Treffikumppani ei vastaa – missä vika?

Keräät rohkeutesi ja kirjoitat deittisaitilla kiinnostavalle ihmiselle. Näet, että viestisi on luettu, mutta vastausta ei koskaan kuulu.

Nainen odottamassa treffikumppanin vastausta

Miksi naiset eivät viitsi vastata viesteihin deittipalstalla, valittavat miehet – ja samaa sanovat naiset miehistä. Varsinkin vasta-alkajat ottavat itseensä, jos toinen ei vastaa ollenkaan. Törkeimmät vielä laittavat samantien eston. Kukapa ei pahoittaisi mieltään, jos omaan keskustelunavaukseen saa vastaukseksi pelkkää mykkyyttä ja sitten vielä bännätään.

Kukapa ei pahoittaisi mieltään, jos omaan keskustelunavaukseen saa vastaukseksi pelkkää mykkyyttä ja sitten vielä bännätään.

Sinkkujen keskusteluryhmissä jotkut miehet valittavat, että ovat lähettäneet niin ja niin monta viestiä naisille, eikä kukaan vastannut. Se tulkitaan merkiksi vaikka mistä: naiset ovat nirsoja, naisilla ei enää ole käytöstapoja, jokaikinen nainen saa päivässä sata viestiä, naiset ovat prinsessoja ja niin edelleen.

Törkeää vai ei?

Moni on sitä mieltä, että on ihan sama asia jättää vastaamatta deittipalvelussa kuin oikeassa elämässä. Näin ei kuitenkaan ole. Jos joku tulee juttelemaan vaikkapa työhön liittyvillä kutsuilla ja toinen vain kääntää selkänsä, hän oikeasti käyttäytyy huonosti. Mutta jos ei vastaa netissä tai apissa ventovieraan heittämään viestiin, kyseessä ei ole yhtä törkeä käytös. Sähköiseen viestintään vain kuuluu se, että viesteihin jää vastaamatta.

Syitä vastaamattomuuteen voi olla monia. Jos joku todella saa paljon yhteydenottoja, hän ei välttämättä ehdi vastata kaikkiin. Toinen voi vain unohtaa, eikä kehtaa enää palata asiaan, kun aikaa on kulunut. Osa deittipalveluiden käyttäjistä on varattuja, jotka haluavat vain testata, olisiko sinkkuna vientiä.

Naiset jättävät usein vastaamatta, jos toinen osapuoli ei kiinnosta. Monilla naisilla on sellainen kokemus, että vaikka vastaisi kuinka kohteliaasti ei kiitos, saa niskaansa raivoa, nimittelyä ja jopa häirintää. Vastaan voi tulla myös inttäjä, joka jää tivaamaan, mikä hänessä on vikana ja eikö toinen voisi sittenkin muuttaa mielensä.

Monilla naisilla on sellainen kokemus, että vaikka vastaisi kuinka kohteliaasti ei kiitos, saa niskaansa raivoa, nimittelyä ja jopa häirintää.

Nettitreffaileva mies ei saa vastausta

Mitä sanoisi?

Kaikkiin sukupuoliin pätee se tosiseikka, että ventovieraan ihmisen kanssa on kertakaikkiaan hyvin vaikea keksiä jutun juurta – varsinkin, kun ei olla edes tavattu! Juhlissa voi aloittaa keskustelun kysymällä, mistä toinen tuntee kutsujan. Voi keskustella vaikka tarjoiluista tai juhlapaikan sisustuksesta. Deittipalveluissa monella ei ole profiilissa tietoja, joista saisi juttua aikaan.

Keskustelun avaus voi olla sellainen, josta on vaikea päästä eteenpäin. Mitä voi vastata, jos tuntematon ihminen kysyy ”mitä kuuluu?” Toisaalta pitkä leikkaa ja liimaa -aloituskaan ei ole hedelmällinen. Harva innostuu, jos näkee, että sama viesti on lähtenyt kymmenille muille.

Moni loukkaantuu vastaamattomuudesta jopa niin paljon, että nimittää sitä ghostaamiseksi. Termi ei kuitenkaan tarkoita sitä, että toinen ei vastaa avausviestiin. Ghostaamisella tarkoitetaan sitä, kun toinen osapuoli katoaa kokonaan pitkän viestittelyn tai tapailun jälkeen.

Älä ota vastaamattomuutta henkilökohtaisesti. Sitä tapahtuu kaikille, eikä se ole merkki ihmisarvostasi tai siitä, ettet olisi kiinnostava. Jos toinen ei vastaa, hän ei ole sinua varten. Deittipalveluissa tärkeintä on sinnikkyys: harva kohtaa sen oikean heti kättelyssä. Nettideittailua ei muutenkaan pitäisi ottaa liian henkilökohtaisesti. On lukemattomia syitä sille, miksi joku ei vastaa, miksi treffiseuraa ei löydy tai miksi homma tuntuu välillä turhalta.

Jos toinen ei vastaa, hän ei ole sinua varten. Deittipalveluissa tärkeintä on sinnikkyys: harva kohtaa sen oikean heti kättelyssä.

Hillitse kiukkusi

Paras keino karkottaa treffikumppanit on syyllistää ja raivota. Kenelläkään ei ole velvollisuutta vastata toisen viestiin. Suuttuminen ja syyttely on ikävää käytöstä. Suomessa piirit ovat pienet, ja ihmiset jakavat kokemuksiaan deittipalveluista. Maine voi mennä, vaikka olisi liikkeellä nimimerkillä.

Yritä suhtautua viestien lähettämiseen kuten työnhakuun. Työnantajat harvoin vastaavat hylätyille hakijoille mitään tai selittelevät päätöstään. Se voi tuntua epäreilulta, mutta se vain on niin. Nettideittailu vaatii hiukan teflonpintaisuutta.

Saapuva kevät on hyvää aikaa lähteä etsimään seuraa suomalaisesta Treffit24-palvelusta, joka yhdistää tuhansia pareja. Tervetuloa mukaan!

Teksti: Laura Honkasalo

Kuvat: Canva