Sokkotreffit deittipalvelussa – kyllä vai ei?

Viime viikolla avasimme Treffit24-deittailijoiden mietteitä profiilikuvista. Tällä viikolla jatkamme aiheen parissa ja käymme aiemmin syksyllä teetetyn tutkimuksen tuloksia läpi lisää. Kuten viime viikolla todettiin, suurin osa haluaa nähdä kumppaniehdokkaan kuvan heti profiilissa. Suurin syy kuvattomuudelle löytyi työstä; oma ammatti tai asema estää kuvan julkaisemisen. Profiilikuvan lisääminen on Treffit24-palvelussa vapaaehtoista, joskin suositeltavaa.

Kiinnostaako kuvaton deittiprofiili?

Jos profiilissa ei ole kuvaa, tutustutaanko silti ihmiseen sen takana? Suurin osa (73,8%) kyselyyn vastanneista myönsi tutkivansa myös kuvattomia profiileita. Tällöin hyvällä profiilitekstillä on iso merkitys.

“Joskus harvoin (tutustun kuvattomaan profiiliin) kyllä jos on hyvä esittelyteksti. Kuvattomat profiilit epäilyttää, ihmisellä on varmaan jotain salattavaa jos ei hae seuraa omilla kasvoillaan 😉 ”

“Riippuu muusta tekstistä mitä on itsestään laittanut. Jos asiallista, järkevää niin kuvattomallekin vastaisin. ”

Kuvaton profiili on kuitenkin vähemmän kiinnostava kuin kuvallinen. Vaikka vähemmistö jättää kokonaan avaamatta kuvattomat profiilit, oli mielipide niitä vastaan selvä.

“Kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ”

“Ulkonäkö on osa ihmisen persoonaa”

“En muutenkaan tykkää käydä sokkotreffeillä. En siis täälläkään.”

“Jos itselläni on kuva miksi vastaisin kuvattomille”

“Ei kiinnosta, jos ei näe minkä näköinen ihminen on, se on kuitenkin tärkeä asia ja tulee myös epäilys, että on jotain salattavaa, kun piiloudutaan.”

“Koska lähtöasetelma on epäreilu, sama kuin livenä tapaisi jonkun, joka pysyttelee verhon takana piilossa. Ulkonäkö ei ole kumppaniehdokkaassa tärkein asia, mutta ei myöskään täysin merkityksetön, joten haluan kyllä kuvankin nähdä.”

Kuva pakolliseksi deittipalvelussa?

Hieman ristiriitaisesti suhtauduttiin siihen, onko hyvä vai huono asia, että Treffit24-palvelussa voi olla myös ilman kuvaa. Suurin osa (50,5%) vastanneista oli sitä mieltä, että on hyvä ettei palveluun ole pakko lisätä kuvaa. Deittailijoista 36,1% vastasi, että kuva tulisi olla pakollinen. Loput eivät osanneet arvioida onko mahdollisuus kuvattomuuteen hyvä vai huono asia.

Kuvapakkoa vastaan kommentointiin näin:

“Todennäköisesti poistaisin profiilini mikäli olisi kuvapakko. Samoin luulen että vaikka itse taipuisinkin laittamaan kuvan, epäilen että karsisi miehiä pois. Mikäli olisi pakko olla kuva, tulisi olla helppo ja järkevä mahdollisuus rajata profiilin näkyvyys.”

“Anonyymiyden takia. Tottakai kuvan saa pyytämällä jos katson että haluan sen kysyjälle antaa.”

Kaikki eivät halua näyttää kuvaansa ennen parempaa tutustumista toiseen ihmiseen.”

“Että useampi pystyy olemaan mukana, ujous on suomalainen ”kansansairaus” .”

“Ymmärrän että tiettyjen töiden takia kasvoja ei voi paljastaa selkeästi, mutta haluan kasvot ja muut asiat yhtä rehellisesti nähdä pikaisesti kuin mahdollista , en osta sikaa säkissä vertauskuva”

“Joillekkin on varmaan helpompi tehdä profiili, jos ei ole pakko laittaa omaa kuvaa. Toisaalta voisihan olla ominaisuus, jolla kuvat saa piilotetuksi. Silloin oman kuvan voisi näyttää sitten toiselle osapuolelle, kun itsestä tuntuu hyvältä.”

“Jos ei ole pitkiin aikoihin sinkkuillut,treffailun aloittaminen on vaikeaa.
On hyvä että,sen voi aloittaa vaiheittain. Ensin kuvaton profiili ja kuvan voi laittaa vain kiinnostaville tyypeille vaikka sähköpostilla suoraan. On hyvä,että kuva ei ole pakollinen”

“Netissä tutustuminen on tätä päivää kaikille. Voi olla sellaisessa työssä, asemassa tai muuten haluaa olla aluksi anonyymisti. Kuvattomissa profiileissa on enemmän minulle sopivia ihmisiä – vähemmän pinnallisia. Kauniita on myös kuvattomina.”

“Ymmärrän että jotkut henkilöt saattaa olla työnsä puolesta huonossa asemassa (Turvallisuusala / politiikka, jne.) Jonka takia haluavat pysyä hieman tuntemattomampina. Muussa tapauksessa pätevää syytä ei ole.”

“Täällä on myös kaikkia ”hulluja” ja minut on löydetty Facebookista kuvan ja etunimen perusteella.”

Hieman pienempi osuus vastanneista oli sitä mieltä, että kuvien tulisi olla deittipalvelussa pakollisia. Kuvapakon puolesta julistettiin näin:

“Jos ei uskalla olla rehellisesti sitä mitä on niin ei anna hyvää kuvaa itsestä ”

“Nykyään pitäisi jo olla rohkeutta laittaa kuva”

“Epäreilua. Ihan kuin kuvattomat olisivat vain vakoilemassa.”

“Kuva kertoo osan persoonasta jo, jos et laita kuvaasi, mikset?”

“Jos etsii seuraa netistä niin pitäisi olla sen verran miestä pistää myös kuva näkyviin.”

“Ulkonäkö vaikuttaa mielikuvan luomiseen, niin pinnalliselta kun se kuullostaakin.”

“Mielestäni kuva antaa varmuutta ja uskottavuutta profiilille. Kuvaton profiili on luotaantyöntävä ja varsinkin viestimäärien ollessa rajallinen kuvattomaan helposti ”tuhlaa” yhden viestikumppanin.”

“On sillä ulkonäöllä jotain merkitystä. Jos ei ole kuvaa, on kynnys suuri ottaa yhteyttä. Tuntuu ikävältä kysellä sellaista kun ajatellaan helposti että vain se kiinnostaa”

Kuvattoman profiilin täytyy kiinnittää huomio muilla keinoin ja kuvattomiakin profiileita avataan, vaikka valtaosa deittailijoista on sitä mieltä, että haluaa nähdä kuvan heti profiilissa. Pakolliseen kuvan lisäykseen suhtaudutaan kuitenkin varauksella. Ensi kerralla jatkamme vielä aiheen parissa ja paljastamme, millainen deittailijoiden mielestä on mielenkiintoinen profiili ja millainen on onnistunut profiilikuva.

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Pexels