Treffit ja puhumisen vaikeus

Ekat treffit jännittävät. Yksi yleisimmistä hermoilun aiheista on keskustelu: mistä puhua, miten tehdä hyvä vaikutelma?

Jos et ole sulavasti sosiaalinen, voit hyvin miettiä treffeille puheenaiheita etukäteen. Kertaa treffikumppanisi profiili. Mieti mikä teitä yhdistää. Lemmikeistä ja lapsista riittää aina juttua, sen sijaan moni ei halua treffeillä jutella työstään. Matkailu on aina hyvä aihe. Voit kysyä unelmien matkakohteesta, kommelluksista ja ikimuistoisimmasta matkakokemuksesta.

Pidä sävy myönteisenä. Älä puhu eksistäsi, älä hauku miehiä, naisia tai muunsukupuolisia. Älä hauku yhtään ketään, älä edes huoltohenkilöä, joka käynnistää lehtipuhaltimensa aamuisin kello seitsemän. Myönteinen asenne vetää ihmisiä puoleensa!

Hitaasti hyvä tulee

Kuuntele yhtä paljon kuin puhut, jopa enemmän. Ihmiset rakastavat sitä, että heitä kuunnellaan. Älä yritä tutustua treffipariisi liian nopeasti. Tutustuminen on kuin sipulin kuorimista, siinä edetään ulkokuoresta kohti sisintä. Liian henkilökohtaiset kysymykset liian pian tuntuvat oudoilta.

Jotkut ujostelevat itsestään kertomista, mikä onkin ymmärrettävää. Toiset taas purkautuvat liian hanakasti. Muista, että treffikumppani ei ole terapeutti. Jos paljastat itsesi liian nopeasti, et ole enää kutkuttavaa seuraa. Liiallinen avautuminen voi myös tehdä itsekeskeisen vaikutelman.

Hyvä keskustelija ei loista saavutuksillaan, vaan empaattisuudella. Älä yritä todistaa, että tiedät kaiken: neuvojen kysyminen on sympaattista. Älä vähättele itseäsi – vaatimattomuus tekee myönteisen vaikutelman, huono itsetunto ei. Ei ole hyvä idea vitsailla esimerkiksi sillä, että käyt paljon ekoilla treffeillä, muttet koskaan toisilla.

Treffit eivät ole lupaus sänkyhommista

Älä hosu erotiikan kanssa. Jos rupeat heittelemään vihjailevia kommentteja liian varhaisessa vaiheessa tuttavuutta, vaikutat vain tunkeilevalta, jopa rivolta – tai siltä, että olet ollut pitkään puutteessa. Jos toinen ei tunne kemiaa, seksistä puhuminen vaikuttaa päällekäyvältä.

Ole läsnä. Anna puhelimen olla taskussa, älä vilkuile ympärillä olevia ihmisiä. Kuuntele. Ota koppeja siitä, mitä toinen kertoo. Katso silmiin. Harrasta viattomia kohteliaisuuksia kuten ”kiva paita”, mutta älä puhu treffiparisi ulkonäöstä. Hauskaksi kehuminen tekee kivemman vaikutuksen.

Keskustelu johtaa kyllä läheisyyteen aikanaan, jos oikea aaltopituus löytyy!

Kysymyksiä treffikeskusteluun

  • Pidätkö enemmän leffoista vai sarjoista?
  • Minne matkustaisit, jos raha ei olisi este?
  • Millainen huumori sinuun puree?
  • Mikä oli unelma-ammattisi lapsena?
  • Minkä supervoiman haluaisit?
  • Mitä noloja lempibiisejä sinulla on?

Löydä keskustelukumppani Treffit24-palvelusta!

Teksti:Laura Honkasalo

Laura Honkasalo on helsinkiläinen kirjailija ja sinkkuäiti, joka harrastaa nettideittailua säännöllisen epäsäännöllisesti.

Keskustele ja kommentoi juttua täällä!