Hurmaava deittiprofiili

Suuressa profiilikuvakyselyssämme olemme kartoittaneet kuinka tärkeää on nähdä treffikumppanin kuva profiilissa ja miksi jotkut valitsevat olla ilman profiilikuvaa. Kävimme viimeksi läpi myös kuvattomien profiilien kiinnostavuutta, eli ollaanko valmiita tutustumaan toiseen sokkona.

Vaikka Treffit24-palvelussa voi olla ilman profiilikuvaa, niin omaan profiiliin voi silti lisätä kuvia omaan kuvagalleriaan. Nämä kuvat tulevat näkyviin kun avaa kumppaniehdokkaan profiilin. Jos kuvaa ei siis ensinäkemältä löydy, voi kiinnostavan kuvaustekstin perusteella avata profiilin ja löytää kuvat sieltä. Näin profiilin kuvaustekstillä voi tehdä vaikutuksen ja saada tunne edellä toimivat treffailijat vierailemaan omaan profiiliin.

Mutta millainen profiili kiinnittää varmasti huomion?

Kysyimme deittailijoilta mikä seuraavista vaihtoehdoista varmasti kiinnittää huomion deittipalvelussa, onko se sekä kuva että profiiliteksti, pelkkä kuva, pelkkä profiiliteksti vai jokin ihan muu asia?

Kaikkein eniten ääniä sai yhdistelmä kuva ja kuvausteksti, 72% vastaajista oli sitä mieltä, että huomio on taattu kun profiilissa on mielenkiintoinen kuvausteksti ja hyvä kuva. Toiseksi eniten ääniä sai kuvausteksti 17% ja sitten vasta kuva 7%. Treffeissä ei siis olla pelkän ulkonäön perässä, vaan kumppanista halutaan tietää persoonana enemmän. Se jokin muu viehätys löytyy osuvasta kuvaustekstistä, joka osuu juuri omaan sydämeen <3

Millainen on hyvä profiilikuva?

Profiilikuvalla voi viestiä omasta luonteestaan, harrastuksistaan tai mielenkiinnonkohteistaan. Profiilikuvalla ei osallistuta kauneuskilpailuun vaan voidaan antaa itsestään hyvä ja rehellinen ensivaikutelma. Kysyimme treffailijoilta, millainen on hyvä profiilikuva heidän mielestään.

Ehdottomasti eniten mainittiin, että profiilikuvan tulisi olla tuore ja selkeä kasvokuva. Kasvot oli yksittäin tärkein ominaisuus profiilikuvassa ja toiseksi eniten kuvan laadulta ja kuvan kohteelta toivottiin selkeyttä. Myös se, että kuva on oikea, siinä ei ole käytetty filttereitä tai muuta kuvanmuokkausta ja ihminen olisi kuvassa luonnollinen koettiin tärkeiksi seikoiksi hyvässä profiilikuvassa.

“Tuore kuva josta näkyy vähintään kasvot.”

“Selkeä, mahdollisimman tuore, hymy on plussaa, edestä tai hieman yläviistosta otettu, missä näkee henkilön kasvot.”

“Selkeä. Ei tarvitse olla valokuvaajan studiossa ottama, selfiekin käy hyvin, mutta että sen perusteella tunnistaa toisen mahdollisilla treffeillä. Mahdollisimman tuore, eikä nuoruuskuvaa, jos on jo keski-ikäinen tai vanhempi 😊”

“Luonnollinen kuva vähintään koko kasvoista, mielellään ei selfie.”

“Tuore ja totuuden mukainen. Eli ei liikaa meikkiä tai muokattu erilaisilla filttereillä.”

“Selkeä kuva jossa ainakin kasvot näkyvät hyvin. Hymy ja kameraan katsominen ovat plussaa.”

“Kasvot näkyvät normaalisti, ilman mitään outoja maskeja tai photoshop-filttereitä”

“Kasvokuva, ilman aurinkolaseja, sotamaalauksia, alkoholijuomien nauttimiseen tarkoitettuja astioita, kaula-aukkoa, kulkuvälinettä, siis kuva pelkästään kasvoista.”

Vaikka kasvot saavat tärkeän merkityksen, moni toivoi, että profiilikuvassa näkyisi koko ihminen tai edes puolesta vartalosta rajattu kuva. Näin saadaan paremmin kiinni ihmisen ulkonäöstä, olemuksesta ja pukeutumistyylistä. Siistit hiukset ja vaatteet oli toiveissa, muttei kuitenkaan juhlatällingissä otettua kuvaa. Toisessa ääripäässä vessaselfiet eivät olleet toivottuja.

“Kokovartalokuva, ei pelkät kasvot ja ulkona otettu”

“Suhteellisen tuore, kasvot näkyy. Siisti normaali arkivaatetus.”

“Kasvot ja vartalo hyvin näkyvissä, selkeä, ei suttuinen.”

“Naispuolisena toivoisin että kuvassa näkyisi hiukan hartiat ja että kuva olisi huolella otettu, liian paljon näkee omituisia kuvakulmia jotka saattavat asianomaisen ”ohita”-asemaan.”

“Kokovartalokuva suht läheltä otettuna, ei kuitenkaan peilin kautta ravintolan vessassa….”

Moni toivoi, että profiilikuvasta voisi jo nähdä kumppaniehdokkaan persoonaa, esimerkiksi harrastuksen parissa tai lemmikin kanssa poseeraten. Ryhmäkuvat tai kuva, jossa poseerataan oluttuoppi kädessä eivät innostaneet.

“Tunnistettava. Iloinen ilme. Plussaa, jos on kuvattu esim. harrastuksen parissa.”

“Kasvojen pitää näkyä hyvin. Jos henkilö pitää esim- purjehtimisesta niin kuva voisi olla merellä otettu. On myös kiva jos olisi toinen kuva missä näkyy koko vartalo.”

Paras ja kauhein asuste profiilikuvassa

Mikä asuste on ehdoton turn off mitä ei kannata profiilikuvaansa sisällyttää? Aurinkolasit! Silmät ovat sielun peili ja aurinkolasien alle piilotettuna ne aiheuttavat kummastusta, onko jotain salattavaa kun silmät ovat piilossa. Hyvin usein erikseen mainittiin, että profiilikuvassa halutaan nähdä silmät.

“Kasvokuva, jossa ei ole aurinkolaseja ja koko kasvot näkyvät.”

“Miehestä sellainen, jossa näkyy kasvot ILMAN AURINKOLASEJA. Haluan nähdä silmät!”

“Sellainen, jossa ei ole aurinkolasit silmillä tai hattu peittämässä kasvoja.”

“Hymyilevät silmät ja selkeä kuva, ei aurinkolaseja ei liian totinen ilma ei liian läheltä. Normaali asiallinen kuva, ei bodaus”

Mikä asuste on suosituin, helppo ja löytyy jokaiselta? Hymy! Positiivisuus, myönteisyys ja hymy oli usein mainittu hyvän profiilikuvan elementeiksi.

“Sellainen, jossa sekä silmät että suu hymyilee”

“Kasvokuva, jossa silmät näkyvät. Huom! Katse. Ei tummia aurinkolaseja. Ja tietenkin hymy! Ehdoton! Harva haluaa tutustua totiseen, suu mutrussa olevaan tyyppiin.”

”Yleensä hymy tekee kuvasta hyvän.”

Tässä siis Treffit24-deittailijoiden vinkit hyvään profiilikuvaan:

  • Kuvassa olet sinä
  • Kuva on selkeä
  • Kuvassa näkyy kasvot ja silmät
  • Kuva on otettu vuoden sisällä
  • Kuva on rajattu lantiosta ylöspäin
  • Iloinen, positiivinen ilme
  • Hymy
  • Olet sinulle mieluisassa ympäristössä, harrastuksesi parissa tai lemmikkisi kanssa

Nyt siis profiilikuvat kuntoon ja deittailemaan Treffit24-palvelussa!

P.S. Kyselyn palautteissa tuli ilmi, että joskus kuvallinen profiili aiheuttaa paljon epätoivottuja yhteydenottoja. Muistathan, että omia asetuksiaan voi käydä korjaamassa Käyttäjätilin yksityisyysasetuksista. Siellä voit valita saako sinuun ottaa yhteyttä kuka tahansa vai vain omaa ihannekumppaniasi vastaavat deittailijat.

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash

One thought on “Hurmaava deittiprofiili

Kommentit on suljettu.