Rakkaus voi löytyä netistä – hyvä deitti-ilmoitus on kaiken alku!

Millainen on hyvä deitti-ilmoitus? Treffit24 -sivuston käyttäjät paljastavat, mikä ilmoituksessa kiinnittää huomion niin hyvässä kuin pahassa.

Nettideittailu on hauskaa ajanvietettä – olipa haussa sitten elämän rakkaus, deittailu, seksi tai pelkkä chattailu uusien tuttavuuksien kanssa. Saat kuitenkin nettideittailusta enemmän irti, kun ilmoitusta tehdessä muistat muutaman asian.

Kaikki lähtee kuvasta

Kuvan merkitystä ei voi vähätellä, sillä siihen usein kiinnitetään ensimmäisenä huomiota. Hyvää ulkonäköä ja siistiä olemusta pidetään tärkeänä, mutta sitäkin merkittävämpää on kuvan antama fiilis ihmisestä. Kuvatonta ilmoitusta ei välttämättä avata ollenkaan.

” Näkyvillä oleva profiilikuva edesauttaa vastaamisessa. On aina mukava nähdä, minkälaiselle ihmiselle sitä on kirjoittamassa. Niinhän se on, että ulkonäköön kuitenkin ihastutaan, ja vasta sisimpään rakastutaan.”

Mikä tahansa kuva ei kuitenkaan toimi. Huonosti valittu räpsy saattaa jopa karkottaa ilmoituksia selailevan deittailijan. Kyselyyn vastanneiden mielestä kuvassa pitää näkyä vähintään kasvot ja sen pitää olla tuore, selkeä ja käsittelemätön. Kuvasta pitäisi huokua myös positiivisuutta.

”Hymykuva on tuhat kertaa parempi kuin möllö pidätyskuva, joita suurin osa on!”

”Ulkonäkö merkkaa, mutta ilmoituksen positiivisuus ja hymy saavat kiinnostumaan.”

”Ei aurinkolaseja kuvaan!”

Myös kuvien ympäristöön ja taustalla oleviin henkilöihin kannattaa kiinnittää huomiota. Lapset, entiset heilat ja päihteet eivät kuulu hyvään deitti-ilmoitukseen. Jos profiilikuvasi on kylpyhuoneessa otettu selfie, siivoa taustalta vessapaperirullat ja hygieniatuotteet.

”En kiinnostu, jos profiilissa on vain yksi kuva eikä mitään esittelyviestiä. Kuvat lapsista ja yhteiskuvat tyttöystävältä näyttävien henkilöiden kanssa saavat minut siirtymään seuraavaan. Myöskään peiliselfiet ja ”vartalon esittelykuvat” eivät saa minua kiinnostumaan. Kuvat sukupuolielimistä on ehdoton nou-nou.”

Mieti profiilikuvaa valitessa, mitä tarkoitusta varten profiilisi on tehty. Seksiseuraa hakeva katsoo ilmoitusta ja kuvia eri kriteereillä kuin elämänsä prinssiä etsivä.

Persoona mukaan profiilitekstiin

Kuvaa tärkeämpänä kyselyyn vastaajat pitävät profiilitekstiä. On eduksi, jos ihminen osaa tiivistetysti ja hyvällä suomen kielellä kertoa itsestään, arvoistaan ja itselle tärkeistä asioista, kuten harrastuksistaan. Huumoria ei kannata profiilitekstistäkään unohtaa.

”Se, että ihminen osaa kuvailla itseään ja luonteenpiirteitään rehellisesti. Siitä tulee olo, että hän tuntee itsensä ja on pohtinut asioita. Myös aidon lämmön, huumorintajun ja valoisan elämänasenteen välittyminen kiinnittää huomion.”

”Samankaltaiset kiinnostuksen kohteet ja tulevaisuuden ajatukset. Se, että profiilissa on avattu itseään ja asioita, joihin sitten pystyn vertailemaan omia ajatuksiani.”

”Siirryn seuraavaan ilmoitukseen, jos henkilö viljelee kliseitä, kuten ’katseenkestävä’, ’elämänkoulua käynyt’ ja ’omia polkujaan kulkeva’. Hienoja termejä sinänsä, mutta ne eivät kerro tästä kyseisestä henkilöstä juuri mitään.”

Vaikka profiilitekstissä on hyvä kertoa tarpeeksi itsestään, koko elämänkertaa siihen ei kannata raapustaa. Liian niukka teksti tai liiallinen rönsyily nähdään ongelmana. Harjoittele siis tekstin tiivistämistä ja herätä vastaajan kiinnostus. Se saa hänet kysymään lisää!

”Kiva, jos osaa tiivistää muutamaan lauseeseen olennaisen. Mitä on ja mikä kiinnostaa. Liian pitkiä ei jaksa lukea, mutta tyhjät profiilitkaan eivät kiinnosta.”

”Tekstin ei ole pakko olla pitkä, mutta siitä pitää tulla hyvä fiilis, ja tunne, että tästä ihmisestä haluan tietää lisää.”

” Monella on tyhjässä profiilissa teksti ’Ota selvää, jos kiinnostuit.’ Kuka kiinnostuu, jos ei ole mitään tekstiä? Vaikka olisi kuinka hieno kuvakin, tekstinpuute on ehdoton ei.”

Rehellisyys ja tärkeimmät perustiedot

Kuten tiedämme, suomalainen arvostaa rehellisyyttä. Tämä pätee myös nettideittailuun. Kuvan on syytä olla tuore ja todellisuutta vastaava. Tekstiltä odotetaan samaa. Perustiedot, kuten ikä ja asuinpaikka, on hyvä ilmoittaa heti molempien osapuolten ajan säästämiseksi. Myös siviilisääty, lapset, lemmikit, tupakka ja alkoholin käyttö ovat asioita, joista moni haluaa tietää heti. Jos olet pahasti allerginen, tuskin haluat rakastua tupakoivaan koiraihmiseen.

”En halua matkustaa pitkää matkaa treffeille huomatakseni, että mies on naimisissa ja asuu pääsääntöisesti ulkomailla.”

”Tavallinen rehdisti ja realistisesti kirjoitettu hakuteksti, josta käy ilmi, mitä hän etsii. On tärkeää tietää, missä päin ihminen asuu, mitä tekee tai mitä harrastaa, perhesuhteet, kotieläimet, tupakointi, alkoholi…”

”Selkeät ja rehelliset tiedot itsestään, eli esimerkiksi kaipaako heti seuraa fyysisesti vai haluaako rauhassa keskustella ja tutustua. Vikojen kertominenkin on rehellisyyttä, sillä kaikissa meissä on vikoja.”

Tarkista tekstin oikeinkirjoitus

Profiilitekstiltä odotetaan persoonallisen sisällön lisäksi myös hyvää suomen kieltä. Ennen ilmoituksen jättämistä tekstin oikeinkirjoitus kannattaakin tarkistaa vaikkapa Word-ohjelmalla. Eniten kyselyyn vastanneita deittailijoita ärsyttävät välimerkkien vääränlainen käyttö sekä yhdyssanavirheet. Kieliopin osaaminen on plussaa.

”Kokonaisten virkkeiden ja yhdyssanojen hallinta yhdistettynä älykkääseen ja huumorintajuiseen ilmaisuun.”

”Hyvin kirjoitettu, joukosta erottuva esittely. Paljon vaikuttaa jo se, että kirjoittaja hallitsee välimerkkien käytön ja edes jonkinlaisen oikeinkirjoituksen.”

”Yhdyssana on yhdyssana!”

Näin vastasivat 820 Treffit24-käyttäjää kysyessämme vinkkejä hyvään deitti-ilmoitukseen. Kerromme lisää vinkkejä seuraavassa artikkelissamme. Sillä aikaa voit viilata deittiprofiilisi kuntoon täällä!

Teksti: Treffit24

Kuva: Unsplash