Viestittely deittipalvelussa

Kysyimme Treffit24-deittailijoilta viestien lähettämisestä ja vastaanottamisesta Treffit24-palvelussa. Halusimme myös selvittää millainen viesti siirtyy varmasti roskiin ja millainen on viesti, joka saa kiinnostumaan ja vastaamaan sen lähettäjälle. 

Treffit24-palvelussa on käytössä myös nopea tapa ilmoittaa kiinnostuksensa, jos runosuoni ei syki. Ujoimmille kätevä flirtti-toiminto herättää tunteita puolesta ja vastaan, joten halusimme tietää miten sen käyttö näyttäytyy deittailijoiden keskuudessa. Flirtteihin palaamme artikkelin lopussa.

Kysely herätti kiinnostusta etenkin naiskäyttäjissämme, sillä heitä oli vastaajista jopa 64,5%. Naiset saavat tyypillisesti enemmän suoria yhteydenottoja kuin miehet. Useimmat naiset hurmataan etenkin hyvillä viesteillä jos kokonaisprofiili on muutenkin kunnossa.

Deittiviestien viikko

Treffit24-palvelussa on vilkasta vuodenajasta riippumatta. Profiileja luodaan ja viestejä lähetellään tasaiseen tahtiin ja etenkin loma-aikoina palvelun käyttö on erityisen suosittua. Kukapa ei haluaisi seuraa silloin kun on aikaa tutustua ja viettää aikaa mahdollisen tulevan elämänkumppanin kanssa.

Suurin osa vastaajista kertoi vastaanottaneensa viestejä kuluneen viikon aikana, jopa 85,3%. Kumppaniehdokkaita löytyy siis hyvin ja viestit viuhuvat.

Viestien vastaanottaminen ja lähettäminen tuntuu olevan balanssissa, sillä 85,5% vastaajista kertoi myös lähettäneensä itse viestejä kuluneen viikon aikana. Deittailijat ovat aktiivisia lähettämään viestejä ja vastaamaan viesteihin, varsinkin silloin kun sisältö on kunnossa. Pieni osa viesteistä jää vastaamatta, jolloin joko yhteiset intressit eivät kohtaa tai viesti ei muuten kolahda. On tärkeää kirjoittaa viesti jokaiselle henkilökohtaisesti, niin saa varmimmin vastauksen. Vinkkejä hyvään viestiin löytyy mm. artikkelistamme Ensimmäinen viesti ratkaisee.

Kuinka usein viesteihin vastataan?

Kuten todettua, viesteihin yleensä vastataan. Jopa 76% vastaajista kertoi, että vastaa viesteihin aina tai useimmiten. Jokaiseen viestiin vastaa 21,7%, joten vaikka viesti ei aina tekisi vaikutusta niin jopa viidennes kyselyyn osallistuneista antaa kuitenkin aina jonkin vastauksen. Jos viesti on kirjoitettu ajatuksella juuri vastaanottajaa varten on hyvä vastata vaikka yhteistä suuntaa ei olisi näkyvissä.

“Vastaamatta jättäminen on kyllä huonoa käytöstä. Aina voi kohteliaasti kiittää viestistä ja kertoa jos ei ole sellaista seuraa mitä etsii.”


Toisten huomioiminen ja ystävällinen palaute rohkaisee jatkamaan kirjoittelua jatkossakin ja kipinä voi syttyä jonkun muun kanssa. Vaikka Treffit24-palvelussa ollaan anonyymeinä ei se silti tarkoita sitä, että toisille voi kirjoittaa mitä tahansa ja käyttäytyä huonosti. Sanomisiaan on hyvä verrata siihen mitä sanoisi toiselle jos kohtaisi hänet kasvokkain, eikä ruudun takaa.

Miksi et vastaa viestiini 🙁

Neljännes vastaajista kertoi, että vastaa viesteihin harvemmin. Miksi viesteihin ei haluta vastata? Entä miksi minun viestiini ei tullutkaan vastausta? Yksi syy on suorat ehdotukset ja pelkästään seksiseuran hakeminen. Treffit24 on ensisijaisesti suunnattu parisuhdetta ja treffiseuraa etsiville, joten voi hyvinkin turhauttaa saada pelkkään seksiin liittyviä viestejä, jos on hakemassa syvällisempää seuraa.

“Se johtuu siitä, että viestissä kysytään jo eka viestissä seksiin liittyvää. Esim asentoja ym. Ne ei mielestäni kuulu heti asiaan.”

Seksiä voi olla luvassa myöhemmin, jos ensin malttaa tutustua. Erilaisista parisuhdemalleista, mm. “Friends with benefits” eli panokaverisuhteesta on kerrottu aiemmassa jutussamme.

Toinen selkeä syy jättää vastaamatta lähetettyyn viestiin on se, että lähettäjän profiilin takaa ei löydy tarpeeksi tietoa. Viesti voi olla ihan hyväkin, mutta haamun varjon oloinen profiili ei houkuttele vastaamaan.

“Viestin lähettäjä ei anna profiilissaan juuri mitään tietoa itsestään, ei kuvaa, ei esittelyä, ei mitään muutakaan.”

“Kuvattomuuden takana piilottelevat eivät kiinnosta, samoin tyhjät profiilit ovat aivan älyttömiä. Mikä ihmeen järki ja logiikka niissä piilee? Piilottelua deittisaitilla!”

Usein viestit tulevat henkilöiltä, jotka eivät vastaa omia kiinnostuksen kohteita. Ikää on liian vähän tai liian paljon, asuinpaikka on liian kaukana tai toiveet suhteen laadusta eroavat oleellisesti.

“Toinen on liian vanha tai liian nuori. Lähetetään vain flirtti ja profiili on ”aivan tyhjä”. Profiili ei vastaa sitä, mitä itse hakee. Viestin lähettäjä hakee suhteelta eri asioita. Esimerkiksi vain treffi/seksiseuraa, kun itse hakee elämänkumppania (pitkällä tähtäimellä). Viestin lähettäjän koulutustaso poikkeaa omasta huomattavasti. Liian suuri välimatka, jos itse ei hae ns. kaukosuhdetta. Viestin lähettäjä on naimisissa/parisuhteessa, kun itse hakee vapaata kumppania.”

Millainen on hyvä deittiviesti?

Viestit viuhuvat ja uusia parisuhteita syntyy jatkuvasti. Millainen on siis hyvä viesti kyselyyn vastanneiden mielestä? Minkälaiseen viestiin varmimmin vastataan?

Kohteliaisuus ja asiallisuus nousee useammassakin vastauksessa esiin. Viestin lähettäjältä toivotaan kohteliasta käytöstä, hieman perehtyneisyyttä ja vaivannäköä ottaa juuri minuun yhteyttä.

“Viestittäjä ”esittelee” itsensä jollakin tavoin ja kertoo lyhyesti itsestään, jotain muuta kuin mitä jo profiilissa on. Ja kohtelias pitää olla.”

“Kohtelias, alkaa tervehdyksellä. Osoittaa, että tutustunut profiiliin ja on aidosti kiinnostunut. Ei myöskään ylimainosta itseään tai kysele sopimattomia.”

“Sellainen jossa näkee selvästi että profiili on katsottu ja luettu. Nähty hieman vaivaa sen eteen minkälaisen viestin laittaa.”

Usein myös toivotaan, että viestin lähettäjä kertoo jotain itsestään.

“Viestittäjä ”esittelee” itsensä jollakin tavoin ja kertoo lyhyesti itsestään, jotain muuta kuin mitä jo profiilissa on.”

“Sellainen missä kerrotaan itsestään ja toiveita elämästä sekä halukkuudesta löytää elämänkumppani.”

“Jossa on kirjotettu pieni ”pilke silmäkulmassa” itsestä. Asiaa, mutta huumoriakin mukana.”

Viesti, jossa osoitetaan että vastaanottajan profiiliin on tutustuttu ja löydetty esimerkiksi yhteinen mielenkiinnon kohde, saa usein myös vastauksen.

“Sellainen jossa näkee selvästi että profiili on katsottu ja luettu. Nähty hieman vaivaa sen eteen minkälaisen viestin laittaa.”

“Viestistä olisi kiva nähdä, että kirjoittaja on lukenut profitekstin ja löytänyt sieltä jotain kiinnostavaa.”

“Sellainen, josta huomaa, että profiili on luettu. Jos on jo viestitelty aiemmin, hyvä viesti sisältää jatkokysymyksen tai selkeän ilmaisun halusta jatkaa viestittelyä.”

“Viestin lähettäjä joko kertoo mikä herätti kiinnostuksen tai antaa jotain tietoa itsestään, esim. millainen on, mitä yhteistä meissä on tai mitä hakee.”

“Hyvä viesti sisältää lähestymistavan, josta on helppo jatkaa keskustelua. Mielellään myös tiedon mikä sai ottamaan yhteyttä ja muutama sananen myös siitä millä mielellä on seuraa etsimässä.”

“Jos profiilista löytyy tietoa lähettäjästä, löytyy viestistä joku viittaus omaan profiiliini, osoitus siitä, että se on luettu. Parasta on, jos viittauksesta käy ilmi, että lähettäjä kiinnostui profiilistani, koska meillä on jotain yhteistä. Jos lähettäjä ei ole täyttänyt omaa profiiliaan, kannattaa viestissä kertoa jotain myös itsestään.”

Entäs ne flirtit?

Flirtit on nopea tapa osoittaa kiinnostusta, mutta varsinaisia hurmaamisviestejä ne eivät ole. Naisvoittoinen vastaajapaneeli kertoi saaneensa viikon aikana runsaasti flirttejä; jopa 68,8% kyselyyn vastanneista kertoi flirtin kilahtaneen viestiboksiin. Määrä on kuitenkin vähäisempi kuin vastaanotettujen viestien määrä (85,3%).

Itse flirttejä lähettäneitä oli 61,8% vastanneista. Vaikka flirteistä ollaan montaa mieltä, kuitenkin yli puolet on niitä lähettänyt. Molemminpuolinen flirtti voi madaltaa kynnystä lähettää se ensimmäinen viesti, kun voi aavistella vastaanottajan sitä jo odottavan. Jos flirtillä tunnustellaan maaperää, on siihen vastaaminen jo positiivinen merkki, sillä mikäli flirttailija ei herätä kiinnostusta, ei hänelle useinkaan vastata mitään.

“En vastaa flirtteihin ellei henkilö ole kertonut itsestään paljon mitään esittelytekstissä tai muutoin profiili aika tyhjä.”

“Lähetetään vain flirtti ja profiili on ”aivan tyhjä”.

Linjat kuumina

Viestittely on kyselymme mukaan selvästi suositumpi tapa ottaa yhteyttä kuin flirttailu ja viestejä lähetetään rohkeasti. Kun yhteiset näkemykset parisuhteesta, mielenkiinnon kohteista ja arvoista kohtaavat, on kumppanin löytymisellä paremmat edellytykset. Tämä vaatii oman profiilin huolellista täyttämistä, toisen profiiliin jo ennakolta tutustumista ja juuri vastaanottajalle osoitetun viestin kirjoittamista. Flirtit voivat toimia jäänmurtajana tilanteessa, jossa vasta tunnustellaan olisiko vastapuolella kiinnostusta. Yleensä flirtin avulla saa toisen ainakin tutustumaan profiiliinsa. Joskus viestittely kumppanin kanssa Treffit24-palvelussa jatkuu vielä tapaamisen jälkeenkin kun suhde on jo varmemmilla vesillä.

“Olen löytänyt miesystävän täältä. Olemme 6 kk viestitelleet melkein päivittäin. Tapasimme vuoden vaihteessa ensimmäisen kerran, ja toukokuun alussa seuraavan kerran. Nyt olemme jo tavanneet kuukauden aikana useasti, mutta emme ole jättäneet tätä viestittelyalustaa. Muille harvemmin vastailen, joskus kieltäydyn tuttavuudesta kohteliaasti.”

Teksti: Treffit24-tiimi

Kuva: Unsplash