Mikä sytyttää deittikumppanissa, mikä ei?

Deittailu saattaa lässähtää deittikumppanin tökeröön piirteeseen.

Kysyimme deittailijoilta heidän mielipiteitään sinkkupalstoilla puhuttaneista turn offeista, eli ominaisuuksista, tavoista tai luonteenpiirteistä, jotka saa kiinnostuksen deittikumppaniin lässähtämään jo alkuunsa. Käymme seuraavaksi läpi vastauksia yleisimpiin turn offeihin.

Ikisinkun markkina-arvo deittaillessa

Deittikumppani on ensivaikutelmaltaan fiksu ja filmaattinen tyyppi, mutta tutustuessa selviää, että hän on ollut jo pitkään sinkku. Toisia saattaa mietityttää, onko tyypissä jotain outoa jos hän ei ole löytänyt ketään ja toisille taas moinen seikka ei merkkaa juuri mitään. Kyselyymme vastaanneista 92% oli sitä mieltä, että deittikumppanin pitkä sinkkuus ei haittaa.

“Itsekin olen elänyt suurimman osan elämääni sinkkuna.”

“Ei ole ainakaan tavan takia suhteessa kun joku pitää olla. Monet fiksut tuntemani varsinkin naiset pysyttelevät sinkkuina koska saa tehdä elämästään enemmän oman näköisen”

“Sinkkuudessa ei ole mitään pahaa eikä se kerro ihmisestä mitään.”

“Hyvä vaan, että osaa olla itsekseenkin ja ettei ole tyyppiä, jolla on pakko olla joku.”

“Itse olen myös ollut pitkään sinkku ja tiedän, kuinka vaikeaa oikean kumppanin löytyminen on. Mieluummin pitkään ollut (sinkku) kuin jatkuvasti parisuhteesta toiseen vaihtava.”

Toisia pitkä sinkkuus ei haittaa, mutta ihmetystä saattaa aiheuttaa jos kumppani ei ole koskaan seurustellut tai suhteet ovat olleet lyhyitä.

“Pitkä sinkkuus ei haittaa, enemmän epäilyttäisi, jos deittikumppanilla ei ole ollut lainkaan pitkiä parisuhteita tai ainoastaan tosi lyhyitä suhteita.”

“Riippuu mikä on pitkään. Jos ei ole koskaan ollut pitkässä parisuhteessa, sitten haittaisi.”

“Jos hänellä kuitenkin on ollut vakavia parisuhteita, ei haittaa. Onhan hän voinut odottaa sellaista joka oikeasti kolahtaa.”

Vain 8% koki pitkän sinkkuuden oleva häiritsevä tekijä toiseen tutustuessa.

“Tulee sellainen olo että jotain tässä tyypissä on oltava vikaa, jos ei ole kelvannut kellekään, tai ei ole itse kelpuuttanut ketään.”

“Hän ei ehkä halua edes sitoutua uuteen parisuhteeseen, vaan lentelee kukasta kukkaan.”

Deittikumppani heittäytyy helläksi heti alussa

Tutustuminen on juuri alkanut ja juttu luistaa, on ehkä jo käyty ekoilla treffeilläkin. Deittikumppanin lähettämiin viesteihin sujahtelee jatkuvasti hellittelysanoja: kulta, babe, hani, rakas… Suhde ei ole vielä kunnolla alkanut, onko “kullittelu” ok? Kyselyymme vastanneista 72,1% oli sitä mieltä, että hellittelynimillä kutsuminen heti alkumetreillä on outoa.

“Hellittelynimiin liittyy jonkinlaista tunnelatausta, joten niiden käyttäminen heti suhteen alussa, jolloin ei vielä tunneta kovin hyvin tuntuu oudolta.”

“Ei vielä tunne toista, outoa siinä mielessä, ei aitoa”

“Vain yhdentyyppiset ihmiset hellittelevät heti. Narsistiset jotka pyrkivät hurmaamaan nopeasti. Hellittely tulee luonnostaan myöhemmin suhteessa kun siinä on saavutettu kestävä intimiteetti.”

“Ei niitä pidä viljellä liian helposti. Menettävät merkityksensä.”

Osalle hellittely oli ok, sillä 27,9% vastaajista piti sitä mukavana juttuna tai ei ainakaan ollut sitä vastaan.

“Suomalaiset on ehkä turhan jäykkiä & varovaisia tässä. Muualla maailmassa tuo on ihan tavallista, jopa mun naispuoliset tutut käyttää nimitystä ’love’, eikä se ole mitenkään outoa. Aika pitkälle ihan vain kulttuurikysymys.”

“En itse käytä. Mutta ei häiritse jos toinen hellitelynimiä keksii.”

“Jos kiinnostuu, ihastuu on ihan ok vähän hassutellakin ja helliä”

Sänkypuheet kehiin deittailun alkumetreillä

Joillekin on liikaa, että puheet petihommista alkavat jo tutustumisen alkuvaiheessa. Kysyimme deittailijoilta häiritseekö heitä se, että erotiikka värittää suhteen alkumetrejä. Suurin osa, 68,4% oli sitä mieltä, että sänkypuheet on ihan ok jo alusta alkaen.

“On hyvä selvittää mieltymykset myös seksin suhteen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.”

“Seksuaalisuus on tärkeä osa parisuhdetta, joten seksiin liittyvät kysymykset, tavat ja tottumukset voi hyvin käsitellä asiallisesti ennen tapaamista, jos molemmat niin haluavat.”

“Riippuu vähän….jos tuntuu luontevalta kyseisen henkilön kanssa, eikä sisällä mitää addiktiota tai pervoilua”

“Parempi puhua ettei erilaiset toiveet tule yllätyksenä”

“Olettaen, ettei se siinä viitata siihen, että tapaaminen olisi lupaus seksistä. Onhan parisuhteessa seksiäkin, miksei siis siitäkin voisi keskustella asiallisesti ennen tapaamista.”

31,6% vastaajista oli sitä mieltä, että navan alle menevät jutut kuuluvat vasta myöhempään tutustumiseen.

“Koska kaikki, jotka haluavat puhua seksistä ennen tapaamista, haluavat vain seksiä, eivät sen enempää (itse haen parisuhdetta)”

“Seksi tulee kuvioihin vasta myöhemmin”

“Tulee ensivaikutelma, et henkilö on vain seksin perässä.”

“Jos heti aletaan vihjailla tai puhua suoraan seksistä, mennään ikäänkuin pers edellä puuhun. Seksi kuuluu aina parisuhteeseen, mutta se on kyllä total turn off, jos toinen alkaa sillä retostella tai alkaa vonkaamaan ennen kuin on edes tavattu.”

Viesteihin hukuttaminen deittailun alussa

Joskus sattuu niin, että kumppaniin tutustuessa kommunikointitahti on hieman erilaista. Toiset haluavat viestitellä koko ajan ja ovat yhteydessä pienistä arjen sattumuksista lähtien. Vastaanottajalle tämä saattaa olla liikaa. Viekö kumppanin liika innostus ja jatkuva viestittely maun tutustumisesta ja toinen tuntuu “liian selvältä tapaukselta”? Suurimman osan mielestä ei vie, sillä 67,9% vastaajista oli sitä mieltä ettei runsas yhteydenpito ärsytä.

“No jos on kiinnostunut /hullaantunut toisesta miksei sitä voi näyttää. Toki on myös ymmärrettävä olla loukkaantunutta jos toisen elämänvaihe ei riitä niin tiiviiseen yhteydenpitoon.”

“Olen tiiviisti kommunkoiva, joten se toimii minulle.”

“Tutustuminen on tärkeää, jotta tietää, onko toinen itselle sopiva kumppani. Runsas yhteydenpito kertoo myös toisen kiinnostuksesta. Liika on kuitenkin liikaa tässäkin.Tilannetajua on hyvä olla, ettei toinen ärsyynny.”

“On mukavaa tietää, että hän on kiinnostunut.”

Osalle taas liika innokkuus toimii tunnelman latistajana, vastaajista 32,1% oli sitä mieltä, että vähän pitää olla jännitettä ja tilaa keskustelulle myöhemmminkin.

“Kun ei edes tiedä kiinnostaako ja toinen viestittelee koko ajan”

“Tuntuu että hän on epätoivoinen”

“Useita kertoja päivässä soittelu alkaa olla jo melko haitallista muun ajankäytön suhteen.”

“Mielummin tapaisin nopeasti. En itse jaksa kirjoitella/soittaa, joten se tuntuu ahdistavalta.”

Seuraavalla viikolla jatkamme aiheen parissa! Kutkuttavia ensikohtaamisia on tarjolla Treffit24-palvelussa, liity mukaan deittailemaan jo tänään!

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash