Ensimmäisen viestin taikaa

Deittipalvelusta on löytynyt mukavan tuntuinen tyyppi. Tekisi mieli ottaa heti yhteyttä, mutta vähän mietityttää osaako lähestyä oikealla tavalla. Millainen ensimmäinen viesti kannattaa deittipalvelussa lähettää?

Deittailijoiden vinkit hyvään aloitusviestiin

Nettideittailijat antavat vinkkejä miten huomion saa positiivisesti herätettyä ja keskustelu saadaan käyntiin:

“Ei nyt hirveästi kehumaan kannata ekassa viestissä lähteä, ei itseään eikä toista, mutta kannattaa katsoa profiili ja ihannekumppanin ”kriteerit” ja ehkä niistä kommentoida jotain hauskaa. Itse olen 40v. nainen ja aloitusviestejä saanut ihan laidasta laitaan, eniten vastauksen lähettämiseen vaikuttaa miehen oma profiiliteksti.”

“Jos aloitusviestisi haiskahtaa yhtään copypastelta niin kiinnostus lopahtaa heti. Jokainen haluaa olla juuri se, joka on oikeasti herättänyt mielenkiintosi ja olet jo valmiiksi miettinyt yhteensopivuuttanne. Kirjoita siis viesti hänen profiilinsa perusteella.”

“Muutaman rivin panostus, jotain kevyttä ja mukavaa, ehkä jokin maininta toisen profiilista merkiksi siitä, että olet oikeasti lukenut sen ja ehkä jokin kevyt heitto itsestäsi.“

“Kun ensimmäinen viesti – ja ensivaikutelma ihmisestä! – on tyyliin “Moi, olisi kiva tutustua”, niin mitä siihen muka voi vastata? ”Moi, vai niin”? Itse tykkään ensimmäistä viestiä lähettäessäni laittaa siihen mukaan jonkun kysymyksen. On sitten sen toisen helpompi lähteä vastaamaan.”

Eräs deittailija tarjoaa viiden kohdan listan:

  • Tervehdi, mielellään jotain erikoista tai tilanteeseen liittyvää, toki pelkkä moikin voi riittää…
  • Kehu kumppania ja kerro miksi kiinnostuit hänestä, kaksi asiaa eli muutama lause riittää
  • Vitsaile jollakin, mielellään liittyen kumppanin profiiliin, ei mitään ylikehiteltyjä juttuja
  • Kysy häneltä jotain tarkennusta joka liittyy häneen
  • Rento lopetus

Profiilikuvauksen tärkeys deittipalvelussa

Vaikka saisikin mukavan viestin, tekee silti usein mieli tietää kumppanista vähän enemmän ennen kuin lähtee vastaamaan. Tällöin lähettäjän profiili ja etenkin sen hyvä kuvausteksti rohkaisee ottamaan yhteyttä. Profiilista käy usein myös selväksi oletteko samalla aaltopituudella vai etsimässä ihan eri asioita.

“Kun saan viestin uudelta henkilöltä katson hänen profiilinsa (mm. vastaanko hänen vaatimuksiaan sekä mielenkiinnosta yleensä, ei tarvitse edes olla kuvaa), mutta jos siellä lukee vain ”moi” tai ”kysymällä selviää” eikä ole vaivauduttu kirjoittamaan viestiin mitään infoa itsestään niin ei todennäköisesti saa vastausta.”

“Profiilin pitää olla kiinnostava, niin viestejä alkaa tulla. “

“Minulla naisena on sellainen linja, että vastaan kohteliaasti, vaikken olisi kiinnostunut, jos viestistä tulee edes vähän sellainen vaikutelma, että kirjoittaja on saattanut lukea profiiini, jossa olen kertonut minkätapaista seuraa etsin ja mitä haluiasin puuhata yhdessä. Jos sen sijaan kirjoittaja ei mitenkään osoita olevansa jotain sellaista, mitä etsin, ei omassa profiilissaan eikä viestissään, eikä perustele mitenkään, miksi minun silti kannattaisi kiinnostua hänestä, se ehkä osoittaa, että hän ei ole edes lukenut profiilitekstiäni. Miksi minun pitäisi osata kirjoittaa, jos toinen ei osaa lukea :)”

Joskus viestit voivat olla kivoja, mutta lähettäjä onkin omien hakukriteeriesi ulkopuolelta. Jos olet varma, ettei yhteistä säveltä tule löytymään, kannattaa tarkistaa oman käyttäjätilin asetukset. Toisinaan kannattaa myös tarkistaa omia hakukriteerejä, entäs jos se oikea asuukin vähän kauempana tai on vuoden vanhempi… 🙂 Mukavia ensiviestejä voit treenailla Treffit24-palvelussa! Liittyminen, kumppanien löytäminen ja viestin lähetys on ilmaista 🙂

Teksti: Treffit24-tiimi ja lainaukset Suomi24-keskustelut

Kuva: Unsplash

One thought on “Ensimmäisen viestin taikaa

Kommentit on suljettu.