Koituvatko liiat vaatimukset sinkun tuhoksi?

Perfektionismista ja liikaa omaan “tyyppiin” keskittymisestä nettideittailuviidakossa puhutaan paljon. Jokaisesta deittipalvelusta löytyy käyttäjäprofiileita, joissa oman kuvauksen tilalta löytyykin kilometrin pituinen vaatimuslista ihannekumppanin ominaisuuksista – tai sitten ehdottomia pointteja punaisine ruksi-emojeineen siitä, mitä tämän nyt ei ainakaan pitäisi olla.  Mitä jos “se oikea” voisikin olla jotain ihan muuta kuin pelottavaa työpaikkailmoitusta muistuttavan vaatimuslistan jollain maagisella tuurilla täyttävä avaruusol…henkilö?

Ruusua kädessään pitävä nainen on asettanut deittikumppaneille liikaa vaatimuksia, ja treffailu turhauttaa.

Noniin, äskeinen oli hieman kieli poskessa yleistämistä: ydinajatus on kuitenkin siinä, että liiat vaatimukset voivat pelottaa ihanat ja täysin potentiaaliset tyypit pois jo ensimmäisellä silmäilyllä. Omanarvontunto ja itsetuntemus ovat ilman muuta hyviä asioita, eikä kenenkään tarvitse tyytyä itselleen epäsopivaan kumppaniin “kun ei parempaakaan ole tarjolla”. Potentiaalisesti hyvästä deittiehdokkaasta ei kuitenkaan kannata luopua antamatta tälle edes mahdollisuutta. Joskus elämä yllättää.

Omaa deittiprofiilia kannattaa tarkastella analyyttisesti

Hyvä, ajatuksella kirjoitettu kuvausteksti on seuraa hakiessa äärimmäisen tärkeä ja voi muuttaa pelin suunnan täysin. Täältä löydät aiempia vinkkejämme profiilitekstin kirjoittamiseen: lyhytkin kuvaus aiheuttaa kiinnostusta täysin tekstitöntä profiilia selkeästi enemmän. Toiveet kumppanin ominaisuuksistakin on ilman muuta ok kertoa, mutta ne kannattaa ilmaista positiivisessa valossa.

Joskus ulkopuolinen apua voi olla arvokasta. Miksipä et antaisi omaa profiilia vaikkapa kaverille tai perheenjäsenelle arvioitavaksi? Millaisen kuvan hän sinusta ja toiveistasi ihannekumppanin suhteen saa? Oletko profiilin perusteella helposti lähestyttävä? Olemme kuulleet myös hyviä kokemuksia siitä, kuinka deittailijan ystävän kokonaan kirjoittama kuvailu osoittautui suorastaan menestykseksi.

Kannattaako oman “tyypin” etsiminen?

Usein kuulee, kuinka moni lopulta päätyy yhteen täysin omaa ihannetyyppiään päinvastaisen ihmisen kanssa. Oma “tyyppi”hän on jonkinlainen kombinaatio siitä, mitä olemme aiemmin elämässämme kokeneet ja minkälaisia signaaleja ympäristömme meille jatkuvalla syötöllä antaa. Lopulta tämä “tyyppi” voi olla aika yhdentekevääkin harhaa ja aiheuttaa hyvienkin ihmisten kohdalla halua etsiä aina jotain parempaa. Näin kierre jatkuu.

Kysyimme yhteisöpalvelu Jodelin sinkkuryhmässä, kuinka tarkkoja juuri tietynlaisen ihannekumppanin etsinnässä ollaan. Suurin osa, yli 60 % vastaajista kertoi, että oma “tyyppi” elää mielessä ja vaikuttaa deittailuun osittain. Vain 17 % kertoi jahtaavansa täysin tätä ihannekuvaa, ja 20 % kertoivat deittailevansa mielestään täysin avoimin mielin ilman ennakko-odotuksia.

Kuvittelin, ettei olisi omaa tyyppiä, mutta itsetutkiskelun jälkeen olen tajunnut ihastuvani aina samanlaisiin tyyppeihin, joiden kanssa asiat ei vaan toimi.

Ulkonäöllä ei ole niinkään väliä. Ihmisen pitää olla lempeä, rauhallinen ja hyväsydäminen, että tulee turvallinen olo.

Kyllä kumppanin kuuluu miellyttää silmää, ettei tunnu kuin siskoa katsoisi. Persoonien “matchaus” kuitenkin tärkeintä.

Kunhan on tarpeeksi älykäs ja huumorintajunen, että pysyy jutuissani perässä.

Vastaukset osoittavat, että ulkonäkö on monille lopulta toisarvoinen asia. Hymyilevällä, perussiistillä kuvalla pääsee Treffit24-tiiminkin kokemusten mukaan pitkälle: lopulta tärkeintähän on päästä keskusteluyhteyteen selvittämään, löytyykö sielujen sympatiaa. 

Mennään avoimin mielin eteenpäin ja unohdetaan liiat vaatimukset! Ihanaa, aurinkoista, rakkauden ja ystävyyden täyteistä kesää kaikille, ja tervetuloa suomalaiseen Treffit24-palveluun löytämään uusia ihmisiä elämään. <3

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Canva