Pinnallisuus nettideittailussa: mistä löydän syvällisen kumppanin?

”Mistä löytyisi älykäs, syvällinen ja kiltti kumppani?” – siinäpä kysymys, joka pyörii monen sinkun mielessä. Mediassa on kerrottu monen väsähtäneen nettideittailuun, ja pinnallinen, kuviin perustuva deittailukulttuuri turhauttaa syvällisempää yhteyttä etsiviä.

Mies ja nainen käsi kädessä löydettyään toisensa nettideittailun avulla.

Nettideittailu muuttuu vähemmän pinnalliseksi

Hyviä uutisia! Ylen kesäkuussa julkaistun artikkelin mukaan nettideittailu on edelleen hyvinkin voimissaan, mutta on korona-aikana muuttunut Suomessa syvällisemmäksi. Artikkelissa Väestöliiton asiantuntija kertoo pinnallisuuden edelleenkin vähentyvän ja syvien arvojen, kuten empaattisuuden ja muista välittämisen, nousevan tärkeydessä muiden edelle. Deittailu hidastuu, jolloin siihen uupuminenkin laskee, kun monen ihmisen sijasta keskitytään yhteen potentiaaliseen kumppaniin kerrallaan.

En ole koskaan testannut edes Tinderiä, mutta ajatuksena ihmisen valinta sekunnissa kuvan perustella on kaikkea sitä vastaan, mitä parin valinnalta haluan.

Missä ihmisten välille syntyy aitoa keskustelua?

Samaa aihetta sivutaan myös Suomi24:n Nettideitti-palstalla, jossa rakkautta etsivä ketjun aloittaja tuskailee kuvan perusteella tehtävän parinvalinnan kanssa. ”Missä ihmisten välille syntyy aitoa keskustelua?” hän kysyy, ja vastauksissa ehdotetaan kaikenlaista lavatansseista ruokakauppaan, harrastuksia ja työpaikkaa unohtamatta. Eräs miespuolinen kommentoija kertoo rohkean kasvokkain juttelun olevan mahdollinen avain onneen. Toinen vinkkaa tanssiharrastuksesta, jossa ”kipinän löytymiseen ”oikea” ihon tuoksu ja syvä katsekontakti ratkaisee yhteensopivuuden”.

En pistä painoa-arvoa ulkonäölle tai statukselle. Itse olen korkeasti koulutettu ja hyväpalkkainen. Minulle on sama, vaikka mies olisi ihan tavallinen duunari, jos älyä löytyy ja oma koulutukseni ei ole itsetunnolle haaste. 

Ulkonäkö ei lämmitä vällyjen välissä, ei takaa älyä eikä keskustelutaitoa, tervettä mieltä tai hyvää sydäntä.

Mitä mieltä sinä olet: onko nettideittailu sinulle helpoin tapa tutustua uusiin ihaniin, syvällisiin ihmisiin, vai koetko että omaan tulevaan sydänkäpyseen olisi mukava tutustua jossain ihan muualla? Mihin asioihin sinä kiinnität huomiota toisessa, ja kuinka paljon ulkonäöllä on sinulle väliä? Tule keskusteluun mukaan täällä.

Jos kuvien swaippailu kyllästyttää, tee profiili Treffit24-palveluun, jossa syntyy tuhansia rakkaustarinoita. Kannustamme panostamaan profiiliin: toki usein kuvalliset profiilit saavat enemmän huomiota ja yhteydenottoja, muta etenkin kuvaustekstillä on iso merkitys juurikin syvällisempää yhteyttä etsiessä. Kyselimme kesällä treffailijoiden vinkkejä hyvään profiilitekstiin, tsekkaa mainiot neuvot täältä!

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash