Onko nettideittailussa järkeä?

Rakkauden etsiminen netistä ei ole enää noloa, mutta onko siitä oikeasti hyötyä?

Talouslehti Forbesin mukaan nettideittailu on suositumpaa kuin koskaan ennen, kaikissa ikäryhmissä. Milleniaaneille kumppanin haku netistä on itsestäänselvyys, mutta myös yhtä useampi keski-ikäinen ja varttuneempi etsii seuraa verkosta.

Tuloksista ei kuitenkaan ole yhtä paljon tietoa. Asiantuntijat muistuttavat, että ”hyvä paperilla” ei takaa rakkauden roihua oikeassa elämässä. Rakastumiseen ja seksuaaliseen kemiaan vaikuttavat kasvonpiirteet, eleet ja ihmisen ominaistuoksu, siis feromonit. Edes saitin lupaama sadan prosentin yhteensopivuus ei todista, että oikeassa elämässä löytyy yhteinen sävel.

Varaudu uurastamaan

Se on ainakin selvää, että netistä ei löydy kumppania sormia napsauttamalla. Nettideittailu vaatii puurtamista: ilmoitusten selaamista, vastailua ja treffeillä käymistä. Eikä hommaa voi hoitaa liukuhihnalta. On turha tykittää samaa viestiä jokaiselle palveluun kirjautuneelle.

Toisaalta seuran hakeminen verkosta on paljon mielekkäämpää kuin yrittää jutella ventovieraiden kanssa kassajonossa. Netissä ujon ja introvertinkin on helppo aloittaa keskustelu. Hajaseudulla asuvalle on tarjolla paljon enemmän kontakteja kuin omalla kylällä. Sinkkuvanhemmat voivat kirjoitella lasten katsoessa telkkaria.

Nettideittailu kannattaa, jos on valmis panemaan tikkua ristiin ja luopumaan ennakko-odotuksista. Yllättävän moni nainen on edelleen sitä mieltä, että nainen ei voi tehdä aloitetta. Se on pötyä, miehet riemastuvat, jos nainen ottaa yhteyttä. Ennakkoluulottomuuttakin tarvitaan: ihana ihminen ei välttämättä ole maailman paras valokuvaaja, eikä hyväsydäminen henkilö ehkä osaa luritella ihania lemmenviestejä heti alussa.

Ole avoin

Oikean elämän kohtaamisten etuna on, että persoonallisuus jättää helposti pituuden, painon tai tukanvärin varjoonsa. Siksi nettitreffejä kannattaa sopia ennakkoluulottomasti. Mitä sitten, jos mies on vähän liian lyhyt tai nainen ei ole blondi? Tavatessa voi naksahtaa yllättävien tyyppien kanssa.

Yksi nettideittailun eduista on, että omista epävarmuuksista voi kirjoitella etukäteen. Voi paljastaa olevansa vähän ujo tai hermostuessaan liiankin puhelias. Kun molemmat tulevat tapaamiseen avoimin mielin ja sydämin, voi löytyä kumppani, jota ei arjen keskellä olisi koskaan kohdannut.

Koskaan ei ole haittaa kokeilla löytyisikö kumppani Treffit24-palvelusta!

Teksti: Laura Honkasalo

Laura Honkasalo on helsinkiläinen kirjailija ja sinkkuäiti, joka harrastaa nettideittailua säännöllisen epäsäännöllisesti.