Löydä unelmien deitti

Kaikki tuntevat rakkausparin, joka tapasi netin kautta. Miten sellainen onnistuu?

Deittisaitilla ei tapahdu mitään, jollei ole valmis näkemään vaivaa. Panosta omaan profiilitekstiisi, se on täkysi muille. Nettideittisivustot vilisevät profiileja, joissa ei ole kuvaa eikä tietoja. Harva meistä aistii telepaattisesti, miten ihana ihminen linjojen toisessa päässä piileskelee.

Kun laadit profiilitekstiäsi, tärkeintä on myönteisyys. Ethän ole siiderivalas tai pirttihirmu antaa heti kättelyssä kielteisen vaikutelman. Älä listaa omia vaatimuksiasi, vaan mieti, mitä sinulla on tarjota.

Toiseksi tärkeintä deitti-ilmoitusta laatiessa on välttää kliseitä. Sadoissa ilmoituksissa etsitään katseenkestävää kumppania, joka pitää itsestään huolta. Aika monella on myös pilkettä silmäkulmassa. Muita kliseitä ovat muut huomioonottava, omillaan toimeentuleva ja olen ihan tavallinen mies/nainen. Voit erottua esimerkiksi harrastuksilla, vapaaehtoistyöllä tai unelmien matkakohteella. Pöllöbongari, joka tykkää neuloa pingviineille villapaitoja erottuu varmasti.

Älä tee lapsellista vaikutelmaa: moni mies mainostaa itseään turvallisena nallekarhuna ja nainen oman elämänsä prinsessana. Valtaosa aikuisista etsii kuitenkin kumppania, joka ei kaipaa päiväkotiin.

Musta huumori ei toimi netissä. Lempiurheilulajini on kaljatuopin kallistelu ei kuulosta houkuttelevalta, vaikka se olisi tarkoitettu vitsikkääksi. Huumoriin puettu itsekehu on helppo tulkita väärin. Jos kirjoitat, että olet harvoin tarjolla oleva kultakimpale, joka viedään heti, sinut on helppo sivuuttaa omahyväisenä. Passiivisuus ei tee hyvää vaikutelmaa: jos profiilissa ei lue muuta kuin kysymällä selviää, kukaan tuskin vaivautuu kyselemään.

Hyvä deitti osaa markkinoida itseään

Niin kyyniseltä kuin se saattaakin kuulostaa, oma esittely nettitreffisivustolla on myymistä. Ilmoituksia on valtavasti, vähän niin kuin sampoita megamarketin hyllyssä. Mieti, mitä voit tarjota. Miksi juuri sinun kanssasi kannattaa lähteä treffeille? Deittipalveluissa kaikki mainostavat itseään huumorintajuiseksi himoliikkujaksi.

Niin, liikunta. Deittiesittelyjä lukiessa hämmästyttää, että sinkut ovat poikkeuksetta maanisia liikkujia. Sohvaperunat ovat kai suhteissa, kun ei heitä nettitreffipalstalla näy. Liioittelu ja suora valehteleminen omassa ilmoituksessa harvoin johtaa mihinkään. Älä mainosta harrastavasi säännöllistä liikuntaa, jos valitset kerran kuussa portaat hissin sijaan. Totuus tulee kyllä ilmi.

Moni jättää kertomatta kaikenlaisia pikkujuttuja, kuten sen, että arkeen kuuluu viisi alle kouluikäistä tenavaa. Jotkut valehtelevat ikänsä, ruumiinrakenteensa ja parisuhdestatuksensa. Valheella on lyhyet jäljet! Haluaisitko itse nettitreffeille valehtelijan kanssa?

Vaikka profiilitekstissäsi deittisaitilla pitäisi olla tietoja, joilla viestit olevasi mahtava deitti, teksti ei saisi olla liian pitkä. Nettitekstiä luetaan hitaammin kuin paperille painettua. Ehdit kyllä kertoa elämäntarinasi deittaillessa.

Sääli on, että treffisaittien profiilitekstejä rustataan usein yksin. Ystävistä voi olla paljon apua. He voivat kertoa, mitkä ovat parhaat puolesi ja miksi he ovat ystäviäsi. Toisaalta ei ole hyvä idea laittaa profiilitekstin perään: Tämän esittelyn kirjoitti eksäni.

Löydä unelmiesi deitti Treffit24-palvelusta!

Teksti: Laura Honkasalo

Laura Honkasalo on helsinkiläinen kirjailija ja sinkkuäiti, joka harrastaa nettideittailua säännöllisen epäsäännöllisesti.

Kommentoi ja keskustele artikkelista täällä!