Toiveissa toiset treffit

Nettikeskusteluista ja blogeista saa lukea ihanista ensitreffeistä, jotka ovat kestäneet jo kymmenen vuotta. Tällainen on kuitenkin harvinaista, vaikka se mahtavalta kuulostaakin. Tavallisempaa on, että treffit jättävät jälkeensä epätietoisuuden: tykkäsikö se vai ei?

Treffien jälkeinen viestittely on herkkä paikka. Moni pähkäilee, kuinka monen tunnin kuluttua voi ottaa yhteyttä, jos on kiinnostunut. Tai märehditään, miten sanoa kauniisti, että nyt ei natsannut. Pakkien antaminen voi tuntua jopa pelottavalta, sillä kaikki eivät ota torjuntaa hyvin vastaan.

Koska seuraavat treffit?

Kultainen sääntö on, että uutta tapaamista ei kannata ehdottaa jo kotimatkalla. Se voi vaikuttaa painostavalta. Sen sijaan voit lähettää huolettoman viestin kuten ”oli kiva tavata, kiitos illasta!”. Voit myös tehdä tikusta asiaa, vaikkapa ”upea täysikuu”.

Jos treffikumppani ei kiinnosta, asian voi ilmoittaa kohteliaasti. ”Kanssasi oli tosi kiva jutella, mutta en usko, että meillä on tarpeeksi yhteistä” tai ””Vaikutat hyvältä tyypiltä, mutta etsin vähän muuta. Toivottavasti löydät sen oikean”.

Torjutuksi tuleminen ei ole mukavaa, mutta kestä se asiallisesti. ”Et sä mua kiinnostanutkaan” tai ”seurassasi oli tosi tylsää” ovat liian julmia vastauksia. Suomessa ympyrät ovat pienet ja treffikumppanisi voi tulla vastaan muissa kuvioissa, vaikka futisliigan vanhempainillassa. Kohtele siis deittiäsi asiallisesti.

Älä vainoa treffikumppania

Jos olet kiinnostunut tapaamaan uudelleen, mutta et ole varma toisen osapuolen tunteista, voit kokeilla kepillä jäätä. ”Oli kiva nähdä, miten tästä eteenpäin?” tai ”Kiinnostaako tavata uudelleen?” Toiselle jää vapaus kieltäytyä kohteliaasti. Ihastuksen tunnustaminen yhden tapaamisen perusteella voi sen sijaan tehdä friikin vaikutelman.

Jos toinen ei vastaa, älä pommita häntä viesteillä, äläkä kyttää somessa. Hyväksy se, että kaikki eivät ole huomaavaisia ja joidenkin mielestä on hyvä ratkaisu kadota jälkiä jättämättä. Pommittaminen ja hätyyttely ei ole koskaan hyvä vaihtoehto. ”Laitoin sulle eilen viestin, voisitko vastata?” tekee oudon vaikutelman.

Oikeaa kemiaa

Jos treffeillä ei natsannut, älä rupea ylianalysoimaan. Yleensä ei ole yhtä tiettyä syytä sille, miksi toista tapaamista ei tule. On turha miettiä, oliko asusi tyhmä tai olisiko pitänyt jättää pulla syömättä. Sokkotreffit ovat sama kuin tikanheitto pimeässä, harvemmin osuu. Kokeneilla treffailijoilla on tapana sanoa: Ei kun uutta matoa koukkuun!

Tietysti treffeillä voi myös kolahtaa, joko isosti tai pienesti. Kivoista treffeistä voi olla seurauksena hetken intohimo, pikaromanssi tai oikea seurustelu. Joskus treffikumppanista voi saada hyvän ystävän, ja ystäviähän ei ole koskaan liikaa.

Treffiseuraa, kumppani tai ystävä voi löytyä Treffeistä jo tänään!

Teksti: Laura Honkasalo

Laura Honkasalo on helsinkiläinen kirjailija ja sinkkuäiti, joka harrastaa nettideittailua säännöllisen epäsäännöllisesti.

Keskustele artikkelista täällä!