Turvallista tapailua

Viime viikolla julkaisimme toivepostauksen ensimmäisen osan deittailusta korona-aikana. Tällä viikolla pohdimme turvallisia tapoja deittailla, kun ylimääräisiä kontakteja tulisi välttää. Juuri nyt, kun kaamos on valloittanut maan ja etäilyä kaikesta on jatkunut pitkään, on kuitenkin tärkeää pitää ihmissuhteita yllä!

Tutustumista ulkosalla

Moni valitsee korona-aikaan ulkoilmatreffit: kävelyn kaupungilla tai ulkoilualueella, tai metsäretken. Silloin rahapaineetkin poistuvat. Ei tarvitse pähkäillä, tavataanko ravintolassa vai kahvilla, kuka maksaa vai jaetaanko lasku, kuuluuko miehen tarjota, vai päteekö tasa-arvo. Metsäretkellä ei tarvitse edes pukeutua viimeisen päälle. Raitis ilma ja luontoyhteys piristävät.

Jos luonto ei houkuta, museotreffeillä on helppo pitää turvavälit, varsinkin jos pääsee näyttelyyn päiväsaikaan. Tapasitte sitten missä tahansa, on hyviä sopia säännöt etukäteen. Kaikki kansalaiset eivät ota koronaa todesta ja joku saattaa rynnätä innoissaan halaamaan heti tavatessa. On ihan ok sanoa, että et halua treffeille jos toisella on minkäänlaisia flunssan oireita.

Yhdessäoloa etänä

Korona-pandemia on totuttanut meidät nopeasti erilaisiin etätoimintoihin. Myös deittailua voi harrastaa etänä. Yhdysvalloissa videopuheluiden suosio on noussut huimasti. Psykologitkin ovat sitä mieltä, että videopuhelu on parempi tutustumisväline kuin pelkkä kirjoittelu. Videopuhelussa näkyvät ilmeet, mikroilmeet sekä katse – ne viestivät sanojen ohella.

Etäsuhteessa elävät ovat tottuneet viettämään yhdessä aikaa videopuhelun välityksellä jo ennen koronaa. Puhelua voi pitää auki kun kokkailee, syö tai katsoo leffaa. Se ei korvaa samassa tilassa olemista, mutta on tuntuu paremmalta kuin pelkkä viestien vaihtaminen. Vaikka toisen kainaloon ei pääse käpertymään, voi kommentoida leffaa ja nauraa yhdessä.

Kaikenlaiset sosiaaliset kontaktit piristävät varmasti. Korona ei tule katoamaan maailmasta heti, joten kannattaa miettiä turvallisia yhdessä olon ja tutustumisen keinoja, eikä odottaa, että kaikki palaa entiselleen.

Muista rakastaa itseäsi

Poikkeusaikana on tärkeä pitää huolta itsestään. Liikunta, raitis ilma ja säännölliset ruoka-ajat auttavat pitämään mielentilan myönteisenä. Myös säännölliset nukkuma-ajat ovat tärkeät. Huolehdi unihygeniasta: vältä laitteiden käyttöä vuoteessa, tai tallenna niihin yövalo. Sininen valo sekoittaa pimeähormonin tuotannon. Jos kiikarissa on ihana ihminen, voitte jutella etänä sängyssä kauitinta käyttäen.

Moni on turvautunut pandemia-aikana meditaatioon. Ilmaisia meditaatioäänitteitä löytyy esimerkiksi YouTubesta. Rentoutuminen päivän mittaan parantaa unen laatua ja vähentää stressiä. Jos olet edelleen etätöissä, koeta irrottautua töistä kesken päivän. Käy ulkona, tee vartin rentoutusharjoitus tai ota voimanokoset, lyhyet torkut. Kaikenlainen taukoliikunta piristää mieltä ja kehoa. Jumppakuminauha on halpa väline taukoliikuntaan. Jumppakepiksi käy rautakaupan harjanvarsi.

Kaikenlainen liikunta piristää, mutta päihteet aiheuttavat ahdistusta ja mielialan vaihteluita.

Muista nettiturvallisuus!

  • Älä lähettele intiimikuvia, jos et ole satavarma, että toiseen voi luottaa. Kuvia on helppo levittää ja kostoporno yleistyy kaiken aikaa. Myös videopuheluita voi tallentaa.
  • Monissa viestipalveluissa voi ottaa käyttöön yksityisen keskustelun, jonka pitäisi olla turvallisempi kuin tavallinen keskustelutoiminto.
  • Jos toinen osapuoli suuttuu siitä, että huolehdit turvallisuudestasi, etkä esimerkiksi halua lähettää seksuaalisia kuvia itsestäsi, hän ei ole arvoisesi!

Turvallisesti järki päässä, jalat maassa ja sydän pilvissä siis kohti deittailua myös poikkeuksellisina aikoina! Deittailuseuraa löytyy Treffit24-palvelusta, joka on turvallinen kotimainen palvelu. Treffit24:n käyttäjätuki on aina apunasi mitä kummemmissa tilanteissa. Hauskaa deittailua!

Teksti: Treffit24 ja Laura Honkasalo

Kuva: Unsplash