Profiilikuva – kyllä vai ei?

Saamme usein palautetta Treffit24-palveluun siitä, että profiilikuva tulisi olla kaikille deittailijoille pakollinen. Hakutuloksissa profiilikuva herättää enemmän mielenkiintoa kuin kuvaton profiili, se rakentaa enemmän luottamusta ja on tärkeä osa ensivaikutelmaa.

Suuri osa deittailijoista ei kuitenkaan lisää kuvaansa profiiliin. Aiemmissa tutkimuksissamme profiilikuvaa pidettiin vasta kolmanneksi tärkeimpänä tietona profiilissa. Tärkeimpänä ominaisuutena pidettiin kuvaustekstiä ja seuraavaksi tärkeimpänä elintapoja (kuten tupakointi) sekä taustatietoja (kuten pituus, lapset). Profiilikuvan tärkeys mainittiin vasta näiden jälkeen.

Moni oman kuvansa lisänneistä kuitenkin toivoo kuvaa myös muilta. Jos vielä pohdit kuvan lisäämistä ja millainen se tulisi olla, tässä perusvinkkejä hyvää profiilikuvaa varten:

  • Kuvassa näkyy kasvosi
  • Kuvassa näkyy silmäsi (aurinkolasit pois).
  • Ystävällinen ilme, mieluummin hymyä kuin murjotusta!
  • Selfietä ottaessa katso kameran linssiin, ei näyttöön
  • Vältä peiliselfieitä. Jos kuitenkin otat sellaisen, huomioi mitä taustalla näkyy. Pyykkitelineet piiloon!
  • Pyydä kaveria ottamaan sinusta kuva.
  • Harrastuksesi tai mielenkiinnon kohteesi tulee ilmi kuvasta

Oletko itse lisännyt profiiliisi kuvan? Tutustutko itse myös kuvattomiin profiileihin? Millainen profiilikuva sinua miellyttää? Haluamme selvittää Treffit24-deittailijoiden mielipiteitä profiilikuvista. Vastaa siis kyselyymme ja kerro mitä mieltä sinä olet!

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash