Läheisyyttä etäajan deittailijoille

Käsi kädessä etäaikana, läheisyys vaatii luottamusta.

Edellisessä artikkelissa kävimme läpi miten voi deittailla, viettää yhdessä aikaa ja sekstailla etänä. Läheisyydenkaipuu on kuitenkin läsnä ja vaatii poikkeusaikana lisäharkintaa.

Turvallisuus ennen kaikkea

Jos haluat ihan oikeaa seksiä ja ihokontaktia, voit miettiä, miten saisit treffikumppanisi koronakuplaasi. Jutelkaa säännöistä yhdessä. On tärkeää miettiä läheisiä ihmisiä. Haluatko jatkaa vierailuja riskiryhmään kuuluvan omaisen luona? Noudattaako treffikaverisi suosituksia? Onko hän työssä, jossa saattaa altistua tartunnoille, esimerkiksi töissä isossa marketissa? Tapaako hän uusia ihmisiä?

Tärkeintä on turvallisuus. Koronavirus on arvaamaton, jotkut tuskin huomaavat tartuntaa, kun taas toiset päätyvät hengityskoneeseen, vaikka olisivat hyväkuntoisia muutoin. Jotkut selviävät säikähdyksellä, toisilla oireet jatkuvat kuukausikaupalla ja jotkut menehtyvät tautiin. Onko uuden ihmisen päästäminen lähelle riskin arvoista? Vaarannatko läheisesi?

On tärkeää olla samalla aaltopituudella koronan suhteen. On luonnollista, jos korona pelottaa ja poikkeustila aiheuttaa ahdistusta. Toisella ei ole oikeutta nauraa peloillesi ja vähätellä huoliasi. Muista, että edes testi ei takaa täysin sitä, että tartuntaa ei tulisi. Varsinkin muuntovirukset leviävät helposti.

Kunnioita treffikumppanisi toiveita

Jos otat itse suositukset vakavasti, sinun ei kannata yrittää lähentyä koronakriittisen kanssa. Jokaisella on oikeus suhtautua koronaan niin vakavasti kuin haluaa. On luonnollista, jos virus pelottaa. Vaikka tapaisit treffikumppanin kävelyllä, voit sanoa etukäteen, että haluat pitää turvavälit, etkä halua halata. Toisen rajoja pitää kunnioittaa ylipäätään, ja se pätee myös koronaan.

Etäisyyden pitämisessa on hyviäkin puolia. Moni on huomannut, että uuden ihmisen kanssa pääsee nopeammin syvälliselle tasolle. Ihmisillä on enemmän aikaa panostaa kirjoittamiseen, puhelimessa puhumiseen ja ajatusten jakamiseen. Seksi ei ole heti sotkemassa kuvioita, ja usein seksin aloittamisen lykkääminen lisää kutkutusta. Seksi saattaa tuntua paljon jännittävämmältä ja kiihottavammalta, kun sitä joutuu odottamaan. Yhdenillanjutut eivät ole korona-aikaan itsestään selvyys ja seksi saa uudenlaista painoarvoa.

Tietysti seksin puute voi myös sekoittaa järjen ja tunteet. Himoa voi erehtyä luulemaan kiintymykseksi, kun seksiä on pakko pantata.

Harkitsemisen etuja

Hitaasti lämpeäville ja introverteille koronadeittailu on hyvä juttu. Jos seksiin liittyy aiempien ikävien kokemusten painolastia, hitaasti eteneminen on myönteistä. Jos on joutunut hyväksikäytetyksi, koronavaara antaa hyvän tilaisuuden edetä hitaasti ja rakentaa luottamusta. Kun henkinen luottamus on syntynyt, on helpompi avautua ikävistä kokemuksista. Jos taustalla on traumatisoivia kokemuksia, niistä kannattaa puhua ennen seksin aloittamista.

Niille, joilla on takanaan ikäviä treffeihin liittyviä kokemuksia kuten fyysistä ahdistelua, videotreffit ovat turvallinen vaihtoehto. Treffikumppani ei pääse koskettelemaan ilman lupaa ja hänestä pääsee eroon nappia painamalla. Aroille ja varautuneille korona-aika tarjoaa tilaisuuden tutustua niin hitaaseen tahtiin kuin tuntuu hyvältä.

Korona-aika on vähentänyt impulsiivisuutta. Enää ei voi lähteä humalassa yökerhosta väärän tyypin mukaan. Humalaisen yön jälkeen on ikävä huomata, että seksikumppani olikin aivan vääränlainen. Moni on tutkaillut itseään ja päättänyt ruveta käyttäytymään viisaammin muutenkin. Itsetuntemuksen lisääntyminen kuuluu poikkeusajan etuihin.

Tutustu Treffit24:ssä rauhassa uusiin ihmisiin ja tapaa livenä hänet, joka kutkuttaa eniten.

Teksti: Laura Honkasalo

Kuva: Unsplash