva pari tai aviopuolisot voivat joutua elämään jopa eri pallonpuoliskoilla työn tai muiden käytännön seikkojen takia. Onneksi nykyään on käytettävissä paljon enemmän välineitä kuin lankapuhelinaikoina. Korona-aika on lisännyt sovellusten ja yhteydenpito-ohjelmien määrää, ja ne kehittyvät kaiken aikaa paremmiksi. Isoäidin aikaan puhelimessa puhuminenkin oli kallista ja matkapuhelinten alkuaikoina tekstareilla saattoi kerryttää isot laskut. Nykyään etäkommunikointi hoituu melkein ilmaiseksi.

Vielä vuosikymmen sitten videopuhelut kuuluivat skifileffoihin, mutta nyt ne ovat onneksi kenen vain käytössä. Skype, FaceTime ja Whatsappin videopuhelut ovat maksuttomia ja helppoja käyttää. Jotkut tapaavat etänä Zoomin kautta. Voitte tilata treffikumppanin kanssa illallisen samasta paikasta ja ruokailla yhdessä videopuhelun välityksellä. Tai voitte kokkailla kotiruokaa omissa keittiössä ja jutella videon kautta samaan aikaan. Jotkut eri maissa asuvat seurustelukumppanit pitävät videoyhteyttä päällä koko illan. Tietysti videopuhelu voi väsyttää, jos joutuu viettämään päivät videokokouksissa.

Viihdettä ja pelejä etädeittailuun

Yhteisiä leffailtoja voi järjestää videopuhelun välityksellä, mutta siihen on olemassa myös erikseen kehitettyjä ohjelmia. Teleparty, Scener ja Amazon Prime Video Watch Party takaavat, että leffa pyörii eri vastaanottimilla samassa tahdissa. Jotkut pitävät sarjamaratoneja videopuhelun välityksellä. Juteltavaa riittää, kun voi puida sarjan tapahtumia. Sarjamaratoniin tarvitaan tietysti samanlainen sarjamaku. Myös urheilua voi seurata yhdessä.

Netistä löytyy paljon pelejä, joita voi pelata etänä yhdessä, Unosta ja shakista taistelupeleihin. Tietokilpailun avulla voi pitää oman pubivisan ilman pubia. Jos molemmat tykkäävät lukea, voitte perustaa kahden hengen kirjapiirin, lukea samoja teoksia ja keskustella niistä.

Videoyhteyden avulla voi olla yhdessä myös liikkuessa. Ulkoilun suhteen löytyy tietysti muitakin yhdessäolon muotoja kuin kävelylenkit. Treffikumppanin kanssa voi tehdä pyöräretken kauniiseen paikkaan, voi käydä melomassa tai vaikkapa seikkailupuistossa kiipeilemässä puiden latvoissa. Tennis on lisännyt suosiotaan pandemia-aikana eikä ihme, siinä pysyy turvaväli ihan itsestään.

Muista kommunikointi muutoinkin kuin leffaa katsoessa. Jos et ole kirjoittamisen mestari, voitte puhua puhelimessa tai voit lähettää ääniviestejä. Jotkut ovat ruvenneet kirjoittelemaan poikkeusoloissa perinteisiä kirjeitä. Tärkeintä on halu kommunikoida.

Seksivälineet lähentävät

Etäseksissä ei tarvitse tyytyä tekstariseksiin, sillä saatavilla on kauko-ohjattavia mielihyvävälineitä, joita voi käytellä pitkänkin etäisyyden päästä. Kiihotinkuulia, paineaaltokiihottimia ja eturauhasen hierontavälineitä saa kauko-ohjaustoiminnolla. Osa valmistajista on suunnitellut pariskuntasettejä nimenomaan kaukosuhteessa eläviä silmällä pitäen. Osaan laitteista kuuluu myös kiihottavia pelejä ja elokuvia. Pariskuntasetissä molemmilla on oma yhteensopiva seksiväline, joita käytellään puhelinsovelluksen tai tietokoneen avulla. Lisätietoja löytyy seksivälineliikkeiden nettisivuilta. Miinuksena seksivälineissä on hinta. Mitä enemmän elektroniikkaa, sen korkeampi hintataso.

Kauko-ohjattavan seksivälineen käytön voi yhdistää puheluun. Mies voi esimerkiksi käytellä alushousuvibraattoria kauko-ohjaimella ja nainen jakaa ilmeensä videopuhelulla, kun pöksyissä alkaa tapahtua. Voitte myös masturboida samaan aikaan videopuhelun välityksellä. Tunnelmaa voi rakentaa pitkin päivää lähettelemällä vihjailevia viestejä ja kuvia.

Etäseksissä on tärkeää miettiä turvallisuusasioita. Videopuheluita on helppo nauhoittaa ja levittää, joten luottamus on ensiarvoisen tärkeää. Älä jaa kuvamateriaalia, jollet ole varma, että toiseen voi luottaa. Skype ja Zoom ovat turvallisempia kuin somen viestipalvelut. Pikaviestipalveluista Signalia pidetään turvallisena, mutta tee etukäteen taustatutkimusta ja huolehdi cyberhygieniastasi. Netistä löytyy tietoa kuvien, sijaintitietojen ja tekstiviestien salaamisesta. Alkeellinen turvakeino on kuvata ilman kasvoja.

Etäseksi ei sovi kaikille. Se voi tuntua liian etäiseltä, kylmältä tai oudolta. Se voi myös yksinkertaisesti pelottaa. Hermoilu turvallisuusseikoista voi tehdä olon stressaantuneeksi. Jos etä- ja virtuaaliseksi ei ole sinun juttusi, älä ota siitä paineita. Sinulla on oikeus kieltäytyä, eikä seksivälineistä ole pakko tykätä. Yhdeksi korona-ajan hyväksi puoleksi on sanottu, että deittailusta on tullut hitaampaa ja tietoisempaa. Enää ei voi syöksyä lakanoihin noin vain. Odottamisen hyvä puoli on, että toiseen voi tutustua rauhassa.

Jatkamme etädeittailun ja turvallisen tapaamisen parissa ensi viikolla. Uusia tuttavuuksia voit löytää etänä Treffit24-palvelusta!

Teksti: Laura Honkasalo

Kuva: Unsplash