Vinkkejä hyvään deitti-ilmoitukseen

Me kysyimme ja 820 käyttäjää vastasi. Tässä Treffit24 -sivuston käyttäjiltä lisää vinkkejä, mikä deitti-ilmoituksessa kiinnittää huomion niin hyvässä kuin pahassa.

Älä hätäile nimimerkin valinnassa

Kun profiilin tekee ensimmäisen kerran, nimimerkki kannattaa miettiä tarkkaan. Pelkällä nimimerkillä harvemmin saat ketään kiinnostumaan, mutta vääränlainen nimimerkki on varma tapa karkottaa ihmisiä.

Seksiin tai seksuaalisuuteen viittaavat nimimerkit kertovat rehellisesti, mikä hakijalla on ensimmäisenä mielessä. Myöskään itseään kehuvat nimimerkit, kuten Komea87 tai Kaunotar_Tampere, eivät välttämättä anna parasta mahdollista kuvaa ilmoittajasta.

”Suora seksuaalisuus, tyhmät ja seksuaalisviritteiset nimimerkit, kuten tosikova, ainavalmis, isosieltä, ja niin edelleen.”

”Vaikka teksti tai kuva olisivat kivoja, niin tyhmä nimimerkki, kuten Roope Ankka, saa kyllä kiinnostuksen lopahtamaan.”

Kerskuminen ei ole seksikästä

Liika kerskuminen, kuten omien saavutusten tai ulkonäön korostaminen, koetaan ilmoituksissa luotaantyöntävänä. Vaikka olisit todella ylpeä saavutetuista eduistasi, jätä ne suosiolla profiilista pois. Rahalla leuhkiva löytää kyllä ihmisen, mutta sellaisen, joka on enemmän kiinnostunut rahasta kuin ihmisestä.

”Ei korosta itseään eikä ”leuhki” saavutuksillaan eikä omaisuudellaan. Kyllä ulkonäkö on aika tärkeä, vaikka iän myötä senkin korostus on vähentynyt.”

”Eniten ärsyttää paidattomat profiilikuvat; se, että kaikki profiilikuvat esittelevät vain superaktiivista elämäntyyliä esimerkiksi surffatessa, kiipeillessä, lasketellessa ja niin edelleen.”

”Leuhkiminen kertoo arvoista. En halua tutustua ihmiseen, jolle raha tai ulkonäkö ovat kaikkein tärkeimpiä asioita.”

Liian suuret vaatimukset

Vaikka ilmoituksessa on hyvä rehellisesti tuoda esille, mitä etsii, liian suurien vaatimusten luetteleminen on riski. Tiukka vaatimuslista karsii vastaajia. Se todennäköisesti ärsyttää myös niitä, jotka täyttävät kriteerisi.

”Suppeat valintakriteerit: pituus vähintään 175 cm, paino korkeintaan 50 kg, ikä mieluiten alle 25 vuotta, huippu-urheilija (mieluiten kilpa) ja mieluiten Miss World-voittaja.”

”Monesti mietin, onko ilmoituksen tekijä itse muka niin täydellinen, että voi vaatia täydellisyyttä muilta?”

”Tiukat ikähaarukat ärsyttävät eniten. Ihmiset ovat erilaisia ja ikä on pelkkä numero.”

Unohda negatiivisuus!

Negatiivisuus ei vie elämässä eteenpäin – eikä myöskään nettideittailussa. Jätä kaikki marinat ilmoituksesta pois suosiolla, jos haluat saada vastauksia. Muiden haukkumisen lisäksi myös itsensä vähättelemistä pidetään ärsyttävänä.

”Lista negatiivisista asioista, joilla deittailija kuvailee, millaista naista ei ainakaan halua. Tällainen deittailija vaikuttaa ennakkoluuloiselta, jopa katkeroituneelta. Hänellä on ilmeisen huonoja kokemuksia naisista, ja hän olettaa tai pelkää kaikkien naisten olevan samanlaisia.”

”Aikaisempien treffikavereiden tai yleensä muiden haukkuminen.”

”Negatiivissävytteiset ja kielteisyyden kautta kirjoitetut tekstit karkottavat heti. Sekä ehdottomuus, kuten ’Tällaiset ja tällaiset ihmiset älkööt vaivautuko kirjoittamaan.’ Ja tietysti suvaitsemattomuus ja näköalattomuus elämään sekä liika pinnallisuus.”

”Seuraavaan ilmoitukseen saa siirtymään myös se, jos profiilitekstistä välittyy katkeruus ja ennakkoasenne, ettei mitään aitoa ja todellista voi löytyä.”

Rakkaus – vai sittenkin pelkkää seksiä?

Kerro, mitä haet. Jos haet pelkkää seksiä, älä turhaan herättele toiveita parisuhteesta. Kyselyyn vastanneiden perusteella monia ärsyttää juuri ilmoitusten seksiviritteisyys. Heillä on siihen kaikki oikeus. Samoin seksiä hakevilla on oikeus hakea seksiä ja kertoa siitä. Rehellisyys ja suoruus säästävät kaikkien aikaa.

Kyselyn perusteella suhtautuminen seksin etsimiseen ei ole niin kielteistä kuin ehkä yleensä luullaan. Puolet kyselyyn vastanneista nimittäin kertoo päätyneensä treffeillä sänkyyn. Luku oli sama sekä miehillä ja naisilla.

”Arvostan ilmoitusta, josta voi lukea (rivien välistä), että kyseessä on täysjärkinen mies, joka ei etsi pelkkää seksiä. Ja tietenkin, että hän ei ole sitoutumispelkoinen, etsii elämänkumppania, ja jolle esimerkiksi naisen rintojen muoto ei ole se tärkein asia. Joillekin on!”

”Inhokkeja ovat epäkunnioittava suhtautuminen naisiin, liiallinen seksin painottaminen sekä ulkonäkökeskeisyys.”

”Haen pääasiassa seksiä, joten arvostan, jos seksistä mainitaan jo ilmoituksessa. Eipä tarvitse turhaan kirjoitella.”

Näillä neuvoilla saat hiottua deittiprofiilisi huippukuntoon. Tuplatsekkaa profiilisi tai luo sellainen täällä!

Teksti: Treffit24

Kuva: Unsplash