Nettideittailussa ensimmäinen viesti ratkaisee

Deittisaitilla tulee vastaan lupaavan tuntuinen tyyppi, mutta miten tehdä vaikutus pelkän näppiksen avulla? Treffiseuraa etsiessä ensimmäinen viesti on tärkein!

Tuttavuuden tekeminen netissä on osittain sama juttu kuin ventovieraan lähestyminen baaritiskillä. Jos rykäiset yöelämässä ”kahville?!” tai ”lähetkö paneen?”, et voi odottaa kummoisia tuloksia. Ympäripyöreyksiin on hankala vastata. ”Mites sun viikko?” tai ”Onko kevättä rinnassa?” eivät innosta keskusteluun.

Tehokkaimmin pääset alkuun, kun esität ensimmäisessä viestissä konkreettisia kysymyksiä. ”Sinulla on hyvä musiikkimaku. Mikä on paras keikka, jolla olet ollut?” Osoitat, että toinen oikeasti kiinnostaa. Karsi kliseet ja pyri persoonalliseen otteeseen.

Useimmat deittailijat arvostavat huumorintajua – vältä kuitenkin omituista huumoria. Musta huumori tai erikoiset lohkaisut eivät toimi netissä. ”Olen kannibaali, joka etsii herkullista naista” vaikuttaa vain friikiltä. Itseironiakaan ei välttämättä toimi: ”Läski nainen etsii sohvaseuraa” tekee kielteisen vaikutelman, vaikka se olisi tarkoitettu vitsikkääksi. Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran.

Hio ensimmäinen viesti huolella

Älä harrasta massapostitusta. Jos kopioit saman aloitusviestin kaikille, sen kyllä huomaa. Roskaposti on roskaa nettideittailussakin. Näe sen verran vaivaa, että näpyttelet avausviestin juuri sille ihmiselle, johon haluat yhteyden. Älä kirjoita liian lyhyesti, äläkä liian pitkästi. ”Tavataax?” on liian napakka aloitus, mutta kukaan ei jaksa lukea netissä toisen elämäntarinaa. Ensimmäinen viesti on ensimmäinen kosketus.

Yli-innokkuus karkottaa helposti. Harva pääsee tapaamiseen heti samana iltana, ja oman puhelinnumeron lähettäminen ensimmäisessä viestissä tekee oudon vaikutelman. Myös pommittaminen karkottaa treffikumppanit. ”Lähetin viestin jo pari tuntia sitten, etkä sä vieläkään vastaa” antaa sellaisen vaikutelman, ettei sinulla ole elämää, varsinkin jos viestittelet työpäivän aikana.

Nettideittailussa pelittää myönteinen asenne

Kuten nettideittailussa ylipäätään, myönteisyys on tärkeää myös ensimmäisessä viestissä. Katkeruudella saavuttaa korkeintaan blokkauksen. ”Varmasti tähänkään ei tule vastausta, mutta yritetään nyt”, ei tee kovin pirteää vaikutusta. Elämäniloiset, aktiiviset ihmiset vetävät muita puoleensa. Aito kiinnostus viehättää – älä pulputa vain itsestäsi, vaan osoita olevasi kiinnostunut vastaanottajasta.

Hyvän avausviestin kaava

  1. Kerro, miksi otit yhteyttä juuri tähän ihmiseen > laita mukaan jotain, mistä näkee, että olet lukenut profiilin.
  2. Kerro, miksi sinun kanssasi kannattaa lähteä treffeille.
  3. Kysy, minne vastaanottaja haluaisi treffeille.

Muista lämpö, huumori ja rentous!

Teemoja joista syntyy keskustelua

  • Matkustelu: unelmien matkakohde, minne haluaisit seuraavaksi?
  • Ruoka: ikimuistoinen ravintolakokemus, mikä on suosikkijälkiruokasi?
  • Harrastukset: kuinka usein käyt pelaamassa jalkapalloa, kuka on suosikkifutaajasi kautta aikojen?

Kokeile näitä vinkkejä samantien Treffit24-palvelussa!

Teksti: Laura Honkasalo

Laura Honkasalo on helsinkiläinen kirjailija ja sinkkuäiti, joka harrastaa nettideittailua säännöllisen epäsäännöllisesti.

Kommentoi ja keskustele artikkelista täällä!